Opleidingen

"Een brede waaier aan opleidingen"

Howest heeft campussen in Brugge en Kortrijk. Met 23 bachelors, 7 unieke opleidingen biedt Howest een brede waaier aan bacheloropleidingen.

Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden om verder te studeren. Ontdek ook ons aanbod afstandsonderwijs (@home-opleidingen), postgraduaten, HBO5-opleidingen, ons aanbod navorming en bijscholing, de summer school of making en studie verkort traject.

Studeer aan Howest, als eerste diploma of als bijkomende studie, op een Howest campus of van thuis uit. Kies voor een Howest-opleiding en word de professional van de toekomst.

Ontdek hier onze

interessante opleidingen

DESIGN & TECHNOLOGIE

BACHELOR NA BACHELOR

MENS & WELZIJN

SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Studiekeuze

howest illustraties_toekomst cropped.png

Een van de cruciale factoren bij studiesucces is een bewuste en doordachte studiekeuze. Een proces waarbij we je graag helpen. Als je écht achter je keuze staat en je voelt je goed in de opleiding die je hebt gekozen, dan heb je een hogere slaagkans.

Zit jij in je vijfde of zesde middelbaar en twijfel je over je studiekeuze hoger onderwijs? Dan kunnen wij jou helpen je slaagkansen van bij de start te optimaliseren.

Ben je al gestart in het hoger onderwijs en ligt de opleiding niet in de lijn van jouw verwachtingen? In een heroriënteringsgesprek kan je samen met onze talent coach op zoek gaan naar een opleiding die beter aansluit bij jouw talenten.

Een persoonlijk gesprek rond oriëntering of heroriëntering met onze talent coach

In dit gesprek focussen we op jouw talenten en je studiekeuzestrategie. Je kan vrijblijvend een afspraak maken. Mail hiervoor naar:

Test je interesses online. Vraag het aan Simon!

Op www.vraaghetaansimon.be kan je aan de hand van een vragenlijst zien welke opleidingen in het hoger onderwijs passen bij jouw interesses. Bovendien kun je er nog enkele andere tests uitvoeren die meer info geven over je functioneren in het hoger onderwijs. Deze test werd ontwikkeld door UGent. Howest werkte mee aan de ontwikkeling ervan.

Nuttige links

Bezoek de infodag Howest

Heb je je keuze al gemaakt of twijfel je nog tussen enkele specifieke opleidingen, kom dan zeker langs op een van de infodagen van Howest!

Infomomenten

Infodag 30 juni 2018

zaterdag
30/06 10u-16u
Infodag 30 juni 2018

Infodag 1 september 2018

zaterdag
01/09 09u-12u
Infodag 1 september 2018