Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek onze opleidingen

Bouwkundig Tekenen
Graduaat
Campus Brugge Station, Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Droom je van het tekenen van bouwplannen? Ben je geïnteresseerd in de technische kant van de bouwsector? Wil je je materialenkennis uitbreiden en je ruimtelijke en bouwkundige inzicht versterken? Dan is de graduaatsopleiding Bouwkundig Tekenen in Brugge of Kortrijk iets voor jou.

Built Environment
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

In de bacheloropleiding Built Environment bouw je mee aan een circulaire maatschappij en een leefbare toekomst met focus op de lange termijn. Je matcht mens, ecologie, technologie en economie. Je communiceert en visualiseert een urban design voor wonen, leven, werken en ontspannen aan de stakeholders.

Energiemanagement
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Vind jij energie ook dé uitdaging van de toekomst? In de bacheloropleiding Energiemanagement leer je hoe slimme energieoplossingen tot energiebesparingen kunnen leiden. Je wordt opgeleid tot een energie-expert die op korte en lange termijn een belangrijke rol gaat vervullen voor bedrijven.

Industrieel Productontwerpen
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Wil jij mee vormgeven aan duurzame oplossingen die de leefwereld van morgen verbeteren? In de bacheloropleiding Industrieel Productontwerpen in Kortrijk leer je alle stappen van het ontwerpproces: van creatief concept over vormgeving en technische uitwerking tot de presentatie van een productieklaar ontwerp. Deze opleiding is uniek in België.

Internet of Things
Graduaat
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Ben je geboeid door hoe alles meer en meer geconnecteerd wordt via internet? Fascineren de allernieuwste technologieën zoals makerlab, slimme energiesturing of next-gen domotica je? Dan is de vooruitstrevende graduaatsopleiding Internet of Things aan Howest Kortrijk helemaal jouw ding!

Sustainable Energy Management
Bachelor na bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Ben je geboeid door thema’s zoals duurzaamheid en de energietransitie? De unieke banaba Sustainable Energy Management biedt young potentials (met een bachelordiploma) de kans om zich in één jaar te verdiepen in de energie-uitdagingen van de toekomst. Kiezen voor deze banaba is kiezen voor een uiterst toekomstgerichte opleiding waarin je alle skills leert om later als energie-expert aan de slag te gaan.

Sustainable Energy System Management
Master
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

In deze professioneel gerichte master worden studenten opgeleid om een innovatief energie business plan te ontwerpen, evalueren en implementeren. Via realistische en authentieke bedrijfscasussen en projecten kan je vanuit systeembenadering duurzame energie uitdagingen aanpakken. 

Toegepaste Architectuur
Bachelor
Campus Brugge Station Dagonderwijs

Ben je creatief, maar ook technisch aangelegd en praktisch ingesteld. Heb je een passie voor computerwerk en ben je niet bang voor deadlines en feedback? Word je helemaal warm van architectuur? Dan is de bachelor Toegepaste Architectuur je op het lijf geschreven.

Architectuur
Keuzetraject van de bachelor Toegepaste Architectuur
Campus Brugge Station Dagonderwijs

Architectuur & Context is een keuzetraject dat je in het derde jaar van de bachelor Toegepaste Architectuur kan kiezen. Het is ideaal als je een sterke interesse hebt ontwikkeld voor architectuur, architectuuranalyse en -synthese en conceptueel ontwerp.

Design for Identity
Keuzetraject van de bachelor Industrieel Productontwerpen
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

De minor Design for Identity kies je in het vierde semester van de bachelor Industrieel Productontwerpen. De focus ligt op de context van de consument of eindgebruiker.

Momenteel zijn er nog geen onlangs bekeken opleidingen.