Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom kiezen voor Marketing- en Communicatiesupport?

Ben jij een doener met‚ÄĮcommerci√ęle flair? Ga je graag aan de slag met digitale en grafische tools? Wil je bedrijven en organisaties laten scoren op TikTok, Instagram en Facebook? Dan is deze graduaatsopleiding aan Howest zeker iets voor jou!

Van het schrijven van wervende teksten tot het cre√ęren van visuele content in de vorm van foto, video, gifjes of stories: het komt allemaal aan bod. Wij coachen je om communicatie- en marketingcampagnes op te zetten.

Kortom, je groeit uit tot de allround assistent bij uitstek, aan wie je manager heel wat taken kan uitbesteden.

  Howest - Graduaat Marketing- en Communicatiesupport

  Begin jouw opleiding in februari

  Bij Howest begrijpen we dat het vinden van de juiste studierichting een uitdaging kan zijn. Misschien is je gekozen opleiding niet wat je had verwacht of vallen de resultaten na de eerste examens tegen. Blijf niet bij de pakken zitten en maak een nieuwe start in februari!

  In het graduaat Marketing- en communicatiesupport kan je in februari zelfs met alle vakken uit het tweede semester starten. Zo win je in februari een half jaar, dan wanneer je zou wachten tot september om te herstarten. En zo behaal je in twee jaar tijd een diploma!

  Hoe?

  • Neem contact op met de opleiding;
  • Vraag eventuele vrijstellingen aan;
  • Zet de tweede week van februari in je agenda, want dan maak je een nieuwe start!
  Opstarten in februari bij Howest Marketing- en Communicatiesupport?
  Marketingsupport
  Afstudeerrichting

  Kies je in je tweede jaar Marketing- en Communicatiesupport voor de afstudeerrichting Marketingsupport, dan maak je al doende kennis met de vele facetten van sales en marketing.

  Communicatiesupport
  Afstudeerrichting

  Ben je gebeten door Instagram, TikTok en YouTube? In de afstudeerrichting Communicatiesupport leer je goochelen met online en offline communicatie.

  Jouw lesrooster

  Elke week heb je 20 tot 24 uur les. De lesuren sluiten daarbij zo goed mogelijk op elkaar aan. Het lesrooster kan per academiejaar afwijken en communiceren we in september.

  In de opleidingsbrochure vind je alvast een voorbeeld van de vakken en modules die je per semester krijgt.

  In de lessen zetten we je commerci√ęle en communicatieve skills op scherp. Je gaat aan de slag met Office 365, MailChimp, Google Analytics, Adobe Creative Cloud en WordPress. Bovendien leer je praktisch communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Omdat onze lectoren je non-stop begeleiden en we je permanent evalueren, weet je op elk moment waar je staat.‚ÄĮ

  Lector geeft uitleg aan graduaatsstudenten.

  Eerste jaar

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport bestaat uit vier pijlers:

  • Professionaliseren is vanaf de start belangrijk. In het eerste semester leer je de marketing- en communicatiesector kennen via verschillende inspiratiedagen. Daarna zet je een event op, leer je om je eigen projecten te managen en ga je op stage.
  • Een tweede belangrijk onderdeel is organiseren. Je geeft acties projectmatig vorm met de meest courante tools.
  • Ook cre√ęren is een belangrijke pijler. Je werkt concrete grafische en digitale producten uit.
  • Tot slot staat ook communiceren centraal. Je leert dus professioneel, commercieel en klantgericht spreken en schrijven in het Nederlands, Frans en Engels.

  Check ons opleidingsprogramma

  Tweede jaar

  In het tweede jaar kies je tussen Marketing- of Communicatiesupport. In beide afstudeerrichtingen versterk je jouw digitale en grafische skills. Je loopt bovendien 15 weken stage.

  Kies je voor Marketingsupport? Dan ontwikkel je jouw commerci√ęle flair, waarmee je moeiteloos de markt verovert. In Communicatiesupport diep je jouw communicatieve skills verder uit en zet je in op contentcreatie.

  Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding
  Wat doet alumnus Wout bij Top Motors?

  Jouw jobkansen als graduaatsstudent

  Het profiel van een Marketing- en Communicatiesupporter is erg gewild! Bedrijven hebben nood aan gedreven allrounders die administratief en communicatief sterk staan en een bedrijf vlot ondersteunen op het vlak van online- en offlinecommunicatie, sales en marketing.

  Wil jij vertegenwoordiger, sales assistant of customer servicemedewerker worden? Dan is dit de ideale richting voor jou. Ook een job als communicatie- of marketingmedewerker, social media professional of eventmedewerker behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

  Alumni op de werkvloer

  Onze enthousiaste alumni vertellen je graag in welke organisatie ze na hun opleiding terecht zijn gekomen en hoe ze hun kennis en vaardigheden elke dag weer professioneel inzetten.

  Bekijk meer video's

  Wat doet alumnus Flore bij Brooklyn?

  Kwaliteitsvolle opleiding

  Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

  De graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport maakt sinds 2019 deel uit van de hogeschool. De opleiding doorliep een Toets Nieuwe Opleiding uitgevoerd door de NVAO. Het rapport van deze Toets Nieuwe Opleiding is hier te raadplegen. In 2024-2025 doorloopt de opleiding een accreditatie door de NVAO. Na deze accreditatie volgt de opleiding de zesjarige kwaliteitszorgcyclus van onze eigen regie.

  Recent afgestudeerden van de graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid in Brugge en hier in Kortrijk.

  Jobkansen marketingsupport
  Kostenraming voor deze opleiding
  Studiefinanciering

  De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financi√ęle vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

  Lees meer

  Inschrijven

  Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

  Lees meer

  Infodag
  Zaterdag 9 maart
  VAN 10u TOT 16u
  Meer info

  Kom langs op onze infodagen

  Dit zijn de eerstvolgende infodagen:

  Alle infodagen

  Meer info?

  Ontvang de brochure per post
  Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

  Student met brochure van Howest

  Troeven van de opleiding

  Doen, doen, doen

  Hoe krijg je nieuwe vaardigheden het best onder de knie? Door te doen, doen, doen! In