Unieke 1-jarige vervolgopleiding in de e-health

Deze bachelor-na-bachelor speelt in op de groeiende maatschappelijke aandacht voor gezondheid en welzijn en de hierbij aansluitende digitale innovaties. Je leert dan ook hoe je data en digitale gezondheidsinnovaties kan integreren in je professionele activiteiten als gezondheidscoach, diëtist, verpleegkundige, corporate wellbeing coach, sportcoach, psychologisch consulent, hulpverlener of HR-welzijnsmedewerker.

In één jaar leiden we je op tot een e-health professional die interdisciplinair samenwerkt met digitale ontwikkelaars, gezondheids- en welzijnsprofessionals om innovatieve digitale oplossingen te bedenken en/of te implementeren op het niveau van het individu of een organisatie. 

In België is deze eenjarige opleiding de enige die volledig gebouwd is rond e-health en waarin je data en digitale gezondheidsinnovaties écht leert integreren in je beroepspraktijk.

Voor wie is deze banaba?

De banaba e-health richt zich tot iedereen die individuen of groepen via coaching wil aanzetten tot een aanpassing van hun levensstijl en hen wil begeleiden naar een bepaald gezondheidsdoel (zowel fysiek als mentaal).

Zowel werkende als net afgestudeerde gezondheids- en welzijnsprofessionals kunnen deze e-health opleiding volgen. Denk aan gezondheidscoaches, sportcoaches, diëtisten, verpleegkundigen, welzijnscoaches, psychologisch consulenten of HR-welzijnsmedewerkers.

e-health

1 dag per week op de campus

Je hebt enkel op maandag les in Brugge, de rest verwerk je zelfstandig online (op een moment naar keuze). Op die manier maken we de combinatie van je studies met werken, gezin of andere verplichtingen haalbaar. Het neemt niet weg dat we voor voldoende (digitale) begeleiding zorgen. 

Standaard duurt deze opleiding 1 jaar, maar je kan ze ook spreiden over 2 academiejaren.

e-health

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Coaching of hulpverlening zelf komen niet meer aan bod (dat heb je gezien in je basisopleiding). Daardoor gaat de aandacht volledig naar het toevoegen van een extra laag ‘e-health’ bovenop je huidige job of de opleiding die je binnenkort afrondt (of net hebt afgerond). Je leert onder meer:

  • digitale gezondheidsinnovaties doordacht integreren in je bestaande beroepspraktijk om je cliënten/patiënten/teams zo nog beter te begeleiden naar hun vooropgestelde (fysieke of mentale) gezondheidsdoel. 
  • gezondheidsdata analyseren, visualiseren en inzetten om blended gezondheidstrajecten te ontwerpen en deze data gebruiken om real time en op afstand bij te sturen.
  • organisaties ondersteunen en adviseren bij de implementatie van een e-health beleid.
  • draagvlak voor e-health creëren bij verschillende stakeholders.
  • de noden en gebruikservaring van cliënten, gezondheids- en welzijnsprofessionals vertalen naar functionele vereisten van e-health applicaties (apps, platformen, games) en afstemmen met digitale ontwikkelaars.
  • een optimistische blik werpen op de toekomst van digitale gezondheidsinnovaties, maar je tegelijk ook kritisch opstellen over de wenselijkheid van digitale oplossingen.

Deze opleiding maakt van jou een unieke e-health professional. Een pionier die als innovatieve gezondheids- of welzijnsprofessional gewapend is voor de digitale toekomst.

e-health

Waar kom je terecht?

Deze banaba is een uitbreiding bovenop je huidige job of opleiding. Je gaat of blijft dan ook aan de slag in de settings, bedrijven en organisaties van je basisopleiding

Maar binnen die settings word jij diegene die als pionier in e-health en als innovatieve gezondheids- en welzijnsprofessional patiënten en cliënten kan begeleiden in het verzamelen van gezondheidsdata, deze gezondheidsdata kan analyseren en visualiseren en op basis daarvan coachingstrategieën op basis van specifieke individuen/teams kan toepassen. Je zal ook advies kunnen geven bij de ontwikkeling van e-health applicaties en ondersteuning kunnen bieden bij de implementatie van e-health.

Kostprijs
Kostprijs

Wat kost jouw inschrijving? En heb je recht op een studietoelage?

Lees meer

Starten in februari
Starten in februari

Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start een nieuwe opleiding in februari! Het kan!

Lees meer

Inschrijven
Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 6 mei
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus