Overslaan en naar de inhoud gaan

Unieke vervolgopleiding in de e-health

Deze bachelor-na-bachelor speelt in op de groeiende maatschappelijke aandacht voor gezondheid en welzijn en de hierbij aansluitende digitale innovaties. Je leert dan ook hoe je data en digitale gezondheidsinnovaties kan integreren in je professionele activiteiten als gezondheidscoach, diëtist, verpleegkundige, corporate wellbeing coach, sportcoach, psychologisch consulent, hulpverlener of HR-welzijnsmedewerker.

We leiden je op tot een e-health professional die interdisciplinair samenwerkt met digitale ontwikkelaars, gezondheids- en welzijnsprofessionals om innovatieve digitale oplossingen te bedenken en/of te implementeren op het niveau van het individu of een organisatie.

In België is deze opleiding de enige die volledig gebouwd is rond e-health en waarin je data en digitale gezondheidsinnovaties écht leert integreren in je beroepspraktijk.

Voor wie is deze banaba?

De banaba e-health richt zich tot iedereen die individuen of groepen via coaching wil aanzetten tot een aanpassing van hun levensstijl en hen wil begeleiden naar een bepaald gezondheidsdoel (zowel fysiek als mentaal).

Zowel werkende als net afgestudeerde gezondheids- en welzijnsprofessionals kunnen deze e-health opleiding volgen. Denk aan gezondheidscoaches, sportcoaches, diëtisten, verpleegkundigen, welzijnscoaches, psychologisch consulenten of HR-welzijnsmedewerkers.

Microdegree als opstap voor de banaba e-health

Tijdens academiejaar 2023-2024 zal de banaba E-health niet in zijn geheel aangeboden worden. Wel worden twee microdegrees aangeboden die op zichzelf, of als voorbereiding voor de banaba gevolgd kunnen worden. Er wordt dus in twee fases gewerkt:

Fase 1: vanaf academiejaar 2023-2024 kan je inschrijven in één van de twee microdegrees die deel uitmaken van het banaba programma (telkens 12 studiepunten):

Fase 2: vanaf academiejaar 2024-2025 kan je, indien gewenst, het resterende programma van de banaba e-health afwerken.

e-health

Wat leer je tijdens de opleiding E-health?

Coaching of hulpverlening zelf komen niet meer aan bod (dat heb je gezien in je basisopleiding). Daardoor gaat de aandacht volledig naar het toevoegen van een extra laag ‘e-health’ bovenop je huidige job of de opleiding die je binnenkort afrondt (of net hebt afgerond). Je leert onder meer:

  • digitale gezondheidsinnovaties doordacht integreren in je bestaande beroepspraktijk om je cliënten/patiënten/teams zo nog beter te begeleiden naar hun vooropgestelde (fysieke of mentale) gezondheidsdoel.
  • gezondheidsdata analyseren, visualiseren en inzetten om blended gezondheidstrajecten te ontwerpen en deze data gebruiken om real time en op afstand bij te sturen.
  • organisaties ondersteunen en adviseren bij de implementatie van een e-health beleid.
  • draagvlak voor e-health creëren bij verschillende stakeholders.
  • de noden en gebruikservaring van cliënten, gezondheids- en welzijnsprofessionals vertalen naar functionele vereisten van e-health applicaties (apps, platformen, games) en afstemmen met digitale ontwikkelaars.
  • een optimistische blik werpen op de toekomst van digitale gezondheidsinnovaties, maar je tegelijk ook kritisch opstellen over de wenselijkheid van digitale oplossingen.

Deze opleiding maakt van jou een unieke e-health professional. Een pionier die als innovatieve gezondheids- of welzijnsprofessional gewapend is voor de digitale toekomst.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
e-health

Waar kom je terecht?

Deze banaba is een uitbreiding bovenop je huidige job of opleiding. Je gaat of blijft dan ook aan de slag in de settings, bedrijven en organisaties van je basisopleiding.

Maar binnen die settings word jij diegene die als pionier in e-health en als innovatieve gezondheids- en welzijnsprofessional patiënten en cliënten kan begeleiden in het verzamelen van gezondheidsdata, deze gezondheidsdata kan analyseren en visualiseren en op basis daarvan coachingstrategieën op basis van specifieke individuen/teams kan toepassen. Je zal ook advies kunnen geven bij de ontwikkeling van e-health applicaties en ondersteuning kunnen bieden bij de implementatie van e-health.

Infodag
Zaterdag 29 juni
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus