Overslaan en naar de inhoud gaan

Soms betekent studeren ook op kot gaan. In de buurt van de campus zijn er heel wat kamers ter beschikking. Bij ons kun je uiteraard terecht voor advies en, indien nodig, bemiddeling met je kotbaas.

Op kot in Brugge

Studentenhuis The Lodge

Recente studentenkamers met gemeenschappelijke voorzieningen (keuken, toilet). Op wandelafstand van het station. Ligt naast Campus Brugge Station en op 10 minuten fietsen van Campus Brugge Centrum.

  • Kamer (met douche): € 410 / maand
  • Studio: € 510 / maand
  • Alle prijzen zijn inclusief water, elektriciteit, gas en internet
  • 12 maanden contract

Onder voorbehoud van wijzigingen

Vraag een studentenkamer aan

Vragen?

Wens je meer informatie over studentenhuis The Lodge in Brugge? Neem vrijblijvend contact op met Serjenka via housing.Bruges [at] howest.be (housing[dot]Bruges[at]howest[dot]be).

Het studentenhuis The Lodge is te bezichtigen op de Howest infodagen.

Howest studentenhuisvesting The Lodge
Howest - Studentenhuis 'The Wing'

Op kot in Kortrijk

Studentenhuis "The Howest Wing"

In Kortrijk biedt Howest studentenkamers aan in “The Howest Wing”, een vroegere ziekenhuisvleugel in de Burgemeester Vercruysselaan 1. Hierbij kiest Howest om internationale studenten en Vlaamse studenten door elkaar een thuis te geven.

Studentenhuis "The Howest Wing" heeft 80 studentenkamers met gemeenschappelijke keuken, ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen. Er zijn kamers met of zonder eigen toilet.

  • Afstand tot Howest Campus Kortrijk Weide: 10 minuten met de fiets, 20 minuten te voet
  • Oppervlakte: Tussen 17 m² en 26 m² (met inbegrip van badkamer indien aanwezig)

Prijs

  • De huurprijzen zijn afhankelijk per kamertype en variëren tussen €365 en €470 per maand. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en alle prijzen zijn inclusief water, elektriciteit, gas en internet.
  • Duur van het contract: 12 maanden (5 of 10 maanden voor studenten op uitwisseling)
  • Er geldt een algemeen rookverbod in het volledige gebouw.

Contact

Wens je meer informatie over Studentenhuis "The Howest Wing"? Neem vrijblijvend contact op met Serjenka via housing.Kortrijk [at] howest.be (housing[dot]Kortrijk[at]howest[dot]be).

Studiekamers op de private markt

Voor alle informatie over koten op de private markt, surf je naar onze speciale huisvestingssite Kotwest. Kotwest is een samenwerking tussen Stuvo Howest, Stuvo Vives en Stuvo KU Leuven. Op deze database kan je alle vergunde kamers terugvinden.

Ga je op zoek naar een kamer op de private markt, bekijk zeker het Vlaams Woninghuurdecreet voor studentenhuurovereenkomsten.

Kotwest logo

Veelgestelde vragen over huisvesting

Via de pagina huisvesting vind je alle info omtrent studentenhuisvesting.

Neen, in onze huurprijzen zijn alle kosten inbegrepen. Er komt geen afrekening op het einde van het academiejaar.

Voor nieuwe studenten heeft de eerste huurovereenkomst een looptijd van 11,5 maanden. Dit is van 15/09/** tot 31/08/**. De volgende huurovereenkomst loopt 12 maanden, van 1/09/** tot 31/08/**. In Kortrijk zijn het allemaal 12 maand huurovereenkomsten, van 1/09/** tot 31/08/**.

In Brugge ligt het studentenhuis The Lodge naast de Campus Brugge Station – BST5 en ongeveer 10 minuten fietsen van Howest Campus Brugge Centrum – BCE.

In Kortrijk ligt het studentenhuis The Howest Wing op 10 minuten fietsen van Howest Campus Kortrijk Weide.

Neen, onze huisvestingen zijn voorzien van gemeenschappelijke keukens. Studenten bereiden zelf hun maaltijden, sommigen kiezen ervoor om samen te koken of werken met een beurtsysteem. Daarnaast kunnen studenten aan democratische prijzen een warme maaltijd nuttigen op de campussen.

Neen, er zijn geen vaste uren. Studenten zijn vrij om naar het studentenhuis te komen wanneer ze dit wensen. Na 22.00 u. wordt verwacht dat de rust van eenieder wordt gerespecteerd.