Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek onze opleidingen

Educatief Graduaat Secundair Onderwijs
Graduaat
Campus Brugge Station, Campus Kortrijk Weide, Campus Oudenaarde Dagonderwijs, Avondonderwijs, Afstandsonderwijs

Heb je minstens drie jaar nuttige beroepservaring in een technisch of praktijkvak? Heb je nog geen lerarendiploma of bachelordiploma, maar kriebelt het om te beginnen lesgeven en je vakkennis en passie als praktijkleerkracht te delen? Dan is het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs iets voor jou.

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs
Bachelor
Campus Brugge Centrum Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Werk je graag met kinderen en droom je ervan om later zelf in de klas te staan? In de Educatieve Bachelor in het Kleuteronderwijs leren we je hoe je kleuters helpt groeien op motorisch, sociaal en emotioneel vlak. Word jij de kleuteronderwijzer(es) van morgen?

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs
Bachelor
Campus Brugge Centrum Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Droom je ervan om later zelf les te geven? In de Educatieve Bachelor in het Lager Onderwijs maak je niet alleen je eigen droom waar, maar werk je ook mee aan die van de kinderen tussen 6 en 12 jaar. Word jij de leerkracht van morgen?

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
Bachelor
Campus Brugge Centrum, Campus Kortrijk Weide, Campus Oudenaarde Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Jongeren tussen 12 en 18 jaar enthousiasmeren en nieuwe werelden laten ontdekken, dat is jouw talent! In deze lerarenopleiding kies je twee vakgebieden waarin jij een expert wordt. Maak kennis met de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in Brugge.

Orthopedagogische Begeleiding
Graduaat
Campus Brugge Centrum Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Zit het in je DNA om mensen te helpen? Wil je je graag inzetten voor cliëntengroepen met specifieke zorgnoden? Ga dan voor de graduaatsopleiding Orthopedagogische Begeleiding in Brugge. Je kan kiezen tussen een modeltraject in 2 jaar, een driejarig traject of het afstandstraject.

Toegepaste Psychologie
Bachelor
Campus Brugge Centrum Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

In de bachelor Toegepaste Psychologie leer je onderzoeken wat in kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen omgaat en hoe je ze op weg kunt helpen om hun welzijn te versterken.

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
Bachelor
Campus Brugge Station, Campus Kortrijk Weide, Campus Oudenaarde Avondonderwijs, Afstandsonderwijs

Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma en het kriebelt om les te geven? Je geeft al les, maar je mist theoretische achtergronden en/of het juiste diploma om je carrière in het onderwijs verder uit te bouwen? Dan ben je bij Howest aan het juiste adres.

Digitale Didactiek
Postgraduaat
Campus Brugge Station Avondonderwijs, Afstandsonderwijs

In deze opleiding leer je doordacht technologie en digitale bronnen inzetten in jouw lessen. Het traject is praktijkgericht en bouwt verder op jouw eigen ervaringen en vaardigheden als lesgever.

Ervaringsleren in en met de Natuur
Postgraduaat
Campus Kortrijk Weide Dagonderwijs, Avondonderwijs

Dit postgraduaat, een cocreatie tussen de hogescholen PXL en Howest, omvat vijf thema’s: natuur, ervaring, reflectie, begeleiding en implementatie. Binnen elk thema ontdek je een ruim arsenaal aan mogelijkheden om met én in de natuur welzijnsbevorderend aan de slag te gaan.

Hoogbegaafdheidscoach op school
Postgraduaat
Campus Brugge Centrum Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

In het postgraduaat hoogbegaafdheidscoach op school leiden we leerkrachten, leerlingbegeleiders en directieleden op tot aanspreekpunt en trekker van veranderingsprocessen rond het thema hoogbegaafdheid. Tegelijk bieden we met deze opleiding de nodige handvaten aan 'zoekende' ouders.

Momenteel zijn er nog geen onlangs bekeken opleidingen.