Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de wereld van Artificiële Intelligentie

Van reinforcement learning integreren in een gesimuleerde 3D-omgeving, computer vision toe passen in XR tot het implementeren van volledig functionele AI-oplossingen met "MLOps", de Bachelor Creative Technologies & Artificial Intelligence is een unieke mix tussen multimedia en toegepaste AI.

Binnen de Bachelor Creative Technologies & Artificial Intelligence draait alles rond het bouwen en implementeren van volledige AI-oplossingen. Er is ook aandacht voor experimentele AI, multimedia en XR-ontwikkeling.

Je leert:

  • Welke problemen geschikt zijn om op te lossen met AI
  • Hoe je de juiste AI-technologie kiest
  • Je data pipeline / data lake opbouwen
  • Gestructureerd en ongestructureerd AI-modellen trainen, ontwikkelen en optimaliseren en hun nauwkeurigheid verbeteren
  • AI-modellen integreren in back-end software
  • AI-modellen implementeren op een CI/CD-manier met MLops

En er is meer! Howest is de -Beste game design en development school ter wereld- in combinatie met haar lange staat van dienst in toegepaste AI en XR onderzoek, betekent dat je je ook in de wereld van experimentele AI waagt en creatief aan de slag gaat met multimedia:

  • Het ontwikkelen en bouwen van simulatie (3D) omgevingen in Unity
  • Het trainen van ML Agents met reinforcement learning in deze simulaties en het verzamelen van data om complexe problemen op te lossen
  • Leren, samen met studenten Smart XR Developmer, om geavanceerde computer vision technologie te integreren in een extended reality omgeving.
  • Leren hoe het gedrag van zowel gesimuleerde als fysieke humanoïde robots te verbeteren

Deze opleiding wordt in het Engels aangeboden.

Meer informatie

Howest - Bachelor Creative Technologies & AI
CT&AI

De nadruk op "learning by doing en "leren van professionals" garandeert dat je na het succesvol afronden van deze opleiding in staat bent om volledig functionele AI-oplossingen te ontwikkelen.

Kostenraming voor deze opleiding
Studiefinanciering

Bekijk in hoeverre je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren voor 2023-24. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 1 juli
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Johan De Gelas

Johan De Gelas

Study programme coordinator

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je hier bekijken welke laptop de richting aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Nee. Ons team past unieke onderwijsmethodes toe, aangepast aan jouw voorkennis. Het enige dat belangrijk is, is dat je aanwezig bent in de les en daarna de zaken waar je moeite mee hebt, inoefent. Aangezien Multimedia and Creative Technologies (MCT) je opleidt tot een professional die reallife IT-projecten kan realiseren, is weken niets doen en pas intens beginnen blokken in de laatste weken voor de examens geen goede optie. De lessen bijwonen en elke week je praktische skills bijwerken, zijn dus zeer belangrijk.

De sleutelwoorden zijn "Creatief met Technologie" en "Multimedia" Technologie. 
 'Agile' en creatief technologie inzetten, zit diepgeworteld in het DNA van de opleiding. Met andere woorden: MCT'ers worden opgeleid om creatief nieuwe technologie te implementeren in ondernemingen die snel schakelen met methodes zoals SCRUM. MCTers vind je dus meer dan gemiddeld in start-ups, scale-outs, innovatieve kmo's en innovatie afdelingen van grote bedrijven. 

"Multimedia" technologie duidt op het feit dat de MCTer met technologie de multimediale interfaces van de toekomst ontwikkelt zoals een smart watch interface die ook op je stem of handelingen reageert of een Augmented Reality interface die AI integreert. 
 

Wij geloven dat onze studenten 'uitvinders', 'creatievelingen met een technologische hoek af' ('the IoT Generation') zijn. Het ultieme einddoel van de opleiding Multimedia and Creative Technologies is dan ook de realisatie van projecten. Niet één dag per week of in 'een vak zoals er wel meer zijn', maar tijdens een intense periode van 5 tot 6 weken, waarin je eerst alleen en daarna in groep, de nieuwste technologie uitprobeert en tot leven laat komen. Tijdens de projectweken focus je enkel en alleen op het uitvoeren van je project en ontdek je gaandeweg je sterktes en zwaktes.  Vanaf het tweede jaar krijg je teamopdrachten van kleine en grote bedrijven die de 'MCT Silicon Valley spirit' willen binnenhalen in hun bedrijf. Zij vragen je groepje om nieuwe technologieën om te zetten in een werkend proof of concept-project (https://mct.be/projecten/).

In het eerste jaar heb je ongeveer 30 procent theorie. Dan zit je bij hoge uitzondering met 90 tot 150 andere studenten bij elkaar. De meeste klassen zijn echter in groepen van 20 tot 28 studenten. Hoe verder in de opleiding, hoe meer dit het geval is. Tijdens de projectweken werk je ook nauw samen in groepjes van drie tot vier studenten.