Overslaan en naar de inhoud gaan

Go International!

Elke Howest-opleiding biedt internationaliseringskansen voor haar studenten en docenten. Onze studenten verwerven actief de internationale en interculturele competenties die nodig zijn binnen hun toekomstig werkveld en om als geëngageerde wereldburgers in het leven te staan. Een goed omkaderde buitenlandse studie/stage of onderwijsperiode scherpt je internationale en interculturele competenties aan. Binnen je vakgebied gaan door het internationaal perspectief nieuwe wegen open.

Howest-alumni merken het enthousiasme op de arbeidsmarkt voor hun ervaring in het buitenland. Werkgevers appreciëren hun flexibiliteit, ondernemendheid, mobiliteit, zelfredzaamheid en taalvaardigheid. Verder verruimt een internationale periode je blik, bezorgt je nieuwe vriendschappen, leert ze je omgaan met diversiteit en interculturele dialoog, bevordert je zelfstandigheid, assertiviteit en maturiteit.

Contacteer ons International Office

Naar het buitenland met Howest!

Heb je een passie voor de Chinese taal, cultuur en economie?

Dankzij Howest kan je Chinees leren op de campus of in China zelf? Ook deelnemen aan de Howestbrede “China from within”-reis behoort tot de opties. Wil je onze partners (Zhejiang Gongshang University en Zhejiang Chinese Medical University in Hangzhou en De Tao Academy in Shanghai) leren kennen? Of stage lopen in China of Taiwan?

Ontdek alle mogelijkheden

China

Onze studenten overal ter wereld

Droom je van een buitenlands avontuur? Bekijk hier de inzendingen van de ‘Howest Share your Experience 21-22’ wedstrijd. Deze komen van Howest studenten die in het najaar van 2021 en/of het voorjaar van 2022 naar het buitenland trokken voor hun studie of stage. Een grote dank aan iedereen die foto’s en getuigenissen heeft ingezonden! Blijf dromen over reizen en avonturen!

Bekijk de video

Jaarlijks gaan heel wat studenten op stage, studie of inleefreis naar het buitenland. Bekijk hier hun ervaringen!

Bekijk de video

Robin Beernaert is een Howest-student Bachelor Sport en Bewegen. Hij deed een Erasmus-stage bij avonturenbedrijf Climbo in Gran Canaria (Spanje), tijdens het lentesemester 2020-2021 en kreeg hiervoor een Erasmusbeurs toegekend. Robin nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won hiermee de 1e prijs.

Bekijk de video

Delphine Vienne is een Howest-student Bachelor Sport en Bewegen. Zij deed een Erasmus-stage bij surfschool Anywhere Watersport in Valencia (Spanje), tijdens het lentesemester 2020-2021 en kreeg hiervoor een Erasmusbeurs toegekend. Zij nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won de 2e prijs met haar ingezonden foto.

Bekijk de video

Emilie Steenkiste is een Howest-student Bachelor Toerisme en Recreatiemanagement . Zij deed een studie bij Sejong University in Zuid-Korea, tijdens het herfstsemester 2020-2021 en kreeg hiervoor een generieke beurs van de Vlaamse overheid en een beurs van de Provincie West-Vlaanderen. Zij nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won de 3e prijs met haar ingezonden foto.

Bekijk de video

Kaïn Kerkhove is een Howest-student Bachelor Industrieel Productontwerpen. Hij studeerde in het Lentesemester van 2019-2020 aan Appalachian State University, de Howest partnerschool gelegen in Boone, North Carolina, VS. Hiervoor kreeg hij een Priority Country beurs toegekend van de Vlaamse overheid. Kaïn nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won hiermee de 1e prijs.

Bekijk de video

Lucas Van Driessche is een Howest-student Bachelor Sport en Bewegen. Hij liep stage by Oye Lena in Peru tijdens het Lentesemester van 2019-2020. Lucas ontving hiervoor een beurs van de Provincie West-Vlaanderen. Hij nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won de 2e prijs met zijn ingezonden foto.

Bekijk de video

Thibaut De Laere is een Howest-student Bachelor Toegepast Informatica. Hij deed een Erasmus-stage bij Ausy/Randstad in Toulouse, Frankrijk tijdens het Lentesemester 2019-2020 en kreeg hiervoor een Erasmusbeurs toegekend. Thibaut nam deel aan de Howest International fotowedstrijd ‘Deel je internationale ervaring’ en won de 3e prijs met zijn ingezonden foto.

Bekijk de video

Brend Lambert is student Toegepaste Informatica. Hij liep stage bij een Filipijnse partneruniversiteit van Howest: Saint Mary’s University, in het kader van een ruim partnerschap dat wordt ondersteund door de provincie West-Vlaanderen. Als 2de jaarsstudent nam hij deel aan een groepsuitwisseling met Filipijnse studenten en kreeg hij de smaak te pakken om in zijn laatste jaar een semester stage te lopen in de Filipijnen.

Bekijk de video

Capucine Bollé is studente Toegepaste Gezondheidswetenschappen. Zij liep stage in The Swallow, een schoolproject van de 4de pijlerorganisatie Afrodidact. Het is omwille van de Corona-pandemie een verkorte mobiliteit geworden, maar daarom niet minder waardevol.

Bekijk de video

Laurens Hellinger is Howest-alumnus Bachelor Toegepaste Informatica. Hij deed een Erasmus-stage bij Blackboard Londen (VK) en kon daar na zijn stage ook als vaste werknemer aan de slag. Daarnaast nam hij ook deel aan de Summer School in Zuid-Korea: "Het begon met een simpel mailtje waarop ik ben ingegaan, maar het is uitgemond in een fantastische en exotische belevenis".

Bekijk de video

naar het buitenland

Klaar om te vertrekken

Ja, ik wil naar het buitenland!

Lees meer