Levenslangleren student met ipad

Bijscholen als professional

Wist je dat een hogeschool er ook is voor professionals die zich willen specialiseren, omscholen of een (bijkomend) diploma willen behalen? Wist je dat deze groep al een paar jaar groeit aan Howest en ondertussen 25% van ons studentenaantal uitmaakt?  
 
Heb je dus zin om bij te leren? Om jezelf uit te dagen? Of om een nieuwe carrière in te slaan? Dan zit je goed bij Howest Academy, de afdeling Leven Lang Leren van Howest met campussen in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde. Dankzij onze vakinhoudelijke expertise, didactische kwaliteiten en goede werkveldcontacten creëren we een rijk aanbod voor én afgestemd op de lerende professional. 
 
Ontdek onze meer dan 100 opleidingen in 9 interessedomeinen. 
 

Ontdek onze opleidingen voor professionals

Bepaal jouw leerpad

Time is money! Dat weten we bij Howest Academy. We presenteren daarom verschillende leerformats aangepast aan jouw tijd, situatie en ambities. 
 
Wil je voor een (bijkomend) diploma gaan? We bieden onze bachelor- en graduaatsopleidingen aan in een combinatie van studievormen zodat ze haalbaar zijn met je werk en privé. Kies je voor een van onze postgraduaatsopleidingen, dan kan je je kennis laten valoriseren in een officieel diploma. 
 
Nood aan een korter traject? Check dan zeker ons aanbod aan microdegrees. Dit zijn leertrajecten die korter zijn, maar dezelfde kwaliteit bieden. 
 
Of wil je eerder geïnspireerd worden? Bekijk dan zeker ons aanbod aan losse navormingen, een single shot aan kennis en expertise is misschien hetgeen jij nodig hebt.

xr developer banner
studenten in het atelier

Werken en leren combineren

Opleiden is het nieuwe rekruteren! Dat vindt ook de overheid, die de combinatie tussen werk en studie aanmoedigt aan de hand van financiële tegemoetkomingen. Afhankelijk van je statuut (werknemer of werkgever) en de sector (openbaar versus privaat) zijn er verschillende opties: 

Voor de werknemer:

Voor de werkgever:

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een of meerdere voordelen? Op de pagina van jouw opleiding staat te lezen welke incentives beschikbaar zijn. 

Ontmoet
Howest Academy

Ontmoet Howest Academy

Blijf op de hoogte