Bachelor Sport en Bewegen

Sport en Bewegen
"Als bewegingsdeskundige ben je gepassioneerd door bewegen en wil je met enthousiasme anderen aanzetten en motiveren tot een actieve en gezonde levensstijl."

Bewegingsdeskundigen helpen zowel individuen als groepen naar sport- en fitheidsdoelen toe te werken, motiveert hen tot meer en efficiënt bewegen en organiseert beweegactiviteiten. Hij/zij maakt gebruik van slimme hulpmiddelen (apps, wearables, activity trackers, …), werkt projectmatig en durft ondernemend en innovatief te denken. 

Studenten Sport en bewegen worden opgeleid tot breed inzetbare professionals. Ze gaan aan de slag binnen volgende zes beroepsprofielen:

 • Personal trainer: in fitnesscentra, sportclubs, PT-studio's
 • Bedrijfscoach: in bedrijven, KMO's of in organisaties met focus op gezondheidsmanagement op het werk
 • Beweegcoach in preventieve gezondheidssector: als BOV-coach (Bewegen op Verwijzing), in wijkgezondheidscentra, mutualiteiten
 • Beweegcoach in (post-)revalidatiesector: in revalidatiecentra, ziekenhuizen, kiné-(groeps)praktijken
 • (Beleids)medewerker in sportsector: in steden en gemeenten, sportfederaties, sportclubs, evenementenorganisaties, buurtsport
 • (Beleids)medewerker in vrijetijdssector: in outdoor recreatiebedrijven, reisorganisaties, surfclubs

Afgestudeerden kunnen uiteraard ook aan de slag als ondernemer/zelfstandige in het domein van sport, welzijn, vrijetijd of preventieve gezondheid.

Centraal staat onze praktijkgerichte aanpak, coachende stijl en multidisciplinair en ervaringsgericht werken. Dit in heel nauwe samenwerking met de sport- en beweegsector en in de volledig nieuwe Sportinnovatiecampus.

Online infoavonden starten in februari

Wil je een opleiding starten aan Howest vanaf februari 2023? Dat kan! Tijdens de online infoavonden op 1 en 14 februari staan de trajectbegeleiders voor je klaar om je meer info te geven en antwoord te formuleren op al je vragen.

Maak kennis met de opleiding

Aan Howest ben je aan het juiste adres om in februari een andere weg in te slaan. Misschien is je gekozen opleiding niet wat je ervan verwacht? Of ben je aan het werk, maar wil je liever terug gaan studeren? De lectoren en trajectbegeleiders helpen je graag verder via mail.

Contacteer de trajectbegeleider

Passie voor jouw toekomst​

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen. ​

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.​

Jouw toekomst

Studenten Sport en bewegen worden opgeleid tot breed inzetbare professionals. Ze gaan aan de slag als beweegcoaches in bedrijven, mutualiteiten en (wijk)gezondheidscentra; als BOV (Bewegen op Verwijzing)-coaches; als medewerkers bij (buurt)sportdiensten en sportfederaties; als personal trainers en -coaches; als medewerkers in de actieve vrijetijdssector of als ondernemers in de sport- en gezondheidssector.

Onze troeven

Onze Howest beweegcoaches ontwikkelen skills als trainer, coach en ondernemer en worden opgeleid tot breed inzetbare professionals. Als trainer stelt de beweegcoach trainings- en beweegprogramma’s op. Hij werkt die op verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde wijze uit en biedt aangepaste bewegingstechnische begeleiding aan. Op die manier brengt en houdt hij diverse doelgroepen kwaliteitsvol in beweging.

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om jouw vraag te stellen: sportenbewegen@howest.be.

Go international

Zin in een buitenlands avontuur? Contacteer dan de Coördinator Internationalisering van onze opleiding: Sigrid Van den Branden.

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

72157695468102001

Waar heb ik les?

