Overslaan en naar de inhoud gaan

In februari een nieuwe opleiding starten aan Howest? Kan perfect!

  • Ben je een late beslisser?
  • Loopt je opleiding niet zoals gepland?
  • Ben je aan het werk, maar denk je aan een carrièreswitch?

Voor de meeste van onze opleidingen kan je instappen in februari. Zo hoef je niet te wachten tot september en verlies je geen volledig academiejaar. Samen stippelen we een traject op maat uit dat haalbaar is en je maximale slaagkansen geeft.

Howest - Starten in februari
Voor wie?

Voor wie?

  • Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt.
  • Het eerste semester was minder geslaagd en je wil niet wachten tot september om over te stappen naar een opleiding die je beter ligt.
  • Je kon in september nog niet beslissen.
  • Je bent aan het werk, maar je wil graag opnieuw (deeltijds of voltijds) gaan studeren, al dan niet in combinatie met je werk.
Welke opleidingen?

Bijna allemaal!

Onze opleidingsprogramma’s zijn flexibel. Samen met de trajectbegeleider van je opleiding bekijk je welke modules en hoeveel studiepunten je opneemt in je eerste (halve) jaar en bespreek je de planning van de rest van de opleiding.

In je individuele traject houden we altijd rekening met je persoonlijke situatie en eventuele vrijstellingen.

Zoek hieronder de opleiding van jouw keuze. Je vindt alle informatie op de opleidingspagina's onder het tabblad 'starten in februari'.

Check hier de opleidingen

Hoe kiezen?

Om je te helpen in je keuze, kan je steeds terecht bij STUVO.

In een studiekeuzegesprek ga je samen met onze studiecoaches op zoek naar een opleiding die aansluit bij jouw talenten. Op het einde van het gesprek heb je een talentenprofiel voor jou liggen en gaan we op zoek naar een opleiding die hierbij aansluit.

Talenten brengen zelfinzicht en doen jou begrijpen waarom een taak of een omgeving je al dan niet liggen. Dat inzicht is belangrijk om een studierichting te kiezen die bij jou past. Zo heb je een hogere slaagkans!

Neem contact

Starten in bachelor of graduaat in februari

Infoavond starten in februari

Ieder jaar organiseert Howest een online infoavond specifiek rond starten in februari.

Tijdens deze online infosessie kan je via Teams in dialoog gaan met de lectoren en trajectbegeleiders van de opleidingen die je kan starten in februari. Je krijgt zowel informatie over de opleiding zelf als over de mogelijke instaptrajecten.

Wil je nu al meer info over instappen in februari? Contacteer dan de trajectbegeleider van de opleiding die je interesseert.

Hou me op de hoogte

Al ingeschreven?

Start je aan Howest in februari 2024? Dan leggen we samen de basis voor een vlot begin aan onze hogeschool!

Alle info voor een vlotte start

Starten in het hoger onderwijs in februari