Overslaan en naar de inhoud gaan

Je bent gebeten door wetenschap en techniek?

De middelbare school is je biotoop, maar wist je dat Howest je als hogeschool ook heel wat te bieden heeft?

Workshops à la carte
Logo Kinderuniversiteit

Kinder­universiteit

De kinderuniversiteit is er voor nieuwsgierige kinderen tussen de 5 en 12 jaar, met een neus voor STEM. Gedurende twee zondagvoormiddagen nodigt Howest de kinderen uit voor een hoorcollege, gevolgd door een interactieve workshop.

Voor de ouders voorzien we een boeiende lezing, gekoppeld aan het onderwerp van de Kinderuniversiteit.

Meer informatie

Dag van de wetenschap

Tijdens de Dag van de Wetenschap staat wetenschap centraal. Kom en ontdek met het ganse gezin wat wetenschap voor jullie te bieden heeft.

Meer info

Logo Dag van de wetenschap
Logo wetenschapscafé

Wetenschaps­café

Wetenschap en cafés, het is een ongewone combinatie. Maar wel één die werkt, zo weten wij ondertussen. Jaar na jaar ontvangen we meer bezoekers.

Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. Zowel zachte als harde wetenschappen komen aan bod.

Ontdek het aanbod

Mind- And Makerspace (MaM)

De Mind- and Makerspace is dé creatieve ontmoetingsplaats voor denkers en doeners in Brugge en omstreken. Het MaM bundelt al onze expertise op het vlak van STE(A)M-onderwijs en didactiek. Het is een open makerspace met aandacht voor wetenschappen en onderzoek, audio, video en virtual realtity maar evenzeer een focus op ambacht en social creativity.

In het MaM kan je terecht met de ganse klasgroep voor een workshop maar je kan er ook zelf lesgeven.

Daarnaast biedt het MaM nascholingen en opleidingen op maat aan, didactische ondersteuning bij STE(A)M-projecten en kan je er nieuwe en ambachtelijke technologieën komen ontdekken.

Meer info & aanbod

MAM
The Enterprise Howest The Enterprise Howest 2

The Enterprise

The Enterprise is de plek in The Penta waar je kan proeven van onderzoek, ondernemerschap en expertise uit de diverse opleidingen van Howest.

Inspire, ideate & act: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Lees meer