Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarover?

Coaching binnen de praktijk van de personal trainer en van de gezondheidscoach is voortdurend onderhevig aan innovatie. Dit unieke microdegree speelt in op twee gerelateerde innovaties: enerzijds de digitalisering van coaching trajecten, waarbij digitale tools (wearables, apps,...) steeds vaker worden ingezet om cliënten te motiveren richting een gezondere levensstijl of richting een specifieke sportieve doelstelling. Daarnaast speelt de verzameling en integratie van gezondheidsdata een steeds belangrijkere rol in de optimalisering van het aangeboden coaching traject. Binnen dit microdegree leren we je kritisch kijken naar trends en innovaties in digitaal coachen, geven we jou een overzicht van manieren om gezondheidsdata te integreren in je organisatie of werking en laten jou daar ook actief mee aan de slag gaan.

Voor wie?

Dit microdegree is voornamelijk gericht op personal trainers en gezondheidscoaches die binnen hun job/praktijk bovenop hun huidige coaching aanpak een laagje digitale en data gedreven coaching willen leggen. Wil jij je professionele carrière naar een hoger niveau tillen? Ben je op zoek naar nieuwe en innovatieve methoden om jouw cliënten te begeleiden naar optimale gezondheid en welzijn? Dan is datagedreven coaching de sleutel tot succes!

Waarom?

Binnen dit microdegree leer je hoe je jouw huidige coaching kan uitbreiden en versterken met een digitaal, datagedreven aspect op maat van jouw organisatie (werking, doelgroep). Hierdoor geef je jouw coaching zowel op vlak van kwaliteit en bijhorende effectiviteit een boost. In deze navorming kan je rekenen op kwalitatieve lesvormen en docenten met theoretische bagage en praktijkkennis. Een troef van deze vorming is dat je met een kort navormingstraject een erkend getuigschrift behaalt. Je kan deze bovendien op eigen tempo behalen en in combinatie met je job.

Tablet met wearable

Algemeen

Het opleidingsprogramma van dit microdegree bestaat uit 12 studiepunten verdeeld over 2 opleidingsonderdelen. Doorheen deze navorming is er afwisseling tussen wetenschappelijke kennis en praktijk. Verwacht je dus niet enkel aan de nodige portie theorie, maar ook aan praktische oefeningen en uitwisseling, waardoor je er mee aan de slag kan.

Module 1: Trends & policy in digital health coaching (4 studiepunten)

In dit opleidingsonderdeel leer je meer over deze trends in het domein van digital health en datagedreven coaching en kan je deze situeren binnen het maatschappelijk kader. Je leert specifieke bronnen te hanteren om trends (en relevante toepassingen ervan) in jouw sector op te sporen, evenals relevante beleidsbeslissingen en regelgeving. Je leert de trends te beschrijven en visualiseren. Verschillende methodieken en technieken van trendonderzoek vormen hiervoor de basis. Je maakt een trendrapport op maat voor een bij jouw achtergrond of interesse passend bedrijf of organisatie.

Module 2: Health and wellbeing data analytics (8 studiepunten)

In dit opleidingsonderdeel leer je de basisprincipes van database management en informatiesystemen in de gezondheids- en beweegsector. Je leert op welke manier gezondheidsdata verzameld kan worden en leert deze data verwerken, interpreteren en rapporteren/presenteren. Je krijgt eveneens handvaten om zelf een platform te bouwen om de verzamelde gezondheidsdata/informatie te implementeren in een blended coachingstraject voor individuen, groepen en organisaties.

Toelatingsvoorwaarden

Dit microdegree kadert binnen de bachelor-na-bachelor (banaba) opleiding eHealth. Hierdoor heb je ook een bachelor- of master diploma nodig om te kunnen starten aan het microdegree Digital Health Coaching. Specifiek ben je in het bezit van één van volgende diploma’s:

  • Bacheloropleidingen: Sport en Bewegen, Toegepaste Psychologie, Toegepaste Gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Orthopedagogie, Voedings- en dieetleer, Wellbeing- en vitaliteitsmanagement
  • Masteropleidingen: Psychologie, Pedagogische wetenschappen, Bewegings- en sportwetenschappen, Gezondheidsvoorlichting- en bevordering, verpleegkunde en vroedkunde

Indien je geen van bovenstaande diploma's bezit maar toch interesse hebt in de opleiding, vraag dan zeker een intakegesprek aan via laurent.degroote [at] howest.be om te kijken of je eventueel toch in aanmerking komt voor de opleiding.

Vervolgopleiding

Na het succesvol doorlopen van dit microdegree kan je, indien gewenst, vanaf academiejaar 25-26 doorstromen naar de volledige Banaba eHealth.

Datum en locatie

Deze opleiding wordt volledig georganiseerd in afstandsonderwijs. Je hoeft dus niet naar de campus te komen, maar kan alles van thuis uit volgen en doorlopen.

Duurtijd

Deze opleiding wordt gespreid over ongeveer 7 maanden om zo de belasting te minimaliseren. De opleiding gaat van start halverwege november 2024 en eindigt halverwege juni 2025

Aantal studiepunten

Deze opleiding bestaat uit 12 studiepunten verdeeld over 2 opleidingsonderdelen (elk studiepunt komt overeen met 25u studietijd, dus 12x25=300u studietijd)

Kostprijs

De kostprijs van deze opleiding bedraagt 453,6 euro voor academiejaar 2024-2025.

Vlaams opleidingsverlof & kmo-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof met de volgende code: ODB-X10179.

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille onder het thema beroepsspecifieke competenties (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.

Meer info

Wens je meer info: laurent.degroote [at] howest.be

Steun­maatregelen

Vlaams opleidingsverlof

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Lees meer

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Howest is een erkende opleidingsverstrekker, waardoor het zou kunnen dat jouw opleiding in aanmerking komt voor deze maatregel.

Lees meer

Opleidingscheques

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien hebt je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.

Lees meer

Inschrijven

Je inschrijving afronden voor het academiejaar 2024-2025 kan vanaf 1 juli 2024 op de infodagen op de campus, online en elke werkdag op afspraak in het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding doorgaat. Je inschrijving verloopt online via de online registratie.

Welke documenten hou je klaar?

  • Tijdens de online registratie wordt een kopie van je ID gevraagd (voor en achterkant).
  • Je zal ook een kopie van je diploma hoger onderwijs moeten uploaden.

Online inschrijven

Na je registratie

  • Na het voltooien van de online registratie ontvang je een mail met alle informatie nodig om je inschrijving te vervolledigen.
  • Je dossier wordt eerst verwerkt en gecontroleerd door Howest. Pas daarna worden je contract en de vraag tot betaling van het studiegeld en extra studiekost elektronisch bezorgd.
Ontmoet
Howest Academy

Ontmoet Howest Academy

Troeven van de opleiding

Link met de bedrijfswereld

Tijdens een opleiding aan Howest Academy ga je aan de slag met cases en uitdagingen uit jouw werkveld. Het docententeam van Howest wordt bovendien aangevuld met toonaangevende gastsprekers en experten ter zake. Op die manier garanderen we je een praktische vertaling van de aangeboden leerinhoud.

Straffe docenten

Als je kiest voor een opleiding aan Howest Academy, dan kies je voor kwaliteit. Onze docenten zijn niet alleen inhoudelijke experten in hun domein, ze zijn ook didactisch sterk om de lesinhoud te vertalen naar haalbare leerervaringen. Op die manier kan jij je vooropgestelde doelstellingen halen in combinatie met je werk en je gezin.

Altijd up-to-date

Deze opleiding speelt niet alleen in op de actuele veranderingen, ze is ook een stapje voor door de link met het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek dat aan Howest wordt gevoerd.

Officieel diploma van de hogeschool

Je ontvangt een officieel erkend diploma van de Hogeschool West-Vlaanderen, dat je helpt om een duurzame loopbaan uit te stippelen.

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Laurent Degroote

Het doorlopen van de volledige online registratie impliceert dat je definitief bent ingeschreven en je je engageert tot het betalen van het inschrijvingsgeld. Na de behandeling van jouw dossier ontvang je per mail een factuur voor betaling van het inschrijvingsgeld.

De meeste vervolgopleidingen (zoals postgraduaten, micro degrees en navormingen) komen niet in aanmerking voor het studiebeurstarief. Beurstarieven zijn voorbehouden voor studenten met een diplomacontract in het reguliere opleidingsaanbod (graduaten en bachelors). Check wel de andere mogelijkheden van de Vlaamse overheid zoals Vlaams Opleidingsverlof, KMO-portefeuille en opleidingscheques.

Ja, dat is mogelijk. Stuur uw rekeningnummer en factuurgegevens naar howestacademy [at] howest.be. De terugbetaling van het oorspronkelijk betaalde inschrijvingsgeld zal pas gebeuren na registratie van de betaling met de KMO-wallet. U heeft dus tijdelijk een dubbele betaling uitstaan.

Als je opleiding gedeeltelijk of volledig gefinancierd wordt met financiële steun (KMO, Vlaams vormingsverlof, Vlaamse schooltoelage, Vlaamse opleidingscheques), is het belangrijk om de voorwaarden van het financiële steunprogramma met betrekking tot de aanwezigheidsplicht na te kijken. Studenten zijn verantwoordelijk voor de formele registratie van hun aanwezigheid door de docenten.

De coördinator van je cursus zal aangeven welk platform gebruikt zal worden voor kortlopende cursussen. Voor langlopende opleidingen staat je cursusmateriaal op leho.howest.be. Je kunt inloggen met de gegevens die je na inschrijving hebt ontvangen van de centrale studentenadministratie.

Stuur een e-mail naar howestacademy [at] howest.be en je krijgt snel antwoord.

Voor kortlopende postgraduaatopleidingen is directe inschrijving via de webpagina definitief en bindend. Voor diploma- en kredietopleidingen zoals bachelor-, associate- en micrograduaten is voorinschrijving niet bindend, maar het verzekert je wel van een plaats in het programma.

  • Voor een graduaats diploma:
    Je bent officieel ingeschreven als je je online voorinschrijving hebt voltooid en digitaal hebt ondertekend. Na verwerking en goedkeuring van je online inschrijving door de registrar ontvang je inloggegevens en een factuur voor de betaling van het inschrijfgeld.
  • Voor microdegrees:
    Je bent officieel ingeschreven nadat je vooraanmelding is verwerkt door de studentenadministrateur en nadat je je opleidingscontract hebt ondertekend. Dit kan handmatig of digitaal via het digitale leerplatform: https://leho.howest.be/ (snelkoppeling onderaan -> ibamaflex -> belangrijke informatie).

Betaling van het inschrijfgeld dient te geschieden uiterlijk 1 oktober of - indien de cursus op een ander tijdstip start - binnen 15 dagen na inschrijving. Voor betalingen per factuur geldt de uiterste betaaldatum vermeld op de factuur. Alleen in uitzonderlijke gevallen is betaling in termijnen toegestaan en alleen als er een termijnregeling is ingediend en akkoord bevonden door de financieel medewerker van Howest. Neem contact met ons op via howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) voor meer informatie.