Chinese Business Studies

Bachelor Bedrijfsmanagement

Chinese Business Studies
"Marco Polo achterna dankzij dit unieke keuzetraject in Vlaanderen: leer succesvol handel drijven met het Verre Oosten, een zakelijk netwerk uitbouwen in China en surf mee op de spectaculaire groei van de Chinese economie."
 • Wil je later zakendoen in en met China? 
 • Ben je geboeid door de Chinese taal, cultuur en geschiedenis?
 • Zie je kansen in de snelle groei van de Chinese economie?

Dan is het keuzetraject Chinese Business Studies binnen de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement iets voor jou. Het is een unieke mix van bedrijfskunde, Chinese taal en cultuur.

Studiepgrogramma

Het studieprogramma is opgebouwd rond vier pijlers: Chinese Culture, Chinese Business, Marketing in China en Mandarin Chinese. Zo maak je kennis met alle aspecten en finesses die bij het zakendoen met het Verre Oosten komen kijken.

 • Je krijgt een zeer stevige basis zakelijk Chinees (3 jaar lang 6 uur per week).
 • Je ontdekt in detail hoe de Chinese bedrijfswereld in elkaar steekt. Daarvoor krijg je les van experts uit de praktijk en werk je heel vaak samen met de bedrijfswereld. 
 • Je leert aankopen en verkopen in een zeer specifieke cultuur met bijzondere aandacht voor lokale etiquette.
 • Je maakt kennis met de Chinese cultuur, geschiedenis en lokale gebruiken. Dat ontdek je ook ter plaatse, want je trekt minstens één keer naar China voor studie of stage.
 • Je wordt ingeleid in het management, de financiële, juridische en logistieke organisatie en marketing van een bedrijf.

Waar kom je terecht?

Met je bachelordiploma kan je aan de slag bij alle bedrijven die handel drijven met China (of dat zouden willen), zowel in aankoop- als verkoopfuncties. Je komt dus terecht in een wereld met heel wat perspectieven en opportuniteiten.

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Onze toeven

In dit unieke keuzetraject duik je letterlijk in de Chinese bedrijfscultuur. Met twee voeten in de praktijk ontdek je het zakendoen in China.

Jouw toekomst

Heb je een diploma Chinese Business Studies op zak? Ontdek welke jobs en mogelijkheden tot verder studeren je als marketeer kan kiezen.

Let's do it!

Afstuderen met een diploma Bedrijfsmanagement Chinese Business Studies bij Howest betekent dat je heel wat werkervaring opdoet tijdens je studies.

Leer ons kennen

Binnen de opleiding brengen docenten een pak expertise mee uit het bedrijfsleven. Zij komen uit de praktijk of staan er nog met een voet in.

Philip Vanhaelemeersch

Philip Vanhaelemeersch

Directeur van het Confuciusinstituut namens de Hogeschool West-Vlaanderen. Sinoloog van vooropleiding, doctoraat in Modern European History (Oxford) en nu o.a. verantwoordelijk voor de officiële Chinese taalexamens van de Chinese overheid. Hij volgt nauwgezet de laatste trends op binnen het terrein “Chinese language for special purposes”, dus ook voor jou die ooit je Chinees zal nodig hebben om handel te drijven met China.

Stel je vraag
Ding Renlun

Ding Renlun

Ding Renlun is gewezen directeur van de School of International Studies van Zhejiang Gongshang University (ZJGSU) in Hangzhou. ZJGSU, opgericht in 1911, is één van de oudste instellingen voor bedrijfswetenschappen in China. Docent Ding was in China o.a. actief als consultant is de private onderwijssector. Je hebt al enige voorkennis Chinees? Ding zorgt ervoor dat je meteen een versnelling hoger kan schakelen zodra je instapt in de opleiding.