Sportinnovatiecampus Brugge

De Sportinnovatiecampus in Brugge is een modern sportcomplex. Het is een gemeenschappelijk project van Howest en Sport Vlaanderen en telt maar liefst vijftien sportzalen. De indoorsportmogelijkheden zijn er dus eindeloos. Van fitness over squash tot muurklimmen. Ook in openlucht sport je er naar hartenlust. Rondjes afhaspelen op de Finse piste, sprintjes trekken op de atletiekpiste of een balletje trappen op het voetbalveld? Er is zelfs een wielerpiste met in het midden een skeelerpiste, basketbal- en volleybalterreinen. De ideale locatie dus als ondersteuning van de lessen of om te ontspannen erna. De Sportinnovatiecampus zet ook moderne technologie in. Zo kan je in de SportsCube - Active Gaming de theorie uit de anatomieles levensecht instuderen. Camera’s maken dan weer live feedback mogelijk tijdens de praktijkgerichte sessies.

Contact details:

Nijverheidsstraat 112
8310 Brugge
+32 50 68 27 75
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

De infrastructuur in beeld: de sportinnovatiecampus wordt jullie tweede thuis!

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waar kan ik terecht met vragen over de opleiding?

Neem zeker eens de FAQ’s hieronder door. Je kan ons altijd een mailtje sturen en ook op sociale media zijn we actief (Facebook, Twitter, Instagram en zelfs Tiktok). De sfeer van de opleiding kan je opsnuiven op ons YouTube-kanaal. En je kan ook altijd een virtuele blik in de Sportinnovatiecampus werpen. 

Wat word ik eigenlijk met een diploma Sport en Bewegen?

Je wordt bewegingsdeskundige. Sport en Bewegen is een brede opleiding die je doorheen je studietraject de mogelijkheid biedt om je te profileren binnen zes beroepen: 

 • Personal coach: in fitnesscentra, sportclubs, PT-studio's 
 • Bedrijfscoach: in bedrijven, kmo's of organisaties met focus op gezondheidsmanagement op het werk 
 • Beweegcoach in de preventieve gezondheidssector: als BOV-coach (Bewegen op Verwijzing), in wijkgezondheidscentra, mutualiteiten 
 • Beweegcoach in de (post-)revalidatiesector: in revalidatiecentra, ziekenhuizen, kine-(groeps)praktijken 
 • (Beleids)medewerker in de sportsector: in steden en gemeenten, sportfederaties, sportclubs, evenementenorganisaties, buurtsport 
 • (Beleids)medewerker in de vrijetijdssector: in outdoor recreatiebedrijven, reisorganisaties, surfclubs 
Ik sport heel graag. Is de opleiding Sport en Bewegen dan iets voor mij?

Als bewegingsdeskundige ben je uiteraard gepassioneerd door bewegen en gezondheid, maar met je enthousiasme wil je vooral anderen aanzetten en motiveren tot een actieve en gezonde levensstijl. In het eerste jaar doe je zelf ervaring op in bewegingsvaardigheden (lopen, zwemmen, dans, innovatieve beweeg- en sportactiviteiten), maar de focus van de opleiding ligt op het inzetten van sport als middel bij verschillende doelgroepen.  

Hoe krijg ik les? Hoeveel uur per week? Wat is de verhouding tussen theorie en praktijk?

We werken per semester met telkens 2 lesblokken van 6 weken. Elk blok ziet er anders uit, maar we streven altijd naar een mix van hoorcolleges, werkcolleges, praktijk en coachinglessen. Binnen elk blok is er ook een mix van toetsvormen. In het eerste jaar heb je gemiddeld een 18-tal contacturen per week. Natuurlijk besteed je tijdens een lesweek ook tijd aan opdrachten, zelfstudie en stage. 

De verhouding tussen theorie- en praktijklessen verschilt per blok, maar over het algemeen heb je in het eerste jaar 40% praktijk en 60% theorie. In het tweede en derde jaar neemt de praktijk af tot 30% en heb je 70% theorie.  

De kleinschaligheid en de bereikbaarheid van onze lectoren zijn typisch voor Howest. In jaar 1 starten we met veel studenten, maar die verdelen we in kleinere klasgroepen. Door middel van gerichte coaching, differentiatie en persoonlijke feedback ondersteunen we je in je groeiproces als mens en als professional. 

Waar krijg ik les?

De meeste lessen gaan door in de Sportinnovatiecampus op het  domein van Sport Vlaanderen Brugge. De Sportinnovatiecampus is een bruisende en innovatieve plek die verschillende actoren uit de sector van sport, bewegen en actieve gezondheid verbindt. We werken nauw samen met InnMotion, het Living Lab voor technologie dat aanzet tot beweging. Je leert er gebruikmaken van slimme hulpmiddelen zoals apps, wearables, activity trackers, cameratracking om gericht bewegingen te analyseren en te coachen, … We zetten ook virtual reality in om anatomie en fysiologie in te studeren.  

Met maar liefst 15 sportzalen biedt het sportcentrum Sport Vlaanderen Brugge veel indoorsportmogelijkheden (squash, muurklimmen, fitness, …). Ook in openlucht kan je naar hartenlust sporten: de buitenterreinen omvatten een Finse piste, een atletiekterrein, een voetbalveld en zelfs een wielerpiste met een skeelerpiste in het midden. 

Een aantal theorielessen gaan door in onze campus Sint-Jorisstraat, in hartje Brugge. Deze campus bevindt zich in een historisch gebouw dat uitgerust is met moderne faciliteiten, een beschermde neogotische turnzaal en een gezellige binnentuin voor allerlei activiteiten. Een prachtige combinatie van oud en nieuw dus. 

Heb ik werkzekerheid na de opleiding?

Je absolute werkzekerheid garanderen, kunnen we uiteraard niet. Dit is namelijk mee afhankelijk van hoe je je liet opmerken tijdens stages en projecten met externen.

Het voordeel van een diploma Sport en Bewegen is dat je breed opgeleid bent en op vele plekken inzetbaar bent. Binnen de opleiding werken we met veel partners uit het domein van sport, welzijn, vrije tijd en preventieve gezondheid. We kiezen bewust voor een brede benadering van het werkveld. Tegelijk hebben we oog voor de diversiteit van het werkveld. Je krijgt dus een brede basisopleiding, maar tegelijk laten de stages (100 uur in jaar 2 en 350 uur in jaar 3), de keuzevakken in het tweede en derde jaar en je bachelorproef heel wat ruimte voor eigen keuzes. 

Onze meest recente alumnibevraging (afgenomen in november bij de groep studenten die in juni afstudeerde) toonde aan dat 60% van de afgestudeerden in november aan het werk was (waarvan 9 op 10 op bachelorniveau, en 4 op 10 in de organisatie waar ze stage liepen), 30% volgde een bijkomende opleiding. De werkende alumni doen dit met een hoge tevredenheid (96%) en gaven aan dat hun opleiding een goede voorbereiding was op de job (90%). 

Wat kost de opleiding?

Naast het standaard (door de overheid vastgelegde) studiegeld, is er nog een forfaitaire kost. Voor het eerste jaar kwam dit voor dit academiejaar neer op ongeveer € 120 voor studieboeken, € 65 voor sportmateriaal, € 130 voor Inspiration Days, € 50 voor de sectorverkenningsweek en € 14 voor de deelname aan de kerstloop. 

Een overzicht van de kostprijs van de opleiding vind je ook via de wegwijzer.

Welke vakken krijg ik?

Vakken als wiskunde, fysica of talen komen niet aan bod. Wel krijg je vakken die elementen bevatten van biologie (bv. anatomie, fysiologie), psychologie (bv. start to coach, motiveren tot gedragsverandering) en management (bv. eventorganisatie, sportmanagement). We bundelen al onze vakken in 3 ‘rollen’: trainer, coach en ondernemer. In elk semester komen vakken uit elk van deze 3 rollen aan bod. 

In de rol van trainer krijg je doorheen de 3 jaren verschillende vakken waarin je trainings- en beweegprogramma’s leert opmaken, deze op verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde wijze leert uitwerken en aangepaste bewegingstechnische begeleiding kan bieden. Je leert diverse doelgroepen kwaliteitsvol in beweging te brengen en houden. 

In de rol van coach krijg je doorheen de 3 jaren verschillende vakken waarin je leert om mensen meer en efficiënt te doen bewegen. Je leert op een creatieve manier beweging uit te lokken en inspireert hen tot duurzame gedragsverandering. 

