Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest Bedrijfs­management, jouw fasttrack naar ervaring

Een opleiding voor doeners. Spring met beide voeten in de bedrijfswereld. Let's do it!

 • Voor de doeners
 • Voor de initiatiefnemers
 • Voor al wie het verschil wil maken in een bedrijf
 • Voor wie van aanpakken weet

Herken je jezelf? Dan is Bedrijfsmanagement jou op het lijf geschreven.

Howest bedrijfsmanagement, jouw fasttrack naar ervaring

 • Vanaf het eerste jaar kies je jouw afstudeerrichting of keuzetraject.
 • Je wordt meteen ondergedompeld in het werkveld met echte projecten, bedrijfsbezoeken en studiereizen in binnen- en buitenland.
 • Via onze talrijke stevige stages ontdek je jouw passie en sterktes. Je hebt dus al heel wat werkervaring opgedaan nog voor je afstudeert.

Bij 1/3 van de studiepunten ligt de focus op het bedrijfsleven. Zo bieden we jou de snelste weg naar werk.

Howest, jouw matchmaker

 • De rode draad doorheen jouw opleiding is een stevig pakket aan personal en professional development.
 • Samen ontdekken we jouw talenten en de manier om ze optimaal in te zetten.
 • Zo begeleiden we jou naar de job die bij jou past.

Hou je van een extra uitdaging? Dan krijg je bovendien volop de kans om heel wat internationale ervaring op te doen. Zin om je tanden te zetten in internationale projecten? Een semester in het buitenland studeren of een buitenlandse stage volgen? Dat kan!

Bedrijfsmanagement studenten aan het werk
Chinese Business Studies
Keuzetraject

Wil je later zakendoen in en met China en ben je geboeid door de Chinese cultuur? Chinese business studies is een uniek keuzetraject in Vlaanderen en leert jou succesvol handel drijven met het Verre Oosten.

Marketing
Afstudeerrichting

Hou je van een opleiding met veel variatie waarin je strategie, communicatie en online marketingtools wil combineren, dan is de opleiding Marketing beslist iets voor jou.

Marketing & Sales
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Marketing

Digital Marketing
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Marketing

Track M - Marketing in verkort traject
Afstudeerrichting

Je hebt al een bachelordiploma op zak, maar je bent op zoek naar een extra troef om je profiel te boosten? In het verkort traject Track M ga je een commerciële, creatieve carrière tegemoet als digital expert of sales manager.

Accountancy - Fiscaliteit
Afstudeerrichting

Ben je klantgericht, cijfer-minded en nauwkeurig aangelegd? De opleiding Accountancy-fiscaliteit stoomt je klaar om een bedrijf via cijfers te managen.

Supply Chain Management
Afstudeerrichting

Ben jij een organisatorisch talent die graag analyseert, plant en optimaliseert? Dan is logistiek jou op het lijf geschreven! Met West-Vlaanderen als één van de logistieke hotspots ben je als Supply Chain manager een onmisbare schakel in de economie.

Logistics Engineering
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Supply Chain Management

Financiën en Verzekeringen
Afstudeerrichting

Word een echte uitblinker in financiën, verzekeringen én vastgoed! Vanuit jouw passie adviseer en bescherm je je klanten met betrekking tot hun vermogen.

Allround Advisor
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Financiën en Verzekeringen

Financial Advisor
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Financiën en Verzekeringen

Real Estate Advisor
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Financiën en Verzekeringen

Insurance Advisor
Keuzetraject

Keuzetraject van de afstudeerrichting Financiën en Verzekeringen

Toegepaste Bedrijfseconomie
Keuzetraject

Ben je geïnteresseerd in economie en management? De opleiding Toegepaste bedrijfseconomie is als een Zwitsers zakmes: na deze opleiding ben je multi-inzetbaar in elk bedrijf en elke organisatie.

International Business Management
Keuzetraject

Een internationaal gericht studieprogramma, deels in het Engels stoomt je klaar voor een boeiende carrière in een internationaal bedrijf of in het buitenland.

Sport Business Management
Keuzetraject

Hou je van sport én heb je interesse in de business achter de sport? In dit keuzetraject van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement word je ondergedompeld in alle aspecten van de bedrijfskunde, maar dan specifiek toegepast op de sportwereld.

Jouw lesrooster 

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan. Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september.

In de opleidingsbrochure vind je alvast een voorbeeld van de vakken en modules die je per semester krijgt.

Toegepaste Bedrijfseconomie_studenten

Eerste jaar

In je eerste jaar krijg je veel modules die voor elke student bedrijfsmanagement essentieel zijn. Deze algemene managementmodules worden aangevuld met een aantal specifieke modules uit jouw afstudeerrichting of keuzetraject. Bovendien maak je al kennis met het werkveld.

Tweede jaar

Tijdens je tweede opleidingsjaar ligt de nadruk op de specifieke modules uit jouw keuzetraject of afstudeerrichting. Hierdoor word je een specialist in jouw domein. Bovendien zet je in het tweede opleidingsjaar al jouw eerste stappen in het werkveld.

Derde jaar

In het derde jaar ben je helemaal klaar voor het werkveld! Stages, projecten en de bachelorproef zorgen ervoor dat je met en voor het werkveld werkt in jouw derde jaar. Daar ligt dan ook de nadruk op. Dit wordt aangevuld met een aantal specifieke modules uit jouw keuzetraject of afstudeerrichting. Hierdoor word je volledig klaargestoomd voor je eerste job!

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
Student met het werkveld

Waar kom je terecht?

Diploma Bedrijfsmanagement behaald?

Met een diploma Bachelor Bedrijfsmanagement ben je een gegeerd profiel op de arbeidsmarkt.

Enerzijds heb je een brede bedrijfseconomische basis, anderzijds ben je een specialist in je vak. Dit zorgt ervoor dat je ontzettend veel richtingen uit kan: bedrijven, organisaties, non-profit, internationaal, KMO, overheid… je kan werkelijk overal terecht.

Ambitie om je eigen bedrijf te lanceren? Start je eigen onderneming nog tijdens je opleiding dankzij coaching en begeleiding van de cel Howest Onderneemt.

Verder studeren?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak heb je ook heel wat mogelijkheden om verder te studeren.

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen.

Of misschien ambieer je wel een masterdiploma. Via een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld in Digitale sportmarketing, duurzame ontwikkeling, Sales, HRM…

Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Howest, let’s do it.

Dagonderwijs

Het dagtraject kan je volgen als voltijds dagstudent. Je hebt dan 20u à 24u per week les. Daarnaast studeer je en werk je aan werkveldprojecten.

Heb je reeds een opleiding gevolgd en heb je vrijstellingen? Of wil je een dagtraject combineren met een (deeltijdse) job? We kunnen een traject op maat van jouw situatie samenstellen.

Meer informatie kan je hiervoor verkrijgen via de trajectbegeleider van de opleiding dhr. Lieven Theys.

At home

Aan Howest kan je de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit of Financiën en Verzekeringen volledig volgen via afstandsonderwijs.

Op deze manier behaal je een volwaardige professionele bachelor! Je behaalt een bachelor die volledig gelijkgesteld is aan het bachelordiploma behaald na 3 jaar voltijds dagonderwijs.

Je volgt dus dezelfde vakken als de studenten van het dagonderwijs, eventueel in een aangepast format, en je hebt ook 2x stage (o.a. 5 weken voltijds en 12 weken voltijds).

Verkort traject

Heb je al een graduaatsdiploma op zak? Dan kan je mogelijks een bachelordiploma Bedrijfsmanagement behalen in anderhalf tot twee jaar. Vanuit volgende graduaats­opleidingen wordt een verkort traject voorzien naar bedrijfsmanagement:

Heb je een andere graduaatopleiding gevolgd? Dan stellen we graag met jou een persoonlijk traject samen, om op een realistische en zo snel mogelijke manier jouw bachelordiploma te behalen.

