Howest Foundation

"Steun de Howest Foundation: Stap mee in ons duurzaam en globaal engagement. Ondersteun onze projecten en onderzoeksactiviteiten, zowel lokaal als internationaal."

Wat is de Howest Foundation?

De Howest Foundation is een initiatief van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. De foundation ondersteunt projecten en onderzoeksthema’s die inzetten op sociale verantwoordelijkheid en bijdragen aan duurzaam en globaal engagement. 

  • Howest Foundation projecten zijn kleinschalig, maar toch ambitieus en met een duurzame impact.
  • Howest Foundation onderzoek bevat toekomstgerichte onderzoeksthema's waar Howest in excelleert en waarvoor ze langetermijn ambities heeft vastgelegd.

Als schenker bepaal je zelf of je gift naar een specifiek project of onderzoeksthema gaat. Je kan het ook aan de Howest Foundation overlaten om het geschonken bedrag vrij aan een project of onderzoeksthema toe te kennen.

Alle initiatieven onderschrijven het leidmotief van Howest: Give back to society, dragen de waarden - serve, empower, care - in zich en  dragen bij aan het invullen van haar missie en visie.

Meer info: www.howestfoundation.org

Howest Foundation projecten

Howest Foundation projecten zijn kleinschalig, maar toch ambitieus en met een duurzame impact. 

Howest Foundation onderzoek

Howest Foundation onderzoek bevat toekomstgerichte onderzoeksthema’s waar Howest in excelleert en waarvoor ze langetermijn ambities heeft vastgelegd. 

We onderscheiden drie thema’s:

Samenleving & Sociale interactie

De 21ste eeuw zorgt voor nieuwe en complexe sociale vraagstukken die nieuwe recepten vereisen. Ecosystemen van burgers, bedrijven, organisaties en overheden moeten verbonden worden en samenwerken. We onderzoeken mogelijkheden om in interactie te gaan, te co-creëren en te leren. Zo reiken we oplossingen en antwoorden aan voor deze nieuwe vraagstukken.

Lees meer over het thema Samenleveing & Sociale interactie

Gezondheid & Welzijn

We leven met zijn allen langer. Het is dus belangrijk in te zetten op een gezonde levensstijl en welzijn om zo te streven naar een hogere kwaliteit van leven. Via een preventieve en holistische aanpak willen we gezondheid en welzijn verder uitbouwen en onderzoeken hoe we de levenskwaliteit kunnen verhogen om zo onze samenleving sterker te maken.

Lees meer over het thema Gezondheid & Welzijn

Onderwijs van de toekomst

Scholen van de toekomst zijn energieke en levenslustige scholen waar jongeren bewegen en leerkrachten veerkrachtig zijn. We willen hiervoor een toekomstgerichte, innovatieve en vooral haalbare en duurzame onderwijsvernieuwing kunnen realiseren. We zetten nu, meer dan ooit in op digitale transformatie, zowel op pedagogisch vlak als rond het gebruik van infrastructuur.

Lees mee over het thema Onderwijs van de toekomst

Steun de Howest Foundation

Wil jij de Howest Foundation en haar projecten of onderzoek steunen?

Doe een online gift!

Vanaf een gift van 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je 45% van de som van je gift kan terugkrijgen via je belastingaangifte.