Overslaan en naar de inhoud gaan

De Howest Foundation is een initiatief van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen.

De foundation ondersteunt projecten en onderzoeksthema’s die inzetten op sociale verantwoordelijkheid en bijdragen aan duurzaam en globaal engagement.

  • Howest Foundation projecten zijn kleinschalig, maar toch ambitieus en met een duurzame impact.
  • Howest Foundation onderzoek bevat toekomstgerichte onderzoeksthema's waar Howest in excelleert en waarvoor ze langetermijn ambities heeft vastgelegd.

Alle initiatieven onderschrijven het leidmotief van Howest 'Give back to society'. Ze hebben steeds de waarden serve, empower, care in zich en dragen bij aan het invullen van de missie en visie an Howest.

Meer info: www.howestfoundation.org

Howest Foundation Onderzoek

De 21ste eeuw zorgt voor nieuwe en complexe sociale vraagstukken die nieuwe recepten vereisen. Ecosystemen van burgers, bedrijven, organisaties en overheden moeten verbonden worden en samenwerken. We onderzoeken mogelijkheden om in interactie te gaan, te co-creëren en te leren. Zo reiken we oplossingen en antwoorden aan voor deze nieuwe vraagstukken.

Lees meer

We leven met zijn allen langer. Het is dus belangrijk in te zetten op een gezonde levensstijl en welzijn om zo te streven naar een hogere kwaliteit van leven. Via een preventieve en holistische aanpak willen we gezondheid en welzijn verder uitbouwen en onderzoeken hoe we de levenskwaliteit kunnen verhogen om zo onze samenleving sterker te maken.

Ontdek alle info

Scholen van de toekomst zijn energieke en levenslustige scholen waar jongeren bewegen en leerkrachten veerkrachtig zijn. We willen hiervoor een toekomstgerichte, innovatieve en vooral haalbare en duurzame onderwijsvernieuwing kunnen realiseren. We zetten nu, meer dan ooit in op digitale transformatie, zowel op pedagogisch vlak als rond het gebruik van infrastructuur.

Alles over dit thema

Steun de Howest Foundation

Wil jij de Howest Foundation en haar projecten of onderzoek steunen?

Doe een online gift!

Vanaf een gift van 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je 45% van de som van je gift kan terugkrijgen via je belastingaangifte.