In de rol van ondernemer krijg je doorheen de 3 jaren verschillende vakken waarin je beweegactiviteiten leert organiseren, commercieel en vernieuwend leert denken, en teamleden leert coördineren.  

Kan ik als topsporter een aangepast studietraject volgen? Heb ik recht op vrijstellingen door mijn vooropleiding? Kan ik de opleiding combineren met werken?

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je studietraject op een optimale manier te laten doorlopen. Voor ons sta je als student werkelijk centraal. Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop. 

Wens je een enigszins ander traject te volgen binnen de opleiding, dan kan je bij de trajectbegeleiders terecht. Je kan om diverse redenen voor zo’n individueel traject kiezen: 

 • Misschien heb je al eerdere diploma’s (EVK’s) behaald of heb je al flink wat werkervaring (EVC’s) opgedaan en wil je nu in het kader daarvan vrijstellingen behalen? 
 • Misschien heb je geen diploma secundair onderwijs, maar zou je toch studies in het hoger onderwijs willen aanvatten (via het Toelatingsonderzoek)? 
 • Misschien is je eerste jaar wat tegengevallen en moet je dit academiejaar een aantal vakken hernemen, maar neem je toch ook al wat vakken van het volgende jaar mee? 
 • Misschien studeer je onder bijzondere omstandigheden (topsporter, functiebeperking, combinatie werk en studie)

De trajectbegeleider zal je in al deze omstandigheden helpen om voor jou de meest optimale weg uit te stippelen! Contacteer Lynn Matton, trajectbegeleider van onze opleiding. 

Wat is het grootste verschil tussen de bachelor Sport en Bewegen en de master Lichamelijke Opvoeding of master Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie?

Een bacheloropleiding is van nature meer beroepsgericht, een universitaire studie meer theoretisch. Bovendien werkt een kinesist eerder curatief (focus op genezingsproces van patiënten) en een bewegingsdeskundige eerder preventief (focus op voorkomen van blessures of ziekte), waardoor beide profielen heel aanvullend met elkaar kunnen werken. 

Centraal binnen Sport en Bewegen staat onze praktijkgerichte aanpak, coachende stijl en multidisciplinair en ervaringsgericht werken. Dit in heel nauwe samenwerking met de sport- en beweegsector, waardoor we snel kunnen inspelen op de noden en vragen uit het werkveld en alumni meteen nadat ze zijn afgestudeerd een meerwaarde betekenen voor de arbeidsmarkt. 

Kan ik nog verder studeren na de bachelor Sport en Bewegen?

Uiteraard kan dat. Tijdens de opleiding krijgen je zicht op de vele mogelijkheden. Zo kan je aan Howest het postgraduaat Functional Training Performance Coach volgen. Of kan je in anderhalf jaar nog een bijkomende bachelor Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie, Ergotherapie of  Toegepaste Gezondheidswetenschappen volgen aan Howest. Ook in de omgekeerde richting (Sport en Bewegen als bijkomende bacheloropleiding) is dit overigens in anderhalf jaar mogelijk. 

Via een schakeljaar kan je ook doorstromen naar bijvoorbeeld een academische Master of Science in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Ook een masteropleiding in het buitenland is een mogelijkheid? Andere studenten Sport en Bewegen deden het je in ieder geval al voor. 

Kan ik cursusmateriaal inkijken?

Voor alle vakken zijn er lespresentaties en door studenten gemaakte of samengestelde cursussen. Voor sommige vakken worden ook handboeken gebruikt. In de studiefiches van de verschillende vakken vind je naast de inhoud van het vak ook een overzicht van het gebruikte lesmateriaal. Wil je nog gedetailleerdere informatie, stuur ons dan een mailtje.

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Getuigenissen

"Geen enkel geneesmiddel is zo krachtig als regelmatig fysiek actief zijn"

Dr. Marleen Finoulst

"Geen enkel geneesmiddel is zo krachtig als regelmatig fysiek actief zijn"

Dr. Marleen Finoulst

Bachelor Sport en Bewegen

Lichaamsbeweging komt het dichtst in de buurt van het ultieme wondermedicijn. Geen enkel geneesmiddel waarover we vandaag beschikken, is zo krachtig als regelmatig fysiek actief zijn. Je leeft een jaar of tien langer, hebt minder last van chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en hartziekte, je bent slanker en je voelt je mentaal beter. En dat allemaal zonder nevenwerkingen.