Neem contact op met de trajectbegeleider, dhr. lieven.theys [at] howest.be (Lieven Theys)title="Lieven Theys" voor meer informatie.

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

In 2017 werd de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement beoordeeld door een onafhankelijk en extern panel. De opleidingsaudit werd uitgevoerd door AeQui. De kwaliteit van de opleiding werd positief beoordeeld. Het rapport van het panel met de sterke punten en ontwikkelpunten kun je hier lezen.

Recent afgestudeerden van de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid.

Studenten SCM LE
Kostenraming voor deze opleiding
Studiefinanciering

Bekijk in hoeverre je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren voor 2023-24. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 1 juli
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

Troeven van de opleiding

Onze opleiding is er één voor echte doeners.

Bij 1/3 van de studiepunten ligt de focus op het bedrijfsleven. Zo bieden we jou de snelste weg naar werk.

Vanaf het eerste jaar spring je het bedrijfsleven in: van bedrijfsbezoeken, gastcolleges, interviews met bedrijfsleiders, stages tot echte cases en bachelorproeven waarin een bedrijf je uitdaagt.

Deze aanpak heeft alleen maar voordelen:

 • Leren on-the-job: je begrijpt de leerstof niet alleen sneller, ze blijft ook langer hangen als je ze meteen in de praktijk kan toepassen.
 • Een serieuze motivatieboost: je past de theorie actief toe en wisselt verschillende leervormen af. Die variatie blijft je motiveren: je krijgt een goede theoretische basis en ziet meteen het concrete resultaat van je eigen werk. Zo wordt studeren echt fun!
 • Je leert veel meer dan leerstof: de juiste attitudes op de werkvloer, meedraaien in de dagelijkse praktijk en een flinke dosis zelfredzaamheid zijn even noodzakelijk als kennis.
 • Je doet echte ervaring op, wat een sterke troef is in de zoektocht naar een job. Je stroomt dus vlot door naar de arbeidsmarkt.

Tijdens de modules werkplekleren verwerf je competenties die helemaal afgestemd zijn op de vraag van bedrijven.

Kies de toekomst die bij je matcht.

Misschien zoek je nog waar je jezelf later ziet?

Nee, we beloven jou geen tinder-match, maar je vindt wel een match met jouw professionele toekomst.

Onze hogeschool zet heel sterk in op jou. In het traject Personal & Professional development leer je je talenten kennen en inzetten:

 • Zo ontwikkel je jouw professionele persoonlijkheid.
 • Je krijgt de ruimte om je te verdiepen in extra topics die je boeien.
 • Je werkt aan je eigen professionalisering, een belangrijke troef bij de eerste stappen in je carrière.

Daarnaast volg je les in kleine klasgroepen. Deze persoonlijke aanpak zorgt er ook voor dat wij jou echt leren kennen. En zo kunnen we je coachen naar de job die bij jou past.

"To boldly go where no one has gone before!"

Je kijkt niet graag toe langs de zijlijn maar steekt graag zelf de handen uit de mouwen? Dan zit je goed bij Howest. De opdrachten, praktijkcases, stages… vormen jou namelijk tot een echte ondernemer/doe-het-zelver.

We stimuleren jou om zelf ownership te nemen over jouw projecten en grenzen te verleggen.

Wil je nog een stap verder gaan?

Heb je plannen voor een eigen bedrijf? Of loop je met een tof idee rond? Dan kun je terecht bij Howest Onderneemt.
Al meer dan 10 jaar speelt Howest Onderneemt een pioniersrol bij het begeleiden van innovatieve start-ups naar de markt.

Howest Onderneemt

Een bruisende campus dichtbij of toch liever internationaal?

De campus ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Brugge.

Die ideale locatie combineren we met aangename leslokalen en persoonlijke begeleiding. Wist je trouwens dat Howest de enige hogeschool is die de afstudeerrichtingen van de opleiding Bedrijfsmanagement aanbiedt in Brugge?

Altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze campus.

Verleg je grenzen en go international.

