Supply Chain Management (afstudeerrichting)

Bachelor Bedrijfsmanagement

Howest Supply Chain Management
"Wil je later een leuke praktische job, in een internationale omgeving, met klantcontact, cijfers, projectwerk en douanekennis? En als kers op de taart direct werk: dan is er Supply Chain Management je op het lijf geschreven."

West-Vlaanderen behoort tot dé logistieke hotspots bij uitstek. De arbeidsmarkt zoekt superdringend medewerkers die logistieke problemen en vervoersvraagstukken vakkundig kunnen oplossen. Howest werkt met deze bedrijven samen in een uniek stagetraject binnen één bedrijf. Dat werpt voor jou als student meteen vruchten af, want de kans is heel groot dat je direct werk vindt op je stageplaats.

Futureproof bacheloropleiding

Supply Chain Management is een afstudeerrichting binnen de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement. Ze is doorspekt met de nieuwste technologie voor supply chain management functies die er binnen 10 jaar nog zullen zijn. Futureproof is deze opleiding dus zeker, praktijkgericht evengoed.

Snel aan het werk in knelpuntberoep

Door Dualogistiek+ – duaal leren in logistieke knelpuntberoepen – is deze afstudeerrichting de meest praktische binnen Bedrijfsmanagement. Je komt veelvuldig in contact met het werkveld en kan rekenen op de unieke ondersteuning van een topteam van lectoren met ervaring in dat werkveld. Het zorgt ervoor dat gemiddeld 95% van onze studenten direct aan het werk kan op hun stageplaats. Kies en stagebedrijf naar je hart en je hebt werk. Wij helpen je hoe je juist kiest! 

Word een expert op het vlak van supply chain

Zo breed mogelijke supply chain kennis met de juiste commerciële attitude vormen de basis voor je latere succes. Daarnaast word je ingewijd in alle aspecten van de supply chain. Denk aan alle vervoersmodi (weg, zee, lucht, trein), magazijnbeheer, douane, zorglogistiek, havenlogistiek, logistieke aankoop en tenders, logistieke data-analyse en IT-verbeterprocessen (blockchain, RPA, IOT, AI), projectmanagement. Ieder bedrijf heeft zo’n kennis nodig! 

Uniek stagetraject

Door de unieke lange stage in één bedrijf kan je veel dieper specialiseren binnen één bedrijf. Dat is precies de ambitie van Dualogistiek+. Je stage kan zich afspelen in de haven, bij een maritiem of wegtransportbedrijf, in de productielogistiek, op een douaneafdeling… Je specialisatie verder uitdiepen doe je in je bacheloreindproef in je stagebedrijf.

Hoge slaagpercentages en hoge kwaliteit

De slaagpercentages van de studenten Supply Chain Management liggen uitzonderlijk hoog in vergelijking met de andere trajecten Bedrijfsmanagement. Eenmaal geboeid door supply chain, wil je dit echt niet meer laten schieten. Spreek direct met onze studenten op de infodagen. 

Bovendien komen de studenten Supply Chain Management van Howest de laatste jaren steevast als beste naar voor in de uitslagen van de TL Hub Business Game (vergeleken met elf andere hogescholen). Dat is pas bedrijfsmanagement topsport!

Unieke specialisaties

Je krijgt de keuze uit volgende specialisaties: douane, vervoersrecht, havenlogistiek Zeebrugge, zorglogistiek, nieuwe technologieën of Logistics Engineering.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Jouw toekomst

België behoort tot dé logistieke hotspots bij uitstek. Werkgelegenheid in overvloed dus. De arbeidsmarkt zoekt voortdurend medewerkers die logistieke problemen en vervoersvraagstukken vakkundig oplossen.

Behaal als werkzoekende gratis je diploma

Ben je werkzoekende? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden gratis instappen in de opleiding via VDAB.

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.