Nu aan de slag bij ...

Hoofdredacteur Bodytalk

"Dankzij zijn ervaring met eventorganisatie, zijn commercieel inzicht en bewegingstechnische kennis was het een uitstekend voorbereide stagiair."

Tomas Valcke

"Dankzij zijn ervaring met eventorganisatie, zijn commercieel inzicht en bewegingstechnische kennis was het een uitstekend voorbereide stagiair."

Tomas Valcke

Bachelor Sport en Bewegen

De Loopcoach levert professionele begeleiding voor bedrijven en indivdiuele lopers van elk niveau. Aan de hand van een inspanningstest, gepersonaliseerde trainingsprogramma’s en trainingsadvies volgen we hen stap voor stap op. Sam heeft zich tijdens zijn stagejaar in alle werkdomeinen van het bedrijf bewezen. Zijn brede basiskennis was dus een echt pluspunt! Hij werd zowel ingezet bij onderzoekstaken, in de voorbereiding en nazorg van trainingen als bij zuiver sporttechnische opdrachten.
Dankzij zijn ervaring met eventorganisatie, zijn commercieel inzicht en bewegingstechnische kennis was het een uitstekend voorbereide stagiair. Zijn meerwaarde voor het bedrijf resulteerde het jaar nadien in een samenwerkingscontract met de Loopcoach. Op dit moment is Sam de hoofdverantwoordelijke voor de biomechanische screenings van onze klanten in Vlaanderen en is hij verantwoordelijk voor de bedrijfscoaching in West-Vlaanderen.

Nu aan de slag bij ...

Zaakvoerder De Loopcoach

"Ik kan een werknemer met het diploma Sport en bewegen alleen maar aanraden!"

Frank Missoul

"Ik kan een werknemer met het diploma Sport en bewegen alleen maar aanraden!"

Frank Missoul

Bachelor Sport en Bewegen

Amitabha geeft ondersteuning aan elk bedrijf of iedere organisatie met een eigen sport- en beweegaanbod. We houden ervan mensen in beweging te brengen, om hen fitter, gelukkiger en zelfs productiever te maken. Amitabha wil zoveel mogelijk werkgelegenheid creëren voor mensen met een passie voor beweging en sport. Beweegcoaches Naomi en Manon passen perfect in ons team. Veel sollicitanten hebben een passie voor sport maar missen de kwalificaties die je wel terugvindt bij Howest beweegcoaches. De opleiding biedt meer dan enkel sportkennis. Studenten worden vaak uit hun comfortzone getrokken, wat ik een grote meerwaarde vind voor hun professionele carrière later. Ik kan een werknemer met het diploma Sport en bewegen alleen maar aanraden!

Nu aan de slag bij ...

Zaakvoerder Amitabha

"We hebben haar dan ook meteen een job aangeboden!"

Frank Vanleenhove

"We hebben haar dan ook meteen een job aangeboden!"

Frank Vanleenhove

Bachelor Sport en Bewegen

Magalie overtuigde ons tijdens haar stage dat een beweegcoach multi-inzetbaar is. Haar ondernemerskills en kennis van ICT en social media zijn ook een echte meerwaarde voor onze organisatie. We hebben haar dan ook meteen een job aangeboden!

Nu aan de slag bij ...

Zaakvoerder Lakeside en Surfers Paradise

"Cederic nam zelf beweegintakes af en stelde oefenschema’s op voor patiënten uit alle sociale klassen en van verschillende origines."

Johan Roels

"Cederic nam zelf beweegintakes af en stelde oefenschema’s op voor patiënten uit alle sociale klassen en van verschillende origines."

