Vervolgopleidingen en navormingen

"Je hebt al een diploma hoger onderwijs, maar je wil meer? Een bijkomende bachelor, een specialisatie, competenties die aansluiten bij je job, een carrièreswitch of gewoon meer weten over een onderwerp?"

Overzichtsbrochure vervolgopleidingen

Spijker je kennis- en vaardigheden bij, blijf op de hoogte van de nieuwste evoluties in je vakgebied en  word een koploper op het vlak van digitale transformatie en technologische vernieuwingen, dankzij Howest Academy! Ontdek ons ruime aanbod :​

Zoek je een (bijkomend) diploma ?​

In het algemeen ? ​

Of zeer specifiek ? ​

Zoek je eerder kennis( verbreding en verdieping) ? ​

Overzichtsbrochure bekijken

   

  Bachelor via een verkort traject

  howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

  Je hebt een bachelor- of graduaatsdiploma en wenst bijkomend een bachelordiploma van een opleiding die verwant is aan die van jou. Omdat je al veel competenties verworven hebt, krijg je vrijstellingen en kan je sneller doorheen je traject gaan.

  Hoeveel studiepunten je moet opnemen, hangt van de bachelor af.

  Interesse? kijk gerust onder het ruime aanbod bachelor opleidingen.

  Bachelor via afstandsonderwijs

  howest illustraties_locatie cropped.png

  Je bent al aan het werk, maar je wil graag een andere bacheloropleiding studeren. Aan Howest kan je een aantal bacheloropleidingen in afstandsonderwijs volgen. Doorgaans rekenen we hier twee semesters langer voor dan voor een dagopleiding.

  Ontdek hier onze @home bachelor opleidingen

  Graduaatsopleidingen

  Graduaatsopleidingen (HBO5) bereiden je voor op het uitoefenen van een beroep. Ze zijn minder theoretisch dan bacheloropleidingen. Werkplekleren vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding en omvat minimaal een derde van de studieomvang. Daardoor is de graduaatsopleiding voor velen een haalbaar alternatief in het hoger onderwijs.

  Ontdek onze graduaatsopleidingen

  Postgraduaten

  howest illustraties_cursusmateriaal cropped.png

  Een postgraduaat is een opleiding van minstens 20 studiepunten volgend op een bacheloropleiding. Een postgraduaat moet gezien worden als een vrij uit-gebreide vorm van verbreding of verdieping van de reeds verworven competenties en kennis in een vak-domein, een vervolmaking of een aanvulling na een bacheloropleiding. Ze leidt tot een officieel erkend postgraduaatgetuigschrift.​

  Ontdek onze postgraduaten

  Microdegrees

  Een specialisatietraject of micro degree is een navorming voor wie zich wenst te specialiseren in bepaalde domeinen, bijvoorbeeld een keuzetraject van een bacheloropleiding, of voor wie zijn kennis wenst te actualiseren, maar niet de volledige bacheloropleiding wenst te volgen.

  Voor alle opleidingsonderdelen waarvoor je geslaagd bent, krijg je een creditbewijs. Het geheel van creditbewijzen van het uitgestippelde traject leidt tot een attest van het specialisatietraject of micro degree.

  Ontdek onze microdegrees

  Navormingen

  Navormingen bieden je de kans om de competenties die je behaalde in je opleiding te actualiseren en/of uit te breiden.

  Ontdek onze navormingen

  Masteropleidingen

  Europese Master in Duurzaam Energiemanagement 

  Deze masteropleiding is professioneel gericht zodat je na een professionele bacheloropleiding deze opleiding, na het voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, zonder bijkomend schakelprogramma kan volgen en je bijgevolg in 1,5 jaar na je professionele bacheloropleiding een masteropleiding op zak hebt!

  Meer informatie