Kijk je graag over de grenzen heen? Een deel van je opleiding in het buitenland of een internationale stage verruimen je blik op de bedrijfswereld.

Je kan je nu reeds online registreren voor 2023-24. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

  Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

  Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

  Laptops
  The Level

  Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

  Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

  Evy Schacht
  Howest Alumna 2021

  Overtuigd? Schrijf je in!

  Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

  Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

  Schrijf je in

  Studenten in pauze met koffie op de campus

  FAQ

  Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

  Lieven Van Hyfte

  Lieven Van Hyfte

  Opleidingscoördinator

  Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

  Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

  Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

  Bij Howest kies je voor praktijkgericht onderwijs. In ons curriculum maken we dan ook 1/3de van de studiepunten vrij voor ‘werkveld’ (zie roze balk in het studieprogramma). 1/3 van ons lessenrooster is werkplekleren waar je de theorie toepast in de praktijk in samenwerking met bedrijven.
  Daarnaast is Howest zeer persoonlijk waarbij we elke student coachen in het zoeken naar zijn of haar eigen plekje binnen het bedrijfsleven. Ook dit zie je weerspiegeld in de uren ‘professional&personal development’ waar je de kans krijgt jouw eigen interesses en passies te ontdekken.

  Bij Howest kies je meteen – vanaf dag één van jaar één – voor de richting die het best aansluit bij je interesses en talenten. Hierdoor krijg je meer diepgang in het lessenpakket en word je al meteen voorbereid op de job die bij jou past.

  Een pasklaar antwoord op deze vraag bestaat niet. Het verschil zit enerzijds in de hoeveelheid te verwerken leerstof en anderzijds in de hoeveelheid praktijk. Aan de hogeschool krijg je een goede theoretische basis en ga je in de diepte via toepassing in de praktijk. Daardoor kan je met je diploma op zak meteen meedraaien in een bedrijf. Aan de universiteit ga je meer in de diepte op het vlak van theorie en theoretische modellen. Die geven je een goede basis om te starten op een job, maar de praktijkervaring die je opdoet tijdens je opleiding is beperkter.

  Kortom: steek je graag de handen uit de mouwen, hou je van de praktijk of heb je schrik om grote pakken leerstof te verwerken, dan raden we je aan om voor een bachelor te kiezen. Daarna kan je via een schakelprogramma nog altijd je master behalen.

  Neen hoor, talen of wiskunde moeten je zeker niet afschrikken om deze opleiding te starten.
  Voor talen wordt gewerkt met niveaugroepen zodat de talen in kleine groepjes worden aangeleerd. Bovendien krijg je in het Personal & Professional Development traject ook de ruimte om je bij te scholen, indien je dit wenst.

  Voor wiskunde zetten we dan weer in op cijfervaardigheid. ASO- en TSO-studenten kunnen dit zeker aan. Mocht je twijfelen, dan is er ook altijd de mogelijkheid om een instapcursus, net voor de aanvang van het academiejaar, te volgen.

  Bij Howest Bedrijfsmanagement kiezen we voor een mix tussen Nederlands en Engels.
  Opleidingen zoals International Business Management en Toegepaste Bedrijfseconomie worden resp. voor ongeveer 25% en 15% van de studiepunten in het Engels gedoceerd.
  Je ontmoet in deze vakken ook heel vaak onze internationale studenten.
  Er wordt geen enkele opleiding volledig in het Engels gedoceerd.

  Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of heb je geen tijd om voltijds les te volgen? Dan kan je voor de richtingen Accountancy alle vakken ook op afstand volgen. Samen stellen we hiervoor een persoonlijk studietraject op.

  Howest staat voor een gepersonaliseerde aanpak. Dus ook bij deze vraag helpen we jou graag verder. Als je bijvoorbeeld in een vorige opleiding voor bepaalde vakken credits behaalde, kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. We bekijken samen je dossier en stellen een individueel traject voor je op. Wens je hier meer over te weten, dan kan je altijd contact opnemen met de opleidingsverantwoordelijke.