Graduaat Accounting Administration - Boekhouden
Boekingen van A tot Z beheren, financiële gegevens verzamelen, verwerken én interpreteren, jaarrekeningen opstellen en analyseren, communicatief sterk staan: you name it! Stap voor stap verwerf je deze skills in verschillende modules en projecten van de opleiding. Al deze competenties maken van jou later een veelgevraagde spilfiguur binnen organisaties.
Als centrale persoon is jouw rol dynamisch en uitdagend. Nauwkeurig en cijfermatig werken zijn belangrijke troeven, daarnaast heb je als boekhouder of accountant ook oog voor het communicatieve aspect van de job. Je vormt een centraal aanspreekpunt binnen een organisatie, je werkt dus samen in een team waarbij sociale skills minstens even belangrijk zijn.
Heb je oog voor detail, werk je het liefst van al met cijfers en droom je ervan je schouders te zetten onder de boekhouding en het financiële beleid van bedrijven of organisaties? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding!
Passie voor jouw toekomst
Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.
Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Jouw toekomst

Onze troeven

Meet & greet

Behaal als werkzoekende gratis je diploma
Waar heb ik les?
Campus Brugge Station – BST5
Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!
Contact details:
Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan
Praktijkkennis wordt jouw middle name! Je leert vanuit de praktijk en samen met het werkveld. Je wordt klaargestoomd voor het echte werk en ondergedompeld in onze vier pijlers:
- Boekhouden en administratie
Met boekhouden basis, voortgezet en expert doe je een brede en stevige boekhoudkundige bagage op, en dit alles vanuit een digitale invalshoek.
- Fiscale context
Btw, personenbelasting en vennootschapsbelasting hebben straks geen enkel geheim meer voor jou.
- Boekhoudkundige inzichten
De werking van bedrijven doorzien? Kostprijzen berekenen en budgetten opstellen? De boekhouding analyseren? Yes, you can!
- Juridische context
Dankzij een stevige basiskennis recht kan je later partners doorverwijzen naar de juiste partijen. Daarnaast kan je hen bijstaan in de keuze voor de juiste ondernemingsvorm en begeleiden in de evolutie van de onderneming.
Bijna de helft van de opleidingstijd sta je rechtstreeks in contact met het werkveld:
het moment om je opgedane kennis meteen toe te passen en uit te breiden! Hierin word je gecoacht en begeleid door de lectoren en experten uit het werkveld zelf.
De verschillende modules vind je in onze opleidingsbrochure.
De opleiding bestaat uit 120 studiepunten, waarvan méér dan een derde - 54 studiepunten - naar werkplekleren gaat.
De opleiding kan je volgen in een dag- (twee jaar) of avondtraject (drie jaar).
We starten het academiejaar in september en nog eens in februari voor ons dagtraject.
Je kan ook kiezen voor een opleiding op maat, waarbij je samen met de trajectbegeleider een persoonlijk en haalbaar traject opstelt.
Werken en studeren combineren? Het kan!
Bij werkplekleren, met een bijna de helft van de studiepunten een belangrijke onderdeel van de opleiding, kom je rechtstreeks in contact met het werkveld.
Zo kan je je opgedane kennis, vaardigheden en attitudes toepassen en verrijken. Hierbij word je gecoacht en begeleid door de lectoren en het werkveld. Er is een wisselwerking tussen praktijk en onderwijs, waardoor je een degelijke basis opbouwt en klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt. Tijdens het laatste semester van de opleiding ga je op stage, waar je ondergedompeld wordt in de praktijk en proeft van de werksfeer. Tijdens deze langere stage word je een echte medewerker binnen het team.
Vanaf dag één gaan we de digitale weg op en gebruiken we actief de computersoftware. Je hoeft geen voorafgaande computerkennis te hebben, wel gezonde goesting om in een digitale omgeving te werken.
In heel wat modules werken we met eigen ontwikkeld cursusmateriaal dat we online ter beschikking stellen via onze digitale leeromgeving.
Voor een aantal modules koop je boeken aan. Bij inschrijving ontvang je hiervoor een boekenlijst.
Een laptop wordt tijdens heel wat lessen actief gebruikt en is dus een absolute must.
Onze lectoren zijn er voor jou: ze begeleiden je van heel dichtbij en trachten je zo goed mogelijk op te volgen tijdens jouw leerproces. Binnen onze graduaatsopleiding wordt gewerkt met heel wat permanente evaluatie, die voldoende gespreid wordt over het semester.
Naast de begeleiding binnen de verschillende modules en de opleiding kan je een beroep doen op de talentcoach van Stuvo.
Eénmaal afgestudeerd ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan en er meerwaarde te bieden. Je kan aan de slag als administratief medewerker met sterke boekhoudkundige kennis.
Studeer je liever verder? Dat kan je via een verkort traject voor de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement gaan.
Een overzicht van de kostprijs van de opleiding vind je via de wegwijzer.
Dagtraject
- De lessen vinden plaats tussen 8.15u en 17.45u.
- Springuren, daar passen we voor.
- 1 vrije dag per week om aan projecten te werken en permanente evaluaties voor te bereiden
- Gemiddeld heb je zo’n 20 à 24 uur les per week.
Avondtraject
Per semester heb je twee vaste avonden les die bij aanvang van het academiejaar gekend zijn, per uitzondering kan een extra avond ingepland worden.
De lessen worden ingepland tussen maandag en donderdag, van 18 uur tot 21.30 uur.
Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

Studentensecretariaat
Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven