Bachelor Bedrijfsmanagement

Bachelor Bedrijfsmanagement
"De opleiding voor doeners. Spring met beide voeten in de bedrijfswereld. Let’s do it!"
 • Voor de doeners 
 • Voor de initiatiefnemers 
 • Voor al wie het verschil wil maken in een bedrijf  
 • Voor wie van aanpakken weet 

Herken je jezelf? Dan is Bedrijfsmanagement jou op het lijf geschreven. 

Howest Bedrijfsmanagement, jouw fasttrack naar ervaring

 • Vanaf het eerste jaar kies je jouw afstudeerrichting of keuzetraject. 
 • Je wordt meteen ondergedompeld in het werkveld met echte projecten, bedrijfsbezoeken en studiereizen in binnen- en buitenland. 
 • Via onze talrijke stevige stages ontdek je jouw passie en sterktes. Je hebt dus al heel wat werkervaring opgedaan nog voor je afstudeert. 

Bij 1/3 van de studiepunten ligt de focus op het bedrijfsleven. Zo bieden we jou de snelste weg naar werk.

Howest, jouw matchmaker 

 • De rode draad doorheen jouw opleiding is een stevig pakket aan personal en professional development. 
 • Samen ontdekken we jouw talenten en de manier om ze optimaal in te zetten. 
 • Zo begeleiden we jou naar de job die bij jou past. 

Hou je van een extra uitdaging? Dan krijg je bovendien volop de kans om heel wat internationale ervaring op te doen. Zin om je tanden te zetten in internationale projecten? Een semester in het buitenland studeren of een buitenlandse stage volgen? Dat kan!

Waar kom je terecht?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak, ben je een populair profiel op de arbeidsmarkt. Dankzij de praktijkgerichte en brede opleiding op maat van bedrijven, kan je kiezen uit een breed gamma aan jobs: in een bedrijf, een organisatie, een stad of gemeente, internationaal of juist lokaal. 

Ambitie om je eigen bedrijf te lanceren? Start je eigen onderneming nog tijdens je opleiding dankzij coaching en begeleiding van de cel Howest Onderneemt. 

Howest, let’s do it. 

Wist je dat je jouw studietraject kan inkorten?

Via een EVC-procedure kan je je werkervaring laten erkennen.

Online infoavond starten in februari

Wil je een opleiding starten aan Howest vanaf februari 2023? Dat kan! Tijdens de online infoavonden op 1 en 14 februari staan de trajectbegeleiders voor je klaar om je meer info te geven en antwoord te formuleren op al je vragen.

Maak kennis met de opleiding

Aan Howest ben je aan het juiste adres om in februari een andere weg in te slaan. Misschien is je gekozen opleiding niet wat je ervan verwacht? Of ben je aan het werk, maar wil je liever terug gaan studeren? De lectoren en trajectbegeleiders helpen je graag verder via mail.

Contacteer de trajectbegeleider

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Onze troeven

Onze opleiding is er één voor echte doeners. Bij 1/3 van de studiepunten ligt de focus op het bedrijfsleven. Zo bieden we jou de snelste weg naar werk.

Jouw toekomst

Heb je een diploma Bedrijfsmanagement op zak? Ontdek welke jobs en mogelijkheden tot verder studeren je als manager kan kiezen.

Go international

De opleiding Bedrijfsmanagement van Howest zet sterk in op internationalisering. Dit kan op verschillende manieren.

Projecten

Binnen de opleidingen zijn er verschillende projecten die in the spotlight staan. Ontdek ze hier!

Dienstverlening

Praktijkgericht onderwijs is één van de fundamenten van Howest. Een samenwerking met uw bedrijf staat dan ook centraal in onze opleidingen. Hoe kunnen we u helpen?

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om jouw vraag te stellen aan Lieven Van Hyfte, opleidingscoördinator van de opleiding Bedrijfsmanagement.

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

72157669335883808

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waarom zou ik Bedrijfsmanagement volgen aan Howest?

Bij Howest kies je voor praktijkgericht onderwijs. In ons curriculum maken we dan ook 1/3de van de studiepunten vrij voor ‘werkveld’ (zie roze balk in het studieprogramma). 1/3 van ons lessenrooster is werkplekleren waar je de theorie toepast in de praktijk in samenwerking met bedrijven. 

Daarnaast is Howest zeer persoonlijk waarbij we elke student coachen in het zoeken naar zijn of haar eigen plekje binnen het bedrijfsleven. Ook dit zie je weerspiegeld in de uren ‘professional&personal development’ waar je de kans krijgt jouw eigen interesses en passies te ontdekken.  

Moet ik in het eerste jaar al een keuze maken? Wanneer wordt er gestart met specialisatie?

Bij Howest kies je meteen – vanaf dag één van jaar één – voor de richting die het best aansluit bij je interesses en talenten. Hierdoor krijg je meer diepgang in het lessenpakket en word je al meteen voorbereid op de job die bij jou past. 

Ik twijfel tussen unief en hogeschool. Wat moet ik doen?

