Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je als werknemer je opleiding combineren met je job? Dan heb je misschien recht op Vlaams Opleidingsverlof. Ontdek hieronder alle informatie en de voorwaarden.

Wat is Vlaams Opleidingsverlof?

Wat is Vlaams Opleidingsverlof?

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.

Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof?

Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof?

Heel wat vervolgopleidingen van Howest zijn erkend voor Vlaams Opleidingsverlof. Bekijk hier of jouw opleiding in aanmerking komt: https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof/wie-kan-vlaams-opleidingsverlof-opnemen#uw-opleiding Staat de opleiding waarop je wenst in te schrijven niet op deze lijst , stuur gerust een mail naar howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be) en stel je vraag.

Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof als ik in Brussel tewerkgesteld ben?

Heb ik recht op Vlaams opleidingsverlof als ik in Brussel tewerkgesteld ben?

Enkel de reguliere bachelor en graduaatsopleidingen zijn allemaal erkend voor Brussels educatief verlof. Dit geldt niet automatisch voor de vervolgopleidingen. Wil je weten of deze in aanmerking komen, mail gerust naar howestacademy [at] howest.be (howestacademy[at]howest[dot]be).