Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de wereld van Artificiële Intelligentie

De bachelor Creative Technologies & Artificial Intelligence is een unieke mix van multimedia en toegepaste AI. Je integreert reinforcement learning in een gesimuleerde 3D-omgeving, past computer vision toe in XR en implementeert volledig functionele AI-oplossingen met MLOps.

Binnen de bachelor Creative Technologies & Artificial Intelligence draait alles rond het bouwen en implementeren van volledige AI-oplossingen. Er is ook aandacht voor experimentele AI, multimedia en XR-ontwikkeling.

Tijdens deze AI-opleiding leer je:

  • Welke problemen geschikt zijn om op te lossen met AI
  • Hoe je de juiste AI-technologie kiest
  • Je data pipeline / data lake opbouwen
  • Gestructureerd en ongestructureerd AI-modellen trainen, ontwikkelen en optimaliseren en hun nauwkeurigheid verbeteren
  • AI-modellen integreren in back-end software
  • AI-modellen implementeren op een CI/CD-manier met MLOps

En er is meer! Howest is de Beste game design en development school ter wereld. In combinatie met een lange staat van dienst in toegepaste AI en XR-onderzoek, betekent dat dat je je ook in de wereld van experimentele AI waagt en creatief aan de slag gaat met multimedia:

  • Het ontwikkelen en bouwen van simulatie (3D) omgevingen in Unity
  • Het trainen van ML Agents met reinforcement learning in deze simulaties en het verzamelen van data om complexe problemen op te lossen
  • Leren, samen met studenten Smart XR Developer, om geavanceerde computer vision technologie te integreren in een extended reality omgeving.
  • Leren hoe je het gedrag van zowel gesimuleerde als fysieke humanoïde robots kan verbeteren

Deze opleiding wordt in het Engels gegeven.

Meer informatie

Howest - Bachelor Creative Technologies & AI
CT&AI

De nadruk op "learning by doing en "leren van professionals" garandeert dat je na het succesvol afronden van deze opleiding in staat bent om volledig functionele AI-oplossingen te ontwikkelen.

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

De Engelstalige opleiding Creative Technology & AI is opgestart in academiejaar 2023-2024. We beschikken nog niet over een auditrapport of tevredenheidcijfers van recent afgestudeerden. Voor informatie over de kwaliteit verwijzen we naar de Nederlandstalige opleiding Multimedia en Creatieve Technologie.

artificiële intelligentie 2
Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Creative Technologies & Artificial Intelligence aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Howest heeft de voorbije jaren een sterke kwaliteitscultuur opgebouwd. Onze gedeelde waarden Serve – Empower – Care dragen bij tot het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool.

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

Laptops
The Level

Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

Evy Schacht
Howest Alumna 2021

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Marie Dewitte

Marie Dewitte

Opleidingscoördinator Creative Technologies & Artificial Intelligence

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Nee. Ons team past unieke onderwijsmethodes toe, aangepast aan jouw voorkennis. Het enige dat belangrijk is, is dat je aanwezig bent in de les en daarna de zaken waar je moeite mee hebt, inoefent. Aangezien Multimedia and Creative Technologies (MCT) je opleidt tot een professional die reallife IT-projecten kan realiseren, is weken niets doen en pas intens beginnen blokken in de laatste weken voor de examens geen goede optie. De lessen bijwonen en elke week je praktische skills bijwerken, zijn dus zeer belangrijk.

De sleutelwoorden zijn "Creatief met Technologie" en "Multimedia" Technologie. 
 'Agile' en creatief technologie inzetten, zit diepgeworteld in het DNA van de opleiding. Met andere woorden: MCT'ers worden opgeleid om creatief nieuwe technologie te implementeren in ondernemingen die snel schakelen met methodes zoals SCRUM. MCTers vind je dus meer dan gemiddeld in start-ups, scale-outs, innovatieve kmo's en innovatie afdelingen van grote bedrijven. 

"Multimedia" technologie duidt op het feit dat de MCTer met technologie de multimediale interfaces van de toekomst ontwikkelt zoals een smart watch interface die ook op je stem of handelingen reageert of een Augmented Reality interface die AI integreert. 
 

Wij geloven dat onze studenten 'uitvinders', 'creatievelingen met een technologische hoek af' ('the IoT Generation') zijn. Het ultieme einddoel van de opleiding Multimedia and Creative Technologies is dan ook de realisatie van projecten. Niet één dag per week of in 'een vak zoals er wel meer zijn', maar tijdens een intense periode van 5 tot 6 weken, waarin je eerst alleen en daarna in groep, de nieuwste technologie uitprobeert en tot leven laat komen. Tijdens de projectweken focus je enkel en alleen op het uitvoeren van je project en ontdek je gaandeweg je sterktes en zwaktes.  Vanaf het tweede jaar krijg je teamopdrachten van kleine en grote bedrijven die de 'MCT Silicon Valley spirit' willen binnenhalen in hun bedrijf. Zij vragen je groepje om nieuwe technologieën om te zetten in een werkend proof of concept-project (https://mct.be/projecten/).

In het eerste jaar heb je ongeveer 30 procent theorie. Dan zit je bij hoge uitzondering met 90 tot 150 andere studenten bij elkaar. De meeste klassen zijn echter in groepen van 20 tot 28 studenten. Hoe verder in de opleiding, hoe meer dit het geval is. Tijdens de projectweken werk je ook nauw samen in groepjes van drie tot vier studenten.