Johan Roels

Bachelor Sport en Bewegen

Howest-student Cederic werkte gedurende 3 maanden als beweegcoach in het Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort. Tijdens zijn stage vormde hij een zeer belangrijke schakel in het programma ‘Bewegen op Voorschrift’. Deelnemers krijgen hierbij op doktersvoorschrift een gratis gesprek met een beweegcoach en een beweegplan op maat. Zo wordt de eerste stap naar een gezonde en actieve levensstijl kleiner.
Cederic nam zelf beweegintakes af en stelde oefenschema’s op voor patiënten uit alle sociale klassen en van verschillende origines.
Zijn aanstekelijk enthousiasme en groot inlevingsvermogen motiveerde de deelnemers om méér te komen oefenen en hun doel te bereiken.

Nu aan de slag bij ...

kinesist in WGC Brugse Poort

"Mijn jong enthousiasme, ervaring in het wielrennen EN mijn diploma Sport en bewegen hebben mij snel een job bij WBV opgeleverd."

Massimo Van Lancker

"Mijn jong enthousiasme, ervaring in het wielrennen EN mijn diploma Sport en bewegen hebben mij snel een job bij WBV opgeleverd."

Massimo Van Lancker

Bachelor Sport en Bewegen

Of ik mijn job bij Wielerbond Vlaanderen kan samenvatten? Initiaties begeleiden op de wielerpiste Eddy Merckx, maar ook het uittekenen van nieuwe projecten van WBV, … Iedere dag is anders en dit maakt het juist zo leuk! Een project waar ik momenteel bij betrokken ben, is het sprintproject van WBV. Het sprintproject maakt zeer explosieve personen binnen, maar ook buiten de wielersport warm voor het baanwielrennen –en dan specifiek voor de sprintnummers- in de aanloop naar Tokio2020. Mijn jong enthousiasme, ervaring in het wielrennen EN mijn diploma Sport en bewegen hebben mij snel een job bij WBV opgeleverd. Ik heb aan mijn opleiding vooral een grote waaier aan kennis, zelfvertrouwen en mijn organisatie-talent te danken. Binnen mijn functie is ook de praktijkervaring die ik reeds opdeed van onschatbare waarde!

"Sport en bewegen heeft me niet enkel gevormd, maar heeft me zeker ook geïnspireerd om mijn droom werkelijkheid te maken."

Harm Loontiens

"Sport en bewegen heeft me niet enkel gevormd, maar heeft me zeker ook geïnspireerd om mijn droom werkelijkheid te maken."

Harm Loontiens

Bachelor Sport en Bewegen

In het derde jaar van mijn opleiding Sport en bewegen kregen we de opdracht een realistisch businessplan uit te werken. Het idee voor een personal-trainingscentrum Move Natural was geboren! Na mijn stage en het behalen van mijn diploma, besloot ik dan ook de stap te zetten om mijn businessplan te vertalen naar een eigen zaak! Met Move Natural wil ik mensen efficiënt en kwalitatief leren bewegen. Via assessments en observatie zoek ik naar ontbrekende puzzelstukken in het lichaam van mijn klanten. Daarnaast geef ik hen ook lifestyle- en voedingstips. Sport en bewegen heeft me niet enkel gevormd, maar heeft me zeker ook geïnspireerd om mijn droom werkelijkheid te maken.

"De opleiding Sport en bewegen heeft me echt goed voorbereid om deze taken tot een goed einde te brengen!"

Jelmer Platteeuw

"De opleiding Sport en bewegen heeft me echt goed voorbereid om deze taken tot een goed einde te brengen!"

Jelmer Platteeuw

Bachelor Sport en Bewegen

Eigenlijk kan je Club Brugge geen club noemen, voor mij is het echt een bloeiend bedrijf. Tijdens mijn stage kreeg ik dan ook onmiddellijk veel verschillende verantwoordelijkheden. Training geven aan de allerjongste voetballertjes, het begeleiden van beginnende lopers tijdens sessies Start to Run, maar ook assisteren bij de verkoop van tickets en het organiseren van evenementen. De opleiding Sport en bewegen heeft me echt goed voorbereid om deze taken tot een goed einde te brengen! Na mijn stage kon ik trouwens meteen full-time aan de slag bij Club Brugge.

"Als student Sport en bewegen word je er al van het eerste jaar meteen ‘ingesmeten’ en leer je om te presteren buiten je comfortzone."

Magalie Mahieu

"Als student Sport en bewegen word je er al van het eerste jaar meteen ‘ingesmeten’ en leer je om te presteren buiten je comfortzone."

Magalie Mahieu

Bachelor Sport en Bewegen

Geen enkele werkdag is dezelfde bij Surfer’s Paradise; mijn job is dan ook zeer gevarieerd. Ik geef surfles aan verschillende doelgroepen, maak sportprogramma’s op maat en werk mee aan de promotie en adminstratie van de organisatie. De skills ondernemer, trainer en coach, die ik tijdens mijn opleiding Sport en bewegen heb ontwikkeld, kan ik iedere dag toepassen. Als student Sport en bewegen word je er al van het eerste jaar meteen ‘ingesmeten’ en leer je om te presteren buiten je comfortzone. Dankzij mijn opleiding en een succesvolle stage heb ik mijn droomjob te pakken!

"De opleiding Sport en bewegen heeft een breed netwerk in de vrijetijdssector, waardoor ik op mijn kennis en ervaring kan terugvallen om van mijn stage een succes te maken!"

Kevin Noël

"De opleiding Sport en bewegen heeft een breed netwerk in de vrijetijdssector, waardoor ik op mijn kennis en ervaring kan terugvallen om van mijn stage een succes te maken!"

Kevin Noël

Bachelor Sport en Bewegen

Als afstudeerstage werk ik enkele maanden bij RouteYou, een online routeplanner waarmee je recreatieve routes kan plannen. Als fervent mountainbiker en gebruiker van een fiets-GPS, is deze stageplaats voor mij dan ook een ‘perfect match’. Tijdens mijn stage help ik met de organisatie van dayclinics; intensieve RouteYou leermomenten voor sportprofessionals. Ik leer hen optimaal gebruik maken van alle functionaliteiten van RouteYou. De opleiding Sport en bewegen heeft een breed netwerk in de vrijetijdssector, waardoor ik op mijn kennis en ervaring kan terugvallen om van mijn stage een succes te maken!

"Het is niet eenvoudig om je als student in te leven in de wereld van de senioren, maar dankzij de vele praktijkervaring die we tijdens de opleiding opgedaan hebben, kon ik mij snel aanpassen. "

Victorine Coopman

"Het is niet eenvoudig om je als student in te leven in de wereld van de senioren, maar dankzij de vele praktijkervaring die we tijdens de opleiding opgedaan hebben, kon ik mij snel aanpassen. "

Victorine Coopman

Bachelor Sport en Bewegen

Mijn stage bij OKRA was een unieke kans om als beweegcoach mijn kennis in het werkveld toe te passen. Met een trainingsprogramma van zeven weken stonden we klaar om deze oudere doelgroep ervan bewust te maken dat beweging in hun dagelijkse leven belangrijk is. Het is niet eenvoudig om je als student in te leven in de wereld van de senioren, maar dankzij de vele praktijkervaring die we tijdens de opleiding opgedaan hebben, kon ik mij snel aanpassen.

"De docenten van Sport en bewegen coachen je in het vinden van stageplaatsen die nauw aanleunen bij je persoonlijke interesses. "

Benno Bouffesile

"De docenten van Sport en bewegen coachen je in het vinden van stageplaatsen die nauw aanleunen bij je persoonlijke interesses. "

Benno Bouffesile

Bachelor Sport en Bewegen

De docenten van Sport en bewegen coachen je in het vinden van stageplaatsen die nauw aanleunen bij je persoonlijke interesses. Zelf hou ik ervan om mensen tot bewegen aan te zetten tijdens sportieve events en rezien die toegankelijk zijn voor iedereen. Een stage bij Board X, organisator van actieve boardreizen, is mij dan ook op het lijf geschreven! Tijdens mijn stage focus ik vooral op het ecologisch bewustzijn van dit bedrijf. Concreet maak ik een stappenplan op waarmee Board X het ecolabel kan behalen. Ik ga ook actief op zoek naar mogelijke partners en producten die de ecologische voetafdruk beperken. Super dat ik mijn stageplaats echt bruikbare ideeën en tools kan aanbieden!

Volg de bacheloropleiding Sport en Bewegen op sociale media