International Business Management (keuzetraject)

Bachelor Bedrijfsmanagement

International Business Management (keuzetraject)
"Een internationaal gericht studieprogramma, deels in het Engels stoomt je klaar voor een boeiende carrière in een internationaal bedrijf of in het buitenland. Maak je droom waar!"
  • Je bent internationaal gericht en open-minded 
  • Je houdt van reizen 
  • Je houdt van intercultureel communiceren 

Dan is dit keuzetraject voor jou gemaakt!  

Je hebt van bij de aanvang een aantal opleidingsonderdelen in het Engels samen met internationale studenten. Dit geeft je meteen de kans om je interculturele vaardigheden te oefenen. 

Je leert in het eerste jaar op een hands-on manier een internationaal marketingplan schrijven. In het tweede jaar ga je in opdracht van een bedrijf een buitenlandse markt prospecteren en bouw je een internationaal netwerk uit. 

Dit keuzetraject legt extra nadruk op ervaring opdoen buiten België. In het derde jaar trek je voor minstens 1 semester naar het buitenland om te studeren of om stage te lopen. 

Waar kom je terecht?

Je wordt het gezicht van een internationaal bedrijf of helpt lokale kmo’s bij het exporteren. Je kan tewerkgesteld worden bij een internationaal bedrijf, Flanders Investment & Trade, Chambers of Commerce in het buitenland...  

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Onze troeven

Droom je van een internationale carrière? Howest International Business Management legt een sterke focus op internationalisering.

Jouw toekomst

Heb je een diploma International Business Management op zak? Ontdek welke jobs en mogelijkheden tot verder studeren je kan kiezen.

Let's do it!

Afstuderen met een diploma International Business Management bij Howest betekent dat je heel wat werkervaring opdoet tijdens je studies.

Leer ons kennen

Binnen de opleiding International Business Management brengen docenten een pak internationale expertise mee uit het bedrijfsleven. Zij komen uit de praktijk of staan er nog met een voet in.

Lies Vanhaelemeesch

Lies Vanhaelemeesch

Lies is docent binnen de stamvakken van Bedrijfsmanagement alsook de afstudeerrichting marketing en international business management. Haar passie gaat over ondernemerschap, sales en marktonderzoek. Met haar jarenlange ervaring in een Amerikaanse multinational spreekt ze rechtstreeks vanuit de praktijk.  

Bob De Rydt

Bob De Rydt

Bob is docent Internationale Marketing binnen de opleiding en brengt heel wat expertise mee uit het bedrijfsleven. Dagelijks gaat hij als company coach aan de slag bij Business Markers, een bedrijf dat hun klanten bijstaat in het ontwerpen van de juiste groeistrategieën, customer experience en digitale transformatie. 

Bram Vaerewyck

Bram Vaerewyck

Bram is docent Export Marketing binnen de opleiding. Hij is binnen het bedrijf Business Markers een ervaren adviseur op het gebied van internationale strategie, export, bedrijfsontwikkeling en futureproof customer experience.

Lieven Theys

Lieven Theys

Als docent in Recht en Bedrijfsmanagement heeft Lieven een sterk internationaal netwerk uitgebouwd en deelt hij graag deze internationale ervaring met studenten.

Stel je vraag

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik de opleiding International Business Management volgen aan Howest?

Je wordt ingeleid in het management, de financiële, juridische en logistieke organisatie en marketing van een bedrijf en verwerft een diepgaand inzicht in internationale bedrijfsvoering. 

Je ontwikkelt je management skills, je interculturele vaardigheden en legt de basis voor het uitbouwen van een internationaal netwerk. 

Dit keuzetraject is projectmatig en praktijkgericht. In werkveldprojecten en tijdens stages ga je in interactie met het werkveld en leer je plannen, vergaderen, samenwerken en presenteren.   

Belangrijk is zeker ook de aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Van begin tot eind sturen we je aan om zelf initiatief te nemen om te werken aan je sterke en je minder sterke eigenschappen. 

Past de opleiding International Business Management bij mij?

International Business Management is er voor studenten die gebeten zijn door het bedrijfseconomische en tegelijkertijd hun blik internationaal gericht hebben. Je houdt van reizen, internationale contacten leggen en je bent open-minded? Dan word je zeker geprikkeld in deze opleiding.

Wordt het keuzetraject volledig in het Engels gegeven?

Neen, maar wel voor een groot deel. Ongeveer 25%, of 45 van de 180 studiepunten, wordt in het Engels gedoceerd.

Kom ik al in contact met het werkveld tijdens de opleiding?

Ook in de opleiding International Business Management vormt werkplekleren een rode draad. Zowel voor stages als gastdocenten of projecten met bedrijven kunnen we bij ontzettend veel partners terecht en spreken we een zorgvuldig opgebouwd internationaal netwerk aan. Als student krijg je op deze manier de kans om aan een aantal unieke projecten deel te nemen zoals IceLab of de International Trade Mission.

Kan ik ook buitenlandse ervaring opdoen?

Ja, in dit keuzetraject ben je zelfs verplicht om minstens één semester naar het buitenland te trekken voor studie en/of stage. Daarnaast zal je ook minstens één keer aan een kortlopend internationaal project (van 3 dagen tot een maand) deelnemen. 

Waar kan ik nadien aan de slag?

In een internationaal bedrijf of in een bedrijf in het buitenland. 

Kan ik na de opleiding nog verder studeren?

Zeker. Je kan binnen onze hogeschool nog een bijkomende bachelor Bedrijfsmanagement behalen in een verkort traject. Uiteraard kan je ook nog gaan voor een masterdiploma. Via een schakelprogramma kan je gemakkelijk doorstromen en kan je toch nog die master halen waar je misschien al zo lang van droomt. Of misschien zoek je liever andere oorden op en studeer je nog verder in het buitenland.  

Is de opleiding futureproof?

Handel en samenwerken over de grenzen heen zijn niet meer weg te denken. Negatieve effecten van globalisering zullen niet worden opgelost door minder, maar juist door meer en beter internationaal samen te werken. Inzicht en interculturele vaardigheden zijn daarbij cruciaal.