Mobiliteit

De meest efficiënte manier om je als student te verplaatsen is per fiets!

howest illustraties_locatie cropped.png

Kortrijk

Via www.mobiel.be

In Kortrijk betaal je 6 euro per maand, je kan online je fiets reserveren.

Brugge

Via www.brugge.be/studentenfiets-huren

In Brugge betaal je 6 euro per maand. De minimum huurperiode is 3 maanden. Je betaalt 40 euro waarborg. Huurprijs en waarborg zijn te betalen via betaalkaart. Je kan de fietsen ophalen in campus BST (Rijselstraat 5, 8200 Brugge) aan de overdekte fietsenstalling op volgende data:
Maandag 13/09/2021  - 9u tot 16u
Woensdag 15/09/2021 - 9u tot 16u
Vrijdag 17/09/2021 -  14u tot 16u

Op andere tijdstippen zijn fietsen af te halen aan het fietspunt aan het Station in Brugge.

Blue-bike

In 47 steden via www.blue-bike.be. Met een blue-bike abonnementskaart kan je in 47 steden terecht om voor een dag een fiets te ontlenen. Voor slechts 3 euro krijg je een abonnementskaart met 2 gratis ritten thuisgestuurd. Naast het abonnementsgeld van 3 euro, betaal je voor 1 rit (24u) maximum 3 euro. Je ontvangt de factuur telkens op het einde van de maand per email. Inschrijven kan via blue-bike.be en kies ‘student’.

Schoolfietsroutekaarten

Via de schoolfietsroutekaart van je gemeente. Een schoolfietsroutekaart toont de studenten een veilige fietsroute naar de school, geeft tips en wijst op aandachtspunten.

Fietsparking BUDA Kortrijk

De fietsen aan de Budafabriek in Kortrijk moeten verplicht gestald worden in de overdekte fietsparking BUDA. De eerste zone met 72 fietsen is gratis en publiek toegankelijk tussen 06u en 02u terwijl de tweede zone voorbehouden is voor abonnees (24u/24u). Je kan als student aan een voordeeltarief van 20 euro per jaar een abonnement aanvragen voor de fietsparking BUDA Kortrijk. Eénmalig dient een badge aangekocht te worden (15 euro). Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen. Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen.

Openbaar vervoer

howest illustraties_locatie cropped.png

Buzzy pass

Dankzij Stuvo krijg je 35% korting op de aankoop van je buzzy pass of omni-pass. Aanvragen doe je online! Deze korting is enkel geldig voor de aanvragen via deze link. 
Opgelet: Startdatum van je abonnement kan ten vroegste 14 dagen na je aanvraag. Dus ... doe je aanvraag zeker tijdig! 

Combi-abonnementen NMBS – De Lijn

Bij combi-abonnementen NMBS – De Lijn krijg je ook 35% korting op het bus gedeelte. Je moet eerst zelf je combi-abonnement aankopen en ontvang je de terugbetaling door het formulier in te vullen.

Buspas Kortrijk

Enkele jaren geleden sloten de stad Kortrijk, de studentenvoorzieningen en De Lijn een schitterende deal: elke student krijgt - mits een administratieve kost van € 10,00 - een buspas waarmee hij of zij onbeperkt elke bus op het grondgebied van groot Kortrijk op kan. Aanvragen doe je online!

Lees meer

Trein

Bij de NMBS kan je op vertoon van het inschrijvingsattest dat je krijgt bij inschrijven een schoolabonnement of een campuskaart aankopen. Hiermee reis je aan een studentenprijs.

Cambio

howest illustraties_locatie cropped.png

Als je in de stad studeert of op kot zit is een eigen auto totaal overbodig, toch? Te voet, met de fiets of met bus, tram en trein raak je overal waar je moet (of wil) zijn. Meestal toch, want af en toe komt een auto je misschien toch van pas.

Speciaal voor jou is er het autodelen cambio CAMPUS tarief! Cambio CAMPUS geeft je de vrijheid een auto te gebruiken wanneer je er een nodig hebt ... zonder een eigen auto te moeten kopen.

Meer info.

Carpoolen via Campuspool

howest illustraties_locatie cropped.png

Het carpoolportaal voor studenten

Heb je geen vervoer naar de campus, of vind je het vervelend om alleen te moeten rijden? De carpooltoepassing voor pendelaars is nu ook bruikbaar voor studenten. Mogelijk vind je een collega-student uit de buurt om dagelijks of wekelijks mee samen te rijden.

Meer info via howest.carpool.be.

Met de wagen in combinatie met De Lijn of de fiets

howest illustraties_locatie cropped.png

MOBI abonnement Brugge

De mogelijkheid wordt geboden aan elke student van Howest Brugge om een MOBI abonnement aan te kopen t.b.v. € 20/maand/per voertuig waarmee je kan parkeren in de grote parking aan de voorkant van het station Brugge Interparking. Adres: Chantrellstraat 42-62, 8000 Brugge.

Deze parking, gesitueerd naast het station is de ideale overstap op het openbaar vervoer: hier passeren alle bussen van De Lijn. Je kan eveneens met het MOBI abonnement gratis gebruik kan maken van dit openbaar busvervoer tussen het station en de binnenstad.

Om hiervan gebruik te maken begeef je je naar het onthaal van de campus St. Jorisstraat 71 of de campus Rijselstraat 5 om op vertoon van jouw studentenkaart een ondertekend document door de Alg. Directeur, gestempeld en gedateerd, af te halen.

Daarna vul je dit document zelf verder in met je gegevens en ga je naar: NV INTERPARKING District Vlaanderen, Hoefijzerlaan 12 - 8000 Brugge - www.interparking.be of naar het kantoor op de parking zelf te vinden aan de uitrit van de Interparking.

Indien je dit abonnement wenst op te zeggen bij beëindiging van studies/ tewerkstelling of niet meer nodig doe je dit een maand op voorhand bij Interparking zelf.

Park + Bike of Bus Wembley Kortrijk

Je kan gratis jouw wagen parkeren op de Parking Wembley - Moorseelsestraat 116 Kortrijk. Deze parking ligt op 1 km van Howest The Level en 2,5 km van Howest Graaf Karel de Goedelaan. Je kan er ook een fietskluis huren. Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtstbijzijnde afstapplaats is dan De Appel. 

Meer informatie.

Met de wagen

howest illustraties_locatie cropped.png

Voor de vestigingen Howest Kortrijk – The Level en Howest Kortrijk – Budafabriek wordt het gebruik van de autoparkings BUDA en HAVEN aangeraden.

Voor parking BUDA is het voordeeltarief 35 euro/maand (< 1,50 euro/dag) en voor parking HAVEN is het voordeeltarief 20 euro/maand (< 1,00 euro/dag). Dit geldt voor een abonnement van ma-vr, 8u00-20u00.

Eénmalig dient een badge aangekocht te worden (15 euro). Het abonnement dient aangevraagd te worden aan het onthaal van Howest Kortrijk – The Level, Botenkoperstraat 2. Vergeet jouw identiteitskaart en studentenkaart niet mee te nemen.

Contact

howest illustraties_Nog vragen- cropped.png

Brugge en Kortrijk

De medewerkers van de dient studentenvoorzieningen van Howest respecteren jouw privacy. Voor de behandeling van je aanvraag voor een tussenkomst in het openbaar vervoer worden gegevens van jou verzameld en verwerkt.