Een pasklaar antwoord op deze vraag bestaat niet. Het verschil zit enerzijds in de hoeveelheid te verwerken leerstof en anderzijds in de hoeveelheid praktijk. Aan de hogeschool krijg je een goede theoretische basis en ga je in de diepte via toepassing in de praktijk. Daardoor kan je met je diploma op zak meteen meedraaien in een bedrijf. Aan de universiteit ga je meer in de diepte op het vlak van theorie en theoretische modellen. Die geven je een goede basis om te starten op een job, maar de praktijkervaring die je opdoet tijdens je opleiding is beperkter.  

Kortom: steek je graag de handen uit de mouwen, hou je van de praktijk of heb je schrik om grote pakken leerstof te verwerken, dan raden we je aan om voor een bachelor te kiezen. Daarna kan je via een schakelprogramma nog altijd je master behalen. 

Kom ik al in contact met het werkveld tijdens de opleiding?

Aangezien onze opleiding voor 1/3 bestaat uit wat we noemen ‘werkveld’, kom je intensief in contact met bedrijven. De contacten met het werkveld zijn een grote meerwaarde. Tijdens de opleiding voorzien we reeds vanaf het eerste semester talrijke bedrijfsbezoeken, reële cases in samenwerking met bedrijven en ga je verschillende keren op stage zodat je echt kan proeven van het bedrijfsleven.

Moet ik een krak zijn in talen of wiskunde?

Neen hoor, talen of wiskunde moeten je zeker niet afschrikken om deze opleiding te starten. 

 • Voor talen wordt gewerkt met niveaugroepen zodat de talen in kleine groepjes worden aangeleerd. Bovendien krijg je in het Personal & Professional Development traject ook de ruimte om je bij te scholen, indien je dit wenst. 
 • Voor wiskunde zetten we dan weer in op cijfervaardigheid. ASO- en TSO-studenten kunnen dit zeker aan. Mocht je twijfelen, dan is er ook altijd de mogelijkheid om een instapcursus, net voor de aanvang van het academiejaar, te volgen. 
Kan ik ook buitenlandse ervaring opdoen?

Zowel in het buitenland studeren als een buitenlandse stage behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast lopen er ook tal van internationale projecten en trekken we op buitenlandse studiereis. De wereld ligt dus aan je voeten! 

Welke opleidingen worden in het Engels aangeboden?

Bij Howest Bedrijfsmanagement kiezen we voor een mix tussen Nederlands en Engels.     Opleidingen zoals International Business Management en Toegepaste Bedrijfseconomie     worden resp. voor ongeveer 25% en 15% van de studiepunten in het Engels gedoceerd. Je     ontmoet in deze vakken ook heel vaak onze internationale studenten.

Er wordt geen enkele opleiding volledig in het Engels gedoceerd. 

Welke opleidingen kan ik via afstandsonderwijs volgen?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of heb je geen tijd om voltijds les te volgen? Dan kan je voor de richtingen Accountancy alle vakken ook op afstand volgen. Samen stellen we hiervoor een persoonlijk studietraject op. 

Kan ik een individueel traject volgen?

Howest staat voor een gepersonaliseerde aanpak. Dus ook bij deze vraag helpen we jou graag verder. Als je bijvoorbeeld in een vorige opleiding voor bepaalde vakken credits behaalde, kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. We bekijken samen je dossier en stellen een individueel traject voor je op. Wens je hier meer over te weten, dan kan je altijd contact opnemen met de opleidingsverantwoordelijke.

Hoeveel moet ik studeren?

Je eerste jaar is een algemeen jaar waarbij je een brede basis krijgt en waarbij de fundamenten van je opleiding worden gelegd. In het eerste jaar zal je dus het meest moeten studeren. Onze opleiding wil van jou echter geen theoretisch genie maken, maar je klaarstomen voor de praktijk. Dit betekent dat de praktijk vanaf het tweede jaar wordt opgedreven met verschillende projecten en een stage van 6 weken. In het derde jaar neemt de praktijk de bovenhand, werk je concrete cases uit voor bedrijven en loop je 13 weken stage.

Waar gaan de lessen door?

De lessen gaan door op onze campus in Brugge, vlak bij het station. Daarnaast zetten we ook maximaal in op werkplekleren, projecten en bedrijfsbezoeken.

Krijg ik les in een grote groep?

Aangezien je vanaf het eerste jaar een keuze maakt voor een bepaalde afstudeerrichting of keuzetraject, zit je heel vaak samen met een kleine groep medestudenten die ook voor deze richting koos. Het voordeel hiervan is dat je elkaar heel goed leert kennen en dat je klasgroep een hechte vriendengroep wordt. Je kent de lectoren en de lectoren kennen jou. Bij ons ben je dus geen nummer.

Hoe ziet een doorsneelesweek eruit?

Reken op 4 volle dagen les en 1 vrije dag. Die vrije dag geeft je de mogelijkheid om aan je (groeps)opdrachten te werken.

Hoe zien een lesrooster en een academisch kalender eruit?

Een voorbeeld van een lesrooster en academische kalender vind je via deze link

Hoeveel kost deze opleiding?

Een overzicht van de kostprijs van de opleiding vind je via de wegwijzer

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement op sociale media