Overslaan en naar de inhoud gaan

Te voet, de fiets, de bus, de trein of toch met de auto? Ontdek hier de bereikbaarheid van de Howest-campussen.

Met de fiets

De meest efficiënte manier om je als student te verplaatsen is met de fiets!

In Brugge

In Brugge betaal je 6 euro per maand. De minimum huurperiode is 3 maanden. Je betaalt 75 euro waarborg. Huurprijs en waarborg betaal je bij ophalen van je fiets via betaalkaart.

Meer info

In Kortrijk

In Kortrijk betaal je 8 euro per maand. De minimum huurperiode is 1 maand. Je betaalt 30 euro waarborg.

Reserveer online

Openbaar vervoer

Enkele jaren geleden sloten de stad Kortrijk, de studentenvoorzieningen en De Lijn een schitterende deal: elke student krijgt - mits een administratieve kost van €10,00 - een buspas waarmee hij of zij onbeperkt elke bus op het grondgebied van groot Kortrijk op kan. Meer informatie kan je hier terugvinden. Aanvragen doe je online!

Buspas aanvragen

Trein

Bij de NMBS kan je op vertoon van het inschrijvingsattest dat je krijgt bij inschrijven een schoolabonnement of een campuskaart aankopen. Hiermee reis je aan een studentenprijs.

Carpoolen via Campuspool

Het carpoolportaal voor studenten en personeel

Heb je geen vervoer naar de campus, of vind je het leuker om samen te rijden? Registreer je op Campuspool en vind een carpooler uit de buurt om dagelijks of wekelijks mee samen te rijden.

Campuspool Howest: op howest.carpool.nl vind je ritten voor zowel Brugge als Kortrijk.

Campuspool Brugge Studentenstad: op bruggestudentenstad.carpool.be kunnen zowel studenten als personeel van alle verschillende Brugse campussen terecht. Zo heb je nog meer kans om een carpoolpartner te vinden!

The Level

Met de wagen in combinatie met De Lijn of de fiets

MOBI abonnement Brugge

De mogelijkheid wordt geboden aan elke student van Howest Brugge om een MOBI abonnement aan te kopen t.b.v. €35/maand/per voertuig waarmee je kan parkeren in de grote parking aan de voorkant van het station Brugge Interparking.

Deze parking, gesitueerd naast het station is de ideale overstap op het openbaar vervoer: hier passeren alle bussen van De Lijn. Je kan eveneens met het MOBI abonnement gratis gebruik kan maken van dit openbaar busvervoer tussen het station en de binnenstad. Om hiervan gebruik te maken begeef je je naar het onthaal van de campus Brugge Centrum of de campus Brugge Station - Gebouw J om op vertoon van jouw studentenkaart een ondertekend document door de algemeen directeur, gestempeld en gedateerd, af te halen.

Daarna vul je dit document zelf verder in met je gegevens en ga je naar: NV INTERPARKING District Vlaanderen, Hoefijzerlaan 12 - 8000 Brugge - www.interparking.be of naar het kantoor op de parking zelf te vinden aan de uitrit van de Interparking.

Indien je dit abonnement wenst op te zeggen bij beëindiging van studies/ tewerkstelling of niet meer nodig doe je dit een maand op voorhand bij Interparking zelf.

Met de wagen

Een overzicht van alle campussen met informatie over de parkeergelegenheid, kan je hier terugvinden.

The Level
Cambio logo

Cambio

Als je in de stad studeert of op kot zit is een eigen auto totaal overbodig, toch? Te voet, met de fiets of met bus, tram en trein raak je overal waar je moet (of wil) zijn. Meestal toch, want af en toe komt een auto je misschien toch van pas.

Speciaal voor jou is er het autodelen cambio CAMPUS tarief! Cambio CAMPUS geeft je de vrijheid een auto te gebruiken wanneer je er een nodig hebt ... zonder een eigen auto te moeten kopen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over mobiliteit

Isabelle Stael

Isabelle Stael

+32 479 91 71 17

  • TREIN
    Attesten voor een treinabonnement worden meegegeven bij definitieve inschrijving. Hiermee kan je een schoolabonnement of campuskaart aankopen en reis je tegen studententarief.
  • BUSPAS
    Voor studenten die in Kortrijk studeren, bestaat de mogelijkheid een studentenpas van De Lijn aan te kopen voor busvervoer in Groot-Kortrijk. Hiervoor betaal je een administratieve kost van €10. Meer info.

Jazeker, informatie over de verplaatsing van en naar de campus vind je op de website.

Howest heeft zowel in Brugge als in Kortrijk een samenwerking met fietsverhuurbedrijven. Door die samenwerking kan je als student aan een heel democratische prijs een fiets huren.