Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven en info

Infoavond hoger onderwijs

Hoe maak je de juiste studiekeuze? En hoe ziet het opleidingsaanbod aan het hoger onderwijs eruit? Leerkrediet, graduaat, bachelor en master, flexibilisering … wat houden deze termen precies in? En hoeveel kost studeren aan de hogeschool eigenlijk?

Al deze vragen beantwoordt Howest tijdens de infoavond over het hoger onderwijs.

Voor studiekiezers die starten in het academiejaar 2024-2025 gaat deze infoavond door in november 2023.

Hou me op de hoogte

Studie-informatiedagen (SID-in)

Als laatstejaars secundair onderwijs maak je op een studie-informatiedag (SID-in) kennis met een brede waaier aan studiemogelijkheden. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en studiemogelijkheden.

De SID-ins gaan normaal gezien door in januari en februari. Van zodra de data voor 2024 bekend zijn, publiceren we ze hier.

Meer informatie

Vragen? Contacteer dan onze Dienst Communicatie via communicatie [at] howest.be.

Studenten op Sid in in Kortrijk
Student komt proefstuderen aan Howest in labo.

Proefstuderen

Zit je in je laatste jaar secundair onderwijs? Dan kan je tijdens de krokusvakantie al eens komen proeven van het hoger onderwijs.

Van maandag 12 februari tot vrijdag 16 februari 2024 kan je een of meerdere lessen meevolgen in de opleidingen die je boeien. Zo maak je kennis met de manier en het tempo van lesgeven aan Howest.

Meer informatie

Infoavond starten in februari

Ben je een late beslisser? Liep je opleiding niet zoals gepland? Of ben je aan het werk, maar wil je toch een andere weg inslaan?

Tijdens deze infoavond staat het starten met een opleiding in februari centraal. Je maakt kennis met het opleidingsaanbod en de verschillende opstartmogelijkheden in februari.

Deze infoavond ging in 2023 door in februari. Van zodra we nieuwe data hebben voor 2024, maken we deze hier bekend.

Blijf op de hoogte

Studenten graduaat maatschappelijk werk
The Penta inkomhal

Infodagen 2024

Ervaar de sfeer op onze bruisende campussen tijdens een van de infodagen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Onze lectoren en studenten staan voor je klaar en informeren je graag over de opleidingen en het studiemateriaal. Bezoek de leslokalen, aula’s, labo’s, ateliers, bibliotheken en studentenrestaurants. Of laat je op sleeptouw nemen tijdens een van de georganiseerde rondleidingen.

Infodagen 2024

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Een van de cruciale factoren bij je studiesucces is een bewuste en doordachte studiekeuze. Bij dit proces kunnen wij je op veel manieren helpen.

Help mij kiezen

Benieuwd naar de opleidingen die je aan Howest in Brugge, Kortrijk of Oudenaarde kan volgen? Via de knop hieronder kom je op het overzicht van al onze opleidingen. Je kan er filteren op interessegebied, opleidingstype of locatie.

Ontdek ons opleidingsaanbod

Lector geeft uitleg aan graduaatsstudenten.