Go international

In de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement is ’internationalisering’ niet zomaar een slogan. Jaarlijks vertrekken heel wat studenten voor allerlei initiatieven naar het buitenland. Intensive programmes, WOW Albania, erasmusmobiliteit voor studie, buitenlandse stages de wereld rond, en last but not least: de unieke ervaring via “China from within”. Voor het gemak laten we de “gewone” studiereizen die we elk jaar ondernemen even buiten beschouwing.

Op stage naar het buitenland

GO International (2).jpg

In semester 6 van Toerisme en recreatiemanagement kun je op stage naar het buitenland. Dat kan over de hele wereld.
De laatste jaren hadden we stages in Mexico, Guatemala, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Bali, Ecuador, Costa Rica, Cambodja, Zuid-Afrika, Senegal, Marokko, US, Canada ...
Maar je kan natuurlijk ook dichter bij huis stage lopen zoals in Frankrijk, Spanje, Italië, VK, Finland, Oostenrijk ...

En het goeie  nieuws is dat je zélf je stageplaats kan kiezen. Wij checken natuurlijk wel de kwaliteit, maar verder krijg je carte blanche. We helpen je in je zoektocht naar een kwalitatieve stageplaats die de nodige garanties biedt voor een goede omkadering.

Het verhaal van Gwenn, die stage liep in Peru:
“Mijn buitenlandse stage liep ik in Peru, Huanchaco. Deze stage was, naast het professionele, ook op persoonlijk vlak een ontdekkingstocht. Samenwerken met de lokale bevolking, helpen nadenken om innovatieve, duurzame projecten op te starten en in contact komen met mensen van over de hele wereld.
Mijn stage in Peru was een prachtige totaalervaring die mij voor altijd zal bijblijven.”

WOW Albania: Window On the World

Eén van de hoogtepunten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement is WOW Albania.

In het tweede jaar trek je 6 dagen naar Albanië, waar je samenwerkt met studenten uit andere hogescholen. In kleine teams ontwerp je - onder intensieve begeleiding van een team van coaches – een écht toeristisch product: een unieke, innovatieve tour in Albanië.

Die tour zal je in Albanië zélf kunnen uittesten en verbeteren. Studenten uit Rabat helpen je hierbij. De beste tour verdient een leuke prijs en eeuwige roem.

Na het harde werk gaan we ook lekker local en proeven we letterlijk en figuurlijk van al het moois dat Marokko te bieden heeft. Kortom; deze WOW-week is een topervaring die je niet snel zal vergeten!

China from Within

Toerisme_010.jpg

Howest onderhoudt intensieve relaties met Gongshang University in China (provincie Zheijang). Veertig Howest studenten kunnen 3 weken lang een intensief taal- en cultuurprogramma volgen in China.

Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen ligt de kost voor de deelnemende studenten erg laag. Elk jaar reizen ook studenten Toerisme en recreatiemanagement mee.