Overslaan en naar de inhoud gaan

Verder studeren na graduaat? Ga voor een bachelordiploma

Heb je al een graduaatsopleiding op zak en wil je je graag verder specialiseren in je vakgebied? In hetzelfde studiedomein kan je na het behalen van jouw graduaatsdiploma gaan voor een bachelor via een uniek vervolgtraject.

Howest heeft een aantal verkorte trajecten. Voor onderstaande graduaatsopleidingen tekenden we al uit hoe het verkorte traject naar een aanleunende afstudeerrichting of aanleunend keuzetraject van de bachelor Bedrijfsmanagement eruitziet:

International Business Management_student in actie

Verkort traject Accountancy-Fiscaliteit

Van het graduaat Accounting Administration naar de bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit: je volgt nog een verkort traject van 2 jaar.

Van het graduaat Transport en Logistiek naar de bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Supply Chain Management: je volgt een verkort traject van 2 jaar.

Meer informatie

Verkort traject Marketing

Van het graduaat Marketing- en Communicatiesupport naar de bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing: je volgt een verkort traject van 2 jaar.

Volgde je een andere graduaatsopleiding of wil je een andere afstudeerrichting of een ander keuzetraject volgen? Je kan een eigen traject samenstellen, en nagaan of je vrijstellingen kan verkrijgen voor de bachelor Bedrijfsmanagement.

Neem contact op met trajectbegeleider lieven.theys [at] howest.be (Lieven Theys) voor de uitwerking van een traject op maat.

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan. Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september.

Howest Campus Brugge Station - Gebouw A

Eerste jaar

In je eerste jaar krijg je veel modules die voor elke student Bedrijfsmanagement essentieel zijn.

Deze algemene managementmodules worden aangevuld met een aantal specifieke modules uit jouw afstudeerrichting of keuzetraject.

Tegelijk maak je in het eerste jaar al kennis met het werkveld.

Tweede jaar

In het tweede jaar leggen we de nadruk op de specifieke modules uit jouw keuzetraject of afstudeerrichting. Hierdoor word je een specialist in jouw domein.

Als kers op de taart schrijf je zelf een bachelorproef en duik je het werkveld in tijdens een uitgebreide stageperiode.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
Marketing stageplaats Yara Meulenberg

Jouw toekomst

Waar kom je terecht?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak ben je een populair profiel op de arbeidsmarkt. Dankzij de praktijkgerichte en brede opleiding op maat van bedrijven, kan je kiezen uit een breed gamma aan jobs: in een bedrijf, een organisatie, een stad of gemeente, internationaal of juist lokaal.

Heb je ambitie om je eigen bedrijf te lanceren? Dankzij de coaching en begeleiding van Howest Onderneemt kan je al tijdens de opleiding je bedrijf opstarten.

Dagonderwijs

Het dagtraject kan je (in 3 jaar) volgen als voltijds dagstudent. Je hebt dan 20 tot 24 uur les per week. Daarnaast studeer je en werk je aan werkveldprojecten.

Heb je al een andere opleiding gevolgd en kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Of wil je een dagtraject combineren met een (deeltijdse) job? Dan kunnen we een traject op maat van jouw situatie uitwerken.

Contacteer hiervoor lieven.theys [at] howest.be (Lieven Theys), trajectbegeleider van de opleiding Bedrijfsmanagement.

Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Bedrijfsmanagement na graduaat aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
The Level

Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

Evy Schacht
Howest Alumna 2021

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus