Bachelor Human Resources Management (HRM)

Bachelor Human Resources Management
"Je groeit uit tot een direct inzetbare allround hr-professional voor kleine en grote organisaties met een sterke interesse in mensen als essentiële schakels van elke organisatie."

Nieuw vanaf academiejaar 2023-2024

Ben je een teamplayer die geboeid is door mensen en organisaties? Wil je het verschil maken voor werknemers en organisaties met het oog op duurzame tewerkstelling? Wil je je eigen talenten en die van medewerkers helpen ontwikkelen? En heb je daarbij oog voor de maatschappelijke en economische realiteit van de organisatie? 

In de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management leiden we je vanaf september 2023 op tot een steunpilaar van elke organisatie.

Wat leer je?

Het maximum halen uit human capital. Dát wordt de rode draad. Mensen vormen namelijk de spil van elke organisatie. Je leert hoe je hun gedrag en hun functioneren in een organisatie kan beïnvloeden, hoe je ze kan empoweren, hun talenten kan ontwikkelen en hoe je de werking van organisaties kan optimaliseren.

Doorheen deze nieuwe praktijkgerichte opleiding leer je je eigen talenten ontdekken en ontwikkelen, maar ook die van anderen. Op basis van je sociaal-agogische vaardigheden word je een rolmodel op het vlak van leven lang leren en kan je medewerkers op de juiste plaats in de organisatie inzetten. Daarnaast maak je kennis met de werking van organisaties binnen de maatschappelijke, juridische en economische realiteit waarin ze actief zijn. Tegelijk werk je aan projecten in wisselwerking met het werkveld. Soms zelfs internationaal.

Voor wie?

Wil je later werken voor én met mensen? Omdat je beseft dat ‘mensen’ spilfiguren zijn in elke organisatie? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management aan Howest in Brugge iets voor jou.

Als hr-professional word je zelf zo’n spilfiguur die anderen versterkt. Je speelt een cruciale rol in het aantrekken, inzetten en ontwikkelen van talenten. Je geeft mee vorm aan het hr-beleid, begeleidt veranderingsprocessen of tekent hr-processen en hr-procedures uit.

Waar kom je later terecht?

Je wordt opgeleid tot een allround hr-professional. Daardoor ben je inzetbaar in zowel brede hr-functies binnen kleine of middelgrote organisaties als in specifieke hr-functies binnen grotere organisaties in de profit- en non-profitsector. 

Je komt typisch terecht op hr-afdelingen van bedrijven, maar ook sociaal secretariaten, VDAB, wervings- en selectiekantoren en assessmentbureaus zijn mogelijke werkplekken. 

Concrete functies zijn die van hr-medewerker, hr business partner, hr officer, personeelsmedewerker, compensation & benefits officer, recruiter, payroll advisor of wellbeing officer.

Onze troeven

  • Generalistische opleiding: door de brede inhoudelijke invulling ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt. Tegelijk is deze bachelor geschikt als lanceerplatform voor verdere specialisatie.
  • Veel praktijk: de theorie is mooi in balans met de praktijk. Je krijgt concrete opdrachten uit de sector en vanaf het tweede jaar zetten we sterk in op projectwerk. Daarbij ga je in groepjes aan de slag met échte cases. Een eerste stage van 6 weken en de afsluitende stage van 15 weken stomen je helemaal klaar voor een boeiende carrière in de hr-sector.
  • Ruimte voor eigen keuzes: je kan op basis van je interesses kiezen voor Frans of Engels als vreemde taal. Je krijgt daarnaast keuzevrijheid bij de invulling van de interdisciplinaire projecten, de samenwerking met organisaties, je stages en je bachelorproef. Of je al dan niet naar het buitenland gaat, bepaal je uiteraard ook zelf. 
  • Aanspreekbaar opleidingsteam: aan Howest kennen de lesgevers je naam en krijg je les in kleine groepen. Je wordt persoonlijk gecoacht en krijgt individuele feedback, concrete tips en praktijkgericht advies om te groeien.
  • Talentontwikkeling: de ontwikkeling van human capital staat centraal. Dat geldt voor je eigen talenten en die van anderen. Naarmate de opleiding vordert, neem je steeds meer ownership op voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De opleiding is zo als het ware de ideale leerschool voor je latere carrière.
  • Samenwerkend leren: je leert doorheen de opleiding van en met je medestudenten. Groepsprojecten en de uitwisseling van individuele leerervaringen komen dus uitvoerig aan bod.

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering.

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 25 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we je via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Word een allround hr-professional

De bacheloropleiding Human Resources Management leidt je op tot een breed inzetbare hr-professional voor zowel kleine als grote organisaties.

Go international

Je kan een deel van het laatste jaar in het buitenland studeren of kiezen voor een internationale stage.

Vier rollen, zes pijlers

De opleiding focust op de vier dynamische rollen van een hr-medewerker. Het studieprogramma is opgebouwd rond zes pijlers.

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan Jochen Delrue, curriculumcoördinator van de bachelor Human Resources Management.

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Getuigenissen

"We vertrekken vanuit jouw talenten om die van jezelf en van anderen te ontwikkelen."

Hannelore Duthieuw

"We vertrekken vanuit jouw talenten om die van jezelf en van anderen te ontwikkelen."

Hannelore Duthieuw

Bachelor Human Resources Management (HRM)

In deze opleiding vertrekken we vanuit jouw talenten. Bij de start leer je jouw talenten ontdekken en geven we deze weer in een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Je reflecteert op je eigen sterktes, ontwikkelpunten, drijfveren en ambities. Je zet ook de eerste stappen op het vlak van professionalisering die je na je opleiding opneemt in het kader van leven lang leren.

Nu aan de slag bij ...

Howest

"Ons warme team van ervaren docenten, die deels nog op een hr-afdeling werken, stoomt je klaar om een sleutelfiguur te worden in elke organisatie."

Jochen Delrue

"Ons warme team van ervaren docenten, die deels nog op een hr-afdeling werken, stoomt je klaar om een sleutelfiguur te worden in elke organisatie."

Jochen Delrue

Bachelor Human Resources Management (HRM)

Als hr-professional ben je een spilfiguur in elke organisatie die inzet op het aantrekken, inzetten en ontwikkelen van talent. De bacheloropleiding Human Resources Management speelt direct in op het profiel dat organisaties zoeken: een hands-on hr-professional die met een evidence-based attitude oog heeft voor diversiteit en talent, voor kansen voor werknemers én organisaties. Ons warme team van ervaren docenten, die deels nog op een hr-afdeling werken, helpt je om je eigen hr-talent te ontwikkelen en stoomt je klaar om een sleutelfiguur te worden in elke organisatie.

Nu aan de slag bij ...

Howest

"Werken met mensen en voor mensen, daar draait het om op de hr-afdeling."

Vincent Delbaere

"Werken met mensen en voor mensen, daar draait het om op de hr-afdeling."

Vincent Delbaere

Bachelor Human Resources Management (HRM)

Als HR Business Partner bij Euroclear verwelkom ik elk jaar Howest-studenten om kennis te maken met ons internationale hr-beleid. Als gastdocent deel ik mijn eigen hr-ervaringen ook vanuit een internationaal perspectief. De nieuwe bacheloropleiding zal voorzien in de nodige HRM-competenties vanuit een economische, juridische en zeker ook menswetenschappelijke context. Werken met mensen en voor mensen, daar draait het namelijk om op de hr-afdeling. Daarnaast wordt praktijkgericht leren een speerpunt. Het zorgt voor meteen inzetbare hr-talenten die het werkveld met open armen zal ontvangen.

Nu aan de slag bij ...

Euroclear

"In het licht van de war for talent, quiet quitting en torenhoge absenteïsmecijfers is hr relevanter dan ooit."

Sara Claessens

"In het licht van de war for talent, quiet quitting en torenhoge absenteïsmecijfers is hr relevanter dan ooit."

Sara Claessens

Bachelor Human Resources Management (HRM)

Hr is het kloppende hart van elke organisatie, daar ben ik van overtuigd. Aan Howest ontdekte ik mijn passie voor mensen. Studeren combineerde ik er met fulltime werken en Howest heeft me hierin fantastisch ondersteund. Ondertussen werk ik als HR Business Partner bij IT-Planet. Samen met HR-Planet, X-Care in Motion en Planet Group Interim & Recruitment vormen we Planet Group, expert in flexibele en tijdelijke staffing. Ik hou ervan te werken met mensen en voor mensen, en mee te bouwen aan een menselijk hr-beleid. Bij IT-Planet mag ik daar elke dag mee bezig zijn. Met problematieken als de war for talent, quiet quitting en torenhoge absenteïsmecijfers is hr relevanter dan ooit.

Nu aan de slag bij ...

IT-Planet

"De focus op welbevinden en de verschillende gesprekstechnieken die ik meekreeg aan Howest helpen me vandaag nog elke dag."

Bronte Dumon

"De focus op welbevinden en de verschillende gesprekstechnieken die ik meekreeg aan Howest helpen me vandaag nog elke dag."

Bronte Dumon

Bachelor Human Resources Management (HRM)

In mijn opleiding Toegepaste Psychologie aan Howest kreeg ik de ruimte om te ontdekken in welke rol en in welke sector mijn passie lag. Ik bleek toen heel veel voldoening te halen uit de verschillende gesprekstechnieken die we aangeleerd kregen. Het helpt me vandaag als hr-professional nog elke dag om gesprekken aan te vangen. In mijn huidige job als HR Support Officer speelt het welbevinden van de werknemers een grote rol. Mijn werkgever TUI zet zich echt in om werknemers zich goed te laten voelen op de werkplek. Die focus op welbevinden is een van de zaken die ik in mijn opleiding aan Howest heb meegekregen.

Nu aan de slag bij ...

TUI

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven