Overslaan en naar de inhoud gaan

Word de gezondheidscoach van de toekomst

Ben je gebeten door preventie en een gezonde levensstijl? En droom je ervan om later mensen te motiveren en te coachen om hun gedrag duurzaam te veranderen? In de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen in Brugge leren we jou inspelen op de gezondheidszorg van de toekomst: preventief in plaats van curatief.

Meer dan ooit is voorkomen beter dan genezen. Daarom leiden wij je enerzijds op tot een gezondheidscoach die volop inzet op preventie, door coaching van individuen, groepen en organisaties. Anderzijds vormen we jou ook tot preventiewerker zodat je op een gestructureerde en onderbouwde manier acties kan uitwerken om de gezondheid te bevorderen.

De rode draad? Mensen helpen om hun gedrag duurzaam te veranderen met het oog op een betere gezondheid en meer levenskwaliteit.

Als enige hogeschool in Vlaanderen stoomt Howest je klaar tot professionele gezondheidscoach. We leren je de juiste vaardigheden aan en stap voor stap ga je aan de slag met technieken om mensen op weg te zetten naar een gezonder en kwalitatief leven. Drie jaar lang coachen we je zodat jij dat later met anderen kan doen.

Howest - bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen

Jouw lesrooster

Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan.

De lessen gaan door op de Campus Brugge Centrum en in de moderne Sportinnovatiecampus van Howest.

Hieronder kan je een voorbeeldlesrooster bekijken. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitieve lesrooster ronden we af in september.

Voorbeeldlesrooster

Actiefoto tijdens een hoorcollege

Eerste jaar

Je zet de eerste stappen om een goede gezondheidscoach te worden met vakken als 'Gespreksvaardigheden', 'Gezondheid en gedrag' en 'Positieve psychologie.' Je krijgt inzicht in motiverende gesprekstechnieken om gedragsverandering te bekomen.

Ook je wetenschappelijke achtergrond krijgt een stevige basis. In de vakken 'Anatomie en fysiologie', 'Levenslooppsychologie' en 'Voedings- en bewegingsleer' leer je het lichaam 'tot op het bot' kennen zodat je begrijpt wat een gezond lichaam is.

In 'Gezondheidspromotie' krijg je een vaste structuur aangeleerd om projecten uit te werken als gezondheidswerker of promotor.

In de vakken 'Werkveldverkenning' en 'Netwerkvaardigheden' geven we je inzicht in de sectoren en organisaties waarin je na je studies kan gaan werken. In het vak 'Interprofessioneel samenwerken' leg je contacten met andere opleidingen die rond gezondheid werken en leren jullie samen de beste zorg en begeleiding geven aan mensen.

In het vak 'Persoonlijke oriëntatie' sta je tot slot stil bij je eigen ontwikkeling en leer je tijdens een interactieve driedaagse werken met creativiteitstechnieken om gezondheidsproblemen aan te pakken.

Opleidingsprogramma eerste jaar

Tweede jaar

De vakken 'Gezondheid en omgeving' en 'Coachvaardigheden" vormen jou verder tot gezondheidscoach.

Je verruimt je wetenschappelijke basis met de vakken 'Welvaartsziekten' en 'Kwalitatief en kwantitatief onderzoek'.

Voor 'Gezondheidspromotie' pas je de theorie toe in de praktijk. In het vak 'Ondernemen als gezondheidscoach' leer je onder meer hoe je later als zelfstandige coach aan de slag kan.

Tot slot blijf je door het vak 'Gezondheidsinnovatie' up-to-date over de nieuwste gezondheidstrends en is er een vak gericht op je eigen 'Professionele oriëntatie' naar het werkveld toe.

Opleidingsprogramma tweede jaar

Derde jaar

Verdiep je verder in 'Coaching voor individuen, groepen en organisaties'. Je leert ook hoe je de meest kwetsbare doelgroepen kan bereiken in het vak 'Settinggericht werken'.

In het vak 'Gezondheidsthema's' kom je meer te weten over specifieke onderwerpen zoals alcohol- en drugsverslaving, grensoverschrijdend gedrag, emotioneel eten... Je krijgt ook de ruimte om je professioneel te specialiseren in een keuzevak.

Afsluiten doe je met je bachelorproef waarbij je een gezondheidsbevorderend project van A tot Z uitwerkt en met een leerrijke (internationale) stage.

Opleidingsprogramma derde jaar

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
Overzicht werkveld Toegepaste Gezondheidswetenschappen

Werkzekerheid in een zeer divers werkveld

Deze opleiding bereidt je voor op een beroep met toekomst. De aandacht voor gezondheid en welzijn is de laatste jaren namelijk alleen maar toegenomen, net als de vraag vanuit het werkveld.

Steeds meer bedrijven, scholen en lokale besturen dragen vitaliteit, gezondheid en preventie hoog in het vaandel. Daarnaast kan je aan de slag in een groepspraktijk, bij een mutualiteit of in een zorginstelling. Toegepaste gezondheidswetenschappers zijn ook aan het werk in CLB’s, woonzorgcentra, revalidatiecentra, wijkgezondheidscentra en centra voor geestelijke gezondheidszorg.

Zit het ondernemen je in het bloed? Dan kan je aan de slag als zelfstandig gezondheidscoach.

Bekijk het overzicht van de verschillende sectoren waar je als gezondheidscoach, gezondheidspromotor of preventiewerker aan de slag kan.

Verder studeren?

Via een schakeljaar kan je aansluiten op de master in de Gezondheidsbevordering. Je kan ook doorstromen naar een meer managementgerichte studie of een meer paramedisch gerichte opleiding.

Aan Howest kan je ook het postgraduaat Preventieadviseur niveau 2 volgen.

Gezondheidspromotie en coaching

Verkort traject in dagonderwijs

Heb je al een bachelor- of masterdiploma, dan kom je in aanmerking om de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen in 2 jaar af te ronden.

Ontdek hier alles over ons verkort traject!

Afstands­onderwijs

Een bachelordiploma halen of je verder professionaliseren terwijl je werkt? Dat kan bij Howest!
Ben je tewerkgesteld of werkzoekend Ă©n minimum 21 jaar, dan kom je in aanmerking om afstandsonderwijs te volgen.

Wil je graag een bachelordiploma behalen?
Je kan de volledige bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen afleggen via afstandsonderwijs.

Heb je niet meteen de intentie om een volledig bachelordiploma te behalen maar wil je jou verder professionaliseren?
We bieden de micro degree 'Gezondheidscoach' en de micro degree 'Gezondheidspromotor aan via afstandsonderwijs. Na slagen ontvang je een officieel certificaat van Howest.

Volledige bachelor

Je hebt nog geen diploma en wil graag via afstandsonderwijs het bachelordiploma Toegepaste Gezondheidswetenschappen behalen? Dit kan in 4 jaar tijd.

Bekijk hier het opleidingsprogramma van de volledige bachelor in afstandsonderwijs

Je behaalde al een bachelor- of masterdiploma en wil via afstandsonderwijs Toegepaste Gezondheidswetenschappen bijstuderen? Je kan via een verkort traject het bachelordiploma behalen.

Bekijk hier alle ECTS-fiches

↓ Meer info over het afstandsonderwijs vind je hieronder ↓

Micro degrees

Heb je niet meteen de intentie om een volledig bachelordiploma te behalen?
We bieden ook de 2-jarige mirco degrees 'Gezondheidscoach' en 'Gezondheidspromotor' aan.

Na slagen, behaal je een officieel certificaat van Howest.

Meer info over de micro degree 'Gezondheidscoach'

Meer info over de micro degree 'Gezondheidspromotor

↓ Meer info over het afstandsonderwijs vind je hieronder ↓

Wat houdt studeren via afstandsonderwijs in?

Begeleid zelfstandig studeren van thuis uit

Een team van docenten begeleidt je op maat doorheen het afstandstraject. Dat bestaat normaal gezien per academiejaar uit vier studieperiodes van telkens acht weken. Elke studieperiode start met een online introductiemoment en halverwege voorzien we een online terugkommoment voor vragen of extra duiding.

De focus ligt op het zelfstandig verwerken van het beschikbare studiemateriaal op onze digitale leeromgeving. Studeren en projectwerk doe je zoveel mogelijk van thuis uit, op de momenten die passen in jouw agenda.

Je kan uiteraard rekenen op een goede ondersteuning van alle docenten. Dat gebeurt tijdens de online lesmomenten. Voor extra vragen kan je bij hen terecht via de virtuele klasruimte en/of e-mail.

En de examens?

Onze digitale leeromgeving bevat software waarmee je van thuis uit schriftelijke en mondelinge examens kan afleggen.

De examens worden doorgaans online afgelegd. Bij iedere nieuwe studieperiode voorzien we een digitale infosessie waarbij we je hierop voorbereiden.

Voor wie?

Het afstandstraject is interessant voor wie nog geen bachelordiploma behaalde en alsnog zijn kans wil wagen of voor wie wel al over een bachelor- of masterdiploma beschikt en zich wil heroriënteren of specialiseren in het werkveld.
Voor veel studenten is onze opleiding de kortste weg naar een (betere) job.

We bieden hierbij een volledig bachelordiploma aan, alsook een micro degrees 'Gezondheidscoach' en 'Gezondheidspromotor'.

Planning is alles

Onze aanpak

We bezorgen je voor de start van elk semester een kalender met alle deadlines en mogelijke contact- of examenmomenten. Zo kan je hier ruim van tevoren rekening mee houden.

Maximale flexibiliteit

De beperkte online contactmomenten, waarbij de docenten dieper ingaan op de moeilijke leerstof, vragen beantwoorden en/of feedback geven, gaan steeds 's avonds door tussen 18u en 22u. Ook de online examens gaan 's avonds door.

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

In 2018 werd de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen beoordeeld door een onafhankelijk en extern panel. De accreditatie werd uitgevoerd door NVAO. De kwaliteit van de opleiding werd positief beoordeeld. Het rapport van het panel met de sterke punten en ontwikkelpunten kun je hier raadplegen.

Recent afgestudeerden van de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid.

Jump it out, enthousiaste studenten.
Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 29 juni
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

De infodag van deze opleiding gaat door op Campus Brugge Station, Gebouw A.

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Troeven van de opleiding

Surf mee op de gezondheidsgolf

Preventie en 'voorkomen is beter dan genezen' zijn relevanter dan ooit. De vraag naar ondersteuning door professionele gezondheidscoaches en preventiewerkers wordt dan ook steeds groter.

De opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen biedt dan ook grote werkzekerheid. Door de praktische invulling ben je meteen inzetbaar binnen een zeer ruim beroepslandschap.

Gecoacht tot coach

Onze bereikbare en betrokken lectoren helpen je om je vaardigheden te ontplooien.

Vanuit een open en coachende houding gidsen ze je om ook zelf een gezonde levensstijl aan te nemen. 'Practice what you preach', noemen wij dat.

Uniek in Vlaanderen

Howest biedt als enige Vlaamse hogeschool een volwaardige opleiding tot gezondheidscoach aan.

De opleiding is bovendien uniek in haar visie en aanpak en speelt in op de noden en behoeften van de gezondheidszorg van de toekomst. Zowel de hogeschool op zich als de opleiding zetten dan ook in op innovatie binnen de gezondheidszorg.

Praktijkgericht

Werkcolleges, gezondheidsbevorderende projecten, gastcolleges en je stage brengen je veelvuldig in contact met de wereld waar je later aan de slag kan. Al tijdens je opleiding maak je zo al kennis met het het werkveld en met de verschillende doelgroepen.

Vanaf dag 1 proef je dus al van de combinatie van theorie en praktijk. Waar die theorie in het begin nog de bovenhand haalt, wordt het praktische luik steeds groter naarmate de opleiding vordert.

Internationale mogelijkheden

Je kan kiezen om een deel van je studie of stage in het buitenland te doen. Daarnaast zijn er kortlopende buitenlandse ervaringen zoals de Summerschool.

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen.

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​

Heb je interesse om een stagiair Toegepaste Gezondheidswetenschappen te ontvangen in jouw organisatie, bedrijf, praktijk…? Bekijk dan zeker even onze stagegids met meer informatie over de inhoudelijke en organisatorische verwachtingen ten aanzien van een stageplaats maar ook wat je kan verwachten van onze stagiairs. Tot slot vind je in de stagegids een stappenplan om een stageproject in te dienen op ons Howest stageplatform en kan je de contactgegevens raadplegen van de stagecoördinatoren.​

Bekijk hier de stagehandleiding voor meer informatie

Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op Ă©Ă©n centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in Ă©Ă©n van de incubatoren.

Laptops
Jump it out, enthousiaste studenten.

Ik koos voor Toegepaste Gezondheidswetenschappen omdat zowel fysieke als mentale gezondheid aan bod komen. De holistische kijk op gezondheid wordt aangevuld met sociaal-maatschappelijke thema's. Deze bachelor gaat dus breed en behandelt aspecten uit diverse richtingen binnen de gezondheidssector. Je diploma biedt je bijgevolg veel toekomstmogelijkheden. Studenten met ondernemingszin krijgen trouwens al tijdens hun opleiding de kans om aan hun toekomst te bouwen. Ook het goede contact met de docenten en de ondersteuning van de trajectbegeleiders en coaches zijn absolute troeven van Howest. Hier ben je geen nummer en is elke student uniek.

Rezzane Cooremans
Tweedejaars student

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Evelyne Lagrou

Evelyne Lagrou

Opleidingscoördinator Dagonderwijs en verkort traject

Nele Huys

Nele Huys

Coördinator afstandsonderwijs

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Zeker en vast! Al tijdens het eerste jaar krijg je de kans om mee te gaan op Summerschool, en wie in het laatste jaar een semester in het buitenland wil studeren, kan hierbij kiezen uit een ruim aanbod aan internationale hogescholen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de eindstage in het buitenland te lopen. Hiervoor hebben we heel wat samenwerkingen met buitenlandse stageplaatsen in oa. Spanje, Nederland, Ethiopië, Gambia, India, Zuid-Afrika, Estland, Filipijnen, …

Van bij de start vullen we de wetenschappelijk onderbouwde theorie aan met veel praktijk. Waar de theorie in het begin nog de bovenhand haalt, wordt het praktische luik steeds groter naarmate de opleiding vordert. Ook de inhoud van de praktijk evolueert. Eerst oefen je de theorie vooral in de veilige klascontext, maar al snel ga je projectmatig samenwerken met het werkveld en zet je zelfstandig een gezondheidsbevorderend project op. We sluiten de opleiding af met een stage in een authentieke beroepscontext. Je groeit daarbij in je rol als gezondheidscoach en projectwerker Ă©n je leert als netwerker ook bruggen bouwen tussen de verschillende zorgprofessionals in het werkveld.
 

In het tweede jaar van de opleiding loop je al een korte meeloopstage om nog meer voeling te krijgen met het werkveld, en te ontdekken in welke sector jij graag terecht wil komen. Vervolgens sluiten we de opleiding af met een stageperiode van ongeveer drie maanden. Ondertussen hebben we een ruim overzicht van stageplaatsen waar we in het verleden al mee samengewerkt hebben, maar je bent steeds vrij om zelf een stageplaats voor te stellen.

Het behalen van het bachelordiploma in de Toegepaste gezondheidswetenschappen geeft je rechtstreeks toegang tot het volgen van het postgraduaat tot Preventieadviseur niveau 2. In Ă©Ă©n extra jaar kan je op die manier dit attest behalen.

Een mooie aanvulling van het basisdiploma!

In de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen leiden we je op tot een professional die gezondheid vanuit een zeer brede visie zal benaderen. Je zal mensen, groepen en organisaties coachen in het aannemen van een gezonde levensstijl, en hierbij bekijk je gezondheid heel breed. We focussen zowel op fysieke als mentale en sociale gezondheid. Thema’s zoals voeding, beweging, stress, roken, alcoholgebruik of seksualiteit komen dus aan bod.  Als toegepaste gezondheidswetenschapper word je een generalist op het vlak van gezondheid in het algemeen, terwijl je in andere opleidingen zoals Sport en Bewegen of Voedings- en dieetleer eerder een specialist in Ă©Ă©n aspect van gezondheid wordt. 

Neen, een diploma secundair onderwijs is voldoende, al is het natuurlijk wel mooi meegenomen als je van bij de start een ruime interesse in gezondheid hebt. 

Ben je gebeten door preventie en een gezonde levensstijl? Dan is de bacheloropleiding Toegepaste gezondheidswetenschappen iets voor jou. Als enige hogeschool in Vlaanderen stoomt Howest je klaar tot een professionele gezondheidscoach. TGW is dus een unieke en innovatieve opleiding die je een brede waaier aan vaardigheden aanleert om de gezondheid en levenskwaliteit van individuen, groepen of organisaties te optimaliseren. Met andere woorden: wij inspireren, empoweren en coachen je zodat jij dat later met anderen kan doen. Motiverende gesprekstechnieken, netwerken en projectwerken vormen hierbij de belangrijkste peilers.

Deze 3-jarige opleiding vertrekt vanuit een holistisch perspectief. We zetten dus in op voeding en beweging, maar gaan ook dieper in op mentaal welzijn, seksuele gezondheid, roken of alcohol. Je krijgt hierbij een flinke dosis gesprektechnieken, en je leert projecten die de gezondheid van mensen moeten verbeteren uitwerken van A tot Z.

