Overslaan en naar de inhoud gaan

Word de hr-professional van de toekomst

Ben je een teamplayer die geboeid is door mensen en organisaties? Wil je het verschil maken voor werknemers en organisaties met het oog op duurzame tewerkstelling? Wil je maximum halen uit de talenten van elke medewerker? En heb je daarbij oog voor de maatschappelijke en economische realiteit van de organisatie?

In de bacheloropleiding Human Resources Management in Brugge leiden we je op tot een steunpilaar van elke organisatie. Je groeit uit tot een direct inzetbare allround hr-professional voor kleine en grote organisaties.

Lectoren en studenten op de campus

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan. Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september.

In de opleidingsbrochure vind je alvast een voorbeeld van de vakken en modules die je per semester krijgt.

Studenten werken aan laptop tijdens brainstorm.

Opleidingsprogramma Human Resources Management

Wat leer je?

Het maximum halen uit human capital. Dát wordt de rode draad. Mensen vormen namelijk de spil van elke organisatie. Je leert hoe je hun gedrag en hun functioneren in een organisatie kan beïnvloeden, hoe je ze kan empoweren, hun talenten kan ontwikkelen en hoe je de werking van organisaties kan optimaliseren.

Doorheen deze praktijkgerichte opleiding leer je je eigen talenten ontdekken en ontwikkelen, maar ook die van anderen. Op basis van je sociaal-agogische vaardigheden word je een rolmodel op het vlak van leven lang leren en kan je medewerkers op de juiste plaats in de organisatie inzetten.

Daarnaast maak je kennis met de werking van organisaties binnen de maatschappelijke, juridische en economische realiteit waarin ze actief zijn. Tegelijk werk je aan projecten in wisselwerking met het werkveld. Soms zelfs internationaal.

Vier rollen

Binnen deze praktijkgerichte bachelor leiden we je op tot een allrounder die vier dynamische rollen kan opnemen in kleine en grote organisaties:

  • de Employee Champion: je speelt een cruciale rol in het aantrekken van de juiste talenten, in hun duurzame ontwikkeling en hun inzetbaarheid, met oog voor werkbaar werk;
  • de Strategic Partner: je geeft mee vorm aan het hr-­beleid en concretiseert strategische doelstellingen met oog voor de belangen van de medewerkers;
  • de Change Agent: je begeleidt verandering en hebt hierbij oog voor kansen voor zowel de individuele medewerkers als de organisatie;
  • de Administrative Expert: je tekent hr­-processen en ­procedures uit op basis van je sociaal­juridische kennis. Je verzorgt hr-­rapportering met het oog op een datagedreven hr­-beleid.
Vacatureservice - zakelijk

Waar kom je later terecht?

Je wordt opgeleid tot een allround hr-professional. Daardoor ben je inzetbaar in zowel brede hr-functies binnen kleine of middelgrote organisaties als in specifieke hr-functies binnen grotere organisaties in de profit- en non-profitsector.

Je komt typisch terecht op hr-afdelingen van organisaties, maar ook sociaal secretariaten, VDAB, wervings- en selectiekantoren en assessmentbureaus zijn mogelijke werkplekken.

Concrete functies zijn die van hr-medewerker, hr business partner, hr officer, personeelsmedewerker, compensation & benefits officer, recruiter, payroll advisor of wellbeing officer.

Met zoveel verschillende opties kan een bachelordiploma HRM een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar een carrière met veel mogelijkheden om door te groeien in een dynamische en boeiende sector.

Human Resources Management is een kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

De bacheloropleiding Human Resources Management is een nieuwe opleiding en doorliep in 2022 een Toest Nieuwe Opleiding uitgevoerd door de NVAO. Lees het rapport

In 2027-2028 doorloopt deze opleiding een accreditatie door de NVAO. Na deze accreditatie volgt de opleiding de zesjarige kwaliteitszorgcyclus van onze eigen regie.

Lectoren en studenten op de campus
Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Human Resources Management aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 29 juni
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Hands-on hr-professional

De (inter)nationale arbeidsmarkt verandert razendsnel. Organisaties moeten wendbaar zijn en de klemtoon leggen op het menselijke aspect. We leiden je daarom op tot een hands-on, sociaalvaardige, communicatieve en digitaal sterke hr-professional.

Generalistische opleiding

Door de brede inhoudelijke invulling ben je direct en breed inzetbaar in het hr-domein. Tegelijk is deze bachelor geschikt als lanceerplatform voor verdere specialisatie naar elk domein van hr.

Veel praktijk

De theorie is mooi in balans met de praktijk. Je krijgt concrete opdrachten uit de sector en vanaf het tweede jaar zetten we sterk in op projectwerk. Daarbij ga je in groepjes aan de slag met échte cases. Een eerste stage van 6 weken en de afsluitende stage van 15 weken stomen je helemaal klaar voor een boeiende carrière in de hr-sector.

Ruimte voor eigen keuzes

Je kan op basis van je interesses kiezen voor Frans of Engels als vreemde taal. Je krijgt daarnaast keuzevrijheid bij de invulling van de interdisciplinaire projecten, de samenwerking met organisaties, je stages en je bachelorproef. Of je al dan niet naar het buitenland gaat, bepaal je uiteraard ook zelf.

Aanspreekbaar opleidingsteam

Aan Howest kennen de lesgevers je naam en krijg je les in kleine groepen. Je wordt persoonlijk gecoacht en krijgt individuele feedback, concrete tips en praktijkgericht advies om te groeien.

Talentontwikkeling

De ontwikkeling van human capital staat centraal. Dat geldt voor je eigen talenten en die van anderen. Naarmate de opleiding vordert, neem je steeds meer ownership op voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De opleiding is zo als het ware de ideale leerschool voor je latere carrière.

Samenwerkend leren

Je leert doorheen de opleiding van en met je medestudenten. Groepsprojecten en de uitwisseling van individuele leerervaringen komen dus uitvoerig aan bod.

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
The Level

Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

Evy Schacht
Howest Alumna 2021

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Jochen Delrue

Jochen Delrue

Curriculumcoördinator

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Neen, er is geen voorkennis van talen nodig. In de opleiding kies je voor één vreemde taal (Engels of Frans). De focus ligt op vakjargon en spreekdurf. 

Zeker, het belangrijkste is dat je interesse hebt in mensen in organisaties. Als je je goed kan inleven in de situatie van anderen, als je graag andere mensen coacht en motiveert en als je graag het beste in anderen naar bovenbrengt kan deze opleiding zeker iets voor jou zijn.

Er is geen voorkennis economie nodig om deze opleiding aan te vatten. Het belangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in hoe organisaties binnenuit werken, hoe mensen en middelen worden ingezet.

De lessen gaan door op onze campus in Brugge, vlak bij het station. Daarnaast zetten we ook maximaal in op werkplekleren, projecten en bedrijfsbezoeken.