Ji Yan

Ji Yan

Docente Chinees met  onderwijservaring in Oost-Europa. Ji Yan helpt je je eerste stappen in het Chinees te zetten en bereidt je voor  op je eerste officiële Chinese taalexamen. Door haar lessen voor Vlaamse kinderen van Chinese origine op ons instituut, is ze goed vertrouwd met de lokale Chinese gemeenschap. Ji doceerde voorheen in Tsjechië en in Roemenië.

Wang Qin

Wang Qin

Een buitenbeentje binnen ons docententeam, onze enige docente met ervaring in de mediawereld. Wang Qin werd getraind voor radio en T.V. Ze beheerst als geen andere presentatie- en stemtechniek en heeft alles in huis om je van nul te begeleiden naar de perfecte uitspraak in het Chinees. Wang werd getraind in de V.S. en heeft onderwijservaring in Afrika.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waarom zou ik de opleiding Chinese Business Studies volgen aan Howest?

Howest heeft in België een unieke samenwerking met het Confuciusinstituut. Hierdoor krijg je les van in China opgeleide taaldocenten en sta je op de eerste rij voor studiebeurzen die je toegang geven om in China zelf stage of extra taalstudie te volgen.

Hiernaast krijg je ook les van docenten die zelf in China gewoond of gewerkt hebben, die hun eerstehands ervaring met je delen.

Je wordt ondergedompeld in een unieke mix van bedrijfskunde, Chinese taal en cultuur. Hierbij ontwikkel je jouw management skills, je interculturele vaardigheden en leg je de basis voor het uitbouwen van een zakelijk netwerk in China. Je zal leren aankopen en verkopen in een zeer specifieke cultuur waarin lokale etiquette een belangrijke rol speelt.

Past de opleiding Chinese Business Studies bij mij?
 • Wil je later zakendoen in en met China? 
 • Ben je geboeid door de Chinese taal, cultuur en geschiedenis?
 • Zie je kansen in de snelle groei van de Chinese economie?

Dan is het nieuwe keuzetraject Chinese Business Studies binnen de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement iets voor jou. Het is een unieke mix van bedrijfskunde, Chinese taal en cultuur.

Welke vooropleiding is nodig voor ‘Chinese Business Studies’? Wat als ik die niet heb?

Vooropleiding speelt op zich niet zo’n grote rol, de 'goesting' is belangrijker. We starten van nul en bouwen geleidelijk aan kennis op. Voor wie twijfelt, bieden we instapcursussen aan.  

Kom ik al in contact met het werkveld tijdens de opleiding?

We gaan er prat op dat ons curriculum doorspekt is met praktijkleren. Je krijgt niet alleen les van experts uit de praktijk, je werkt ook heel vaak samen met de bedrijfswereld. Al vanaf het eerste jaar kom je in aanraking met projectwerk. We bouwen dat gradueel op zodat je in het tweede en derde jaar in staat bent om concrete real-life cases voor het werkveld op te lossen.

We voorzien ook 2 stageperiodes zodat je je kan verdiepen in de specialisatie van je voorkeur.

Tot slot focussen we tijdens de studiereis natuurlijk op de Chinese bedrijfswereld.

Kan ik ook buitenlandse ervaring opdoen?

Ja, in dit keuzetraject ben je zelfs verplicht om minstens éénmaal voor studie of stage naar China te trekken.

Waar kan ik nadien aan de slag?

Als bachelor bedrijfsmanagement, kan je terecht in allerhande bedrijven. Dankzij je kennis van de Chinese taal en de Chinese manier van zakendoen, word je een gegeerd werknemer voor ieder bedrijf dat zaken doet of wil doen in China.

Kan ik na de opleiding nog verder studeren?

Zeker. Je kan binnen onze hogeschool nog een bijkomende afstudeerrichting of een bijkomend keuzetraject binnen de bachelor Bedrijfsmanagement behalen in een verkort traject. Uiteraard kan je ook nog voor een masterdiploma gaan. Via een schakelprogramma kan je doorstromen en kan je toch nog die master halen waar je misschien al zo lang van droomt.