Van bij de start vullen we de wetenschappelijk onderbouwde theorie aan met veel praktijk. Waar de theorie in het begin nog de bovenhand haalt, wordt het praktische luik steeds groter naarmate de opleiding vordert. Ook de inhoud van de praktijk evolueert. Eerst oefen je de theorie vooral in in de veilige klascontext, maar al snel ga je projectmatig samenwerken met het werkveld, en zet je zelfstandig een gezondheidsbevorderend project op.

We sluiten de opleiding af met een stage in een authentieke beroepscontext. Je groeit daarbij in je rol als gezondheidscoach en projectwerker, maar je leert als netwerker ook bruggen bouwen tussen de verschillende zorgprofessionals in het werkveld. Voor veel van de acties, projecten of campagnes die je later zal opzetten, zal je namelijk samenwerken met zorginstellingen, bedrijven, steden of ziekenfondsen.

In het eerste jaar zitten ongeveer een vijftigtal studenten. Meestal hebben jullie samen les, maar om bepaalde vaardigheden (zoals bijvoorbeeld gesprektechnieken) in te oefenen, splitsen we de groep soms op in kleinere groepen. Gemiddeld heb je zo’n 20 uur les per week, al kan dit wel eens variëren.

Bekijk het lesrooster

Met een bachelor Toegepaste gezondheidswetenschappen op zak kan je in een zeer divers werkveld terecht.

De rode draad is echter altijd dezelfde: aanzetten tot een gezonde levensstijl en een effectieve gedragsverandering. Zit het ondernemen je in het bloed? Dan kan je aan de slag als zelfstandig gezondheidscoach, maar ook steeds meer bedrijven, scholen en lokale besturen dragen vitaliteit, gezondheid en preventie hoog in het vaandel. Daarnaast zijn toegepaste gezondheidswetenschappers aan het werk bij mutualiteiten, CLB’s, woonzorgcentra, revalidatiecentra, wijkgezondheidscentra en centra voor geestelijke gezondheidszorg. Vast staat dat deze opleiding je voorbereidt op een beroep met toekomst.

De aandacht voor gezondheid en welzijn is de laatste jaren namelijk alleen maar toegenomen, net als de vraag vanuit het werkveld.

Jobkansen

In de opleiding Toegepaste gezondheidswetenschappen leiden we je op tot iemand die gezondheid vanuit een zeer brede visie zal benaderen. Je zal mensen, groepen en organisaties coachen in het aannemen van een gezonde levensstijl, en hierbij bekijk je gezondheid heel breed. We focussen hier zowel op fysieke, mentale als sociale gezondheid.

Voeding, beweging, stress, roken, alcoholgebruik, seksualiteit, … Als toegepaste gezondheidswetenschapper word je een generalist op vlak van gezondheid in het algemeen, terwijl je in andere opleidingen zoals bv. Sport en Bewegen of Voeding- en dieetleer eerder een specialist in één aspect van gezondheid wordt.

Absoluut, al zal je dit niet onder deze benaming, maar wel onder de noemer “Gezondheidsbevorderend project” terugvinden in het opleidingsprogamma. In de opleiding Toegepaste gezondheidswetenschappen kiezen we er namelijk bewust voor om jullie als bachelorproef een gezondheidsbevorderend project te laten uitvoeren in samenwerking met het werkveld.

Zeker en vast!

  • Wie al eerder een bachelor- of masterdiploma in een menswetenschappelijke richting (bv. Sport en bewegen, Ergotherapie, Toegepaste psychologie, Sociaal werk, Verpleegkunde, Voedings- en dieetkunde, Orthopedagogie, Health care management, Logopedie) behaald heeft, kan instappen in een verkort traject van 108 studiepunten.
  • Voor wie een bachelor- of masterdiploma in een niet-menswetenschappelijke richting (bv. Onderwijs, IT, Biomedische laboratoriumtechnieken, Hotelmanagement, …) behaalde, bieden we het verkort traject van 120 studiepunten aan.

Een verkort traject Toegepaste gezondheidswetenschappen kan je volgen in dag- of in afstandsonderwijs.

Zeker! Voor wie werken en studeren wil combineren, kan een afstandstraject op maat uitgetekend worden. Hierbij verwachten we niet dat je dagelijks naar de lessen komt, maar voorzien we een aantal digitale contactmomenten, aangevuld met online coaching door onze docenten.

Wie interesse heeft in het volgen van dit traject, kan contact met ons opnemen via tgw-home [at] howest.be (tgw-home[at]howest[dot]be).

Meer informatie over flexibel studeren