Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek onze opleidingen

Bouwkundig Tekenen
Graduaat
Campus Brugge Station, Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs, Avondonderwijs

Droom je van het tekenen van bouwplannen? Ben je geïnteresseerd in de technische kant van de bouwsector? Wil je je materialenkennis uitbreiden en je ruimtelijke en bouwkundige inzicht versterken? Dan is de graduaatsopleiding Bouwkundig Tekenen in Brugge of Kortrijk iets voor jou.

Built Environment
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Wil je meebouwen aan een betere leefomgeving door wijken, dorpen en steden anders en toekomstgerichter in te richten? Ga je mee de de uitdagingen van vandaag en morgen – circulariteit, energietransitie, bouwshift, klimaatadaptatie – aan? Met deze bacheloropleiding bouw je als verbinder/bruggenbouwer mee aan een circulaire maatschappij en een leefbare toekomst met focus op de lange termijn.

Energiemanagement
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Vind jij energie ook dé uitdaging van de toekomst? In de bacheloropleiding Energiemanagement leer je hoe slimme energieoplossingen tot energiebesparingen kunnen leiden. Je wordt opgeleid tot een energie-expert die op korte en lange termijn een belangrijke rol gaat vervullen voor bedrijven.

Industrieel Productontwerpen
Bachelor
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Wil jij mee vormgeven aan duurzame oplossingen die de leefwereld van morgen verbeteren? In de bacheloropleiding Industrieel Productontwerpen in Kortrijk leer je alle stappen van het ontwerpproces: van creatief concept over vormgeving en technische uitwerking tot de presentatie van een productieklaar ontwerp. Deze opleiding is uniek in België.

Internet of Things
Graduaat
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

Ben je geboeid door hoe alles meer en meer geconnecteerd wordt via internet? Fascineren de allernieuwste technologieën zoals makerlab, slimme energiesturing of next-gen domotica je? Dan is de vooruitstrevende graduaatsopleiding Internet of Things aan Howest Kortrijk helemaal jouw ding!

Sustainable Energy System Management
Master
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

In deze professioneel gerichte master worden studenten opgeleid om een innovatief energie business plan te ontwerpen, evalueren en implementeren. Via realistische en authentieke bedrijfscasussen en projecten kan je vanuit systeembenadering duurzame energie uitdagingen aanpakken. 

Toegepaste Architectuur
Bachelor
Campus Brugge Station Dagonderwijs

Ben je geboeid door de combinatie van architectuur en het bouwen zelf? Ben je technisch aangelegd en praktisch ingesteld? En zie je vele uren computer(teken)werk als een uitdaging? Dan is de bachelor Toegepaste Architectuur in Brugge je op het lijf geschreven.

Architectuur
Keuzetraject van de bachelor Toegepaste Architectuur
Campus Brugge Station Dagonderwijs

Architectuur is een keuzepakket dat je in het derde jaar van de bachelor Toegepaste Architectuur kan kiezen. Het is ideaal als je een sterke interesse hebt ontwikkeld voor architectuur, architectuuranalyse en -synthese en conceptueel ontwerp.

Design for Identity
Keuzetraject van de bachelor Industrieel Productontwerpen
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

De minor Design for Identity kies je in het vierde semester van de bachelor Industrieel Productontwerpen. De focus ligt op de context van de consument of eindgebruiker.

Design for Impact
Keuzetraject van de bachelor Industrieel Productontwerpen
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs

De minor Design for Impact kies je in het vierde semester van de bachelor Industrieel Productontwerpen. De focus ligt op de context van de mens en de maatschappij.

Momenteel zijn er nog geen onlangs bekeken opleidingen.