Sociaal Werk

"Wie kiest voor Sociaal Werk aan Howest, wordt een beroepskracht met een kritische en eigenzinnige kijk op de maatschappij en de sector. Je kan aan de slag in een heel gevarieerd werkveld."

Sociaal werk is mensenwerk. Sociaal werkers informeren en versterken mensen. Ze dragen bij aan een samenleving waar het goed is om te leven.

De opleiding zet daarvoor in op beroepskrachten met een brede en kritische kijk op verschillende maatschappelijke domeinen. Wie kiest voor sociaal werk aan Howest, kiest voor een brede basisopleiding met ruimte voor eigen keuzes en voor een (eigen)zinnige kijk op maatschappij en sector.

Sociaal werk studeren aan Howest kan zowel in  Brugge als in Kortrijk. Het programma is identiek, de omgeving nét iets anders.

Na de opleiding ga je aan de slag in een zeer gevarieerd werkveld: de welzijn- en gezondheidssector, de sociaal-culturele en educatieve sector, de sociale, justitiële en economische sector. 

Je werkt met, voor en tussen de mensen in jeugdhuizen of het buurtwerk, bij de politie of in de gevangenis, bij OCMW's of lokale besturen, bij de vakbond, in ziekenhuizen, vormingsinstellingen, personeelsdiensten, mutualiteiten, dienstencentra, CLB's, cultuurcentra, sociale economie...

OpleidingsprogrammaECTS-fiches Sociaal Werk Brugge | ECTS-fiches Sociaal Werk Kortrijk | opleidingsfiche in pdf

Infomomenten

Infodag 1 september 2018

zaterdag
01/09 09u-12u
Infodag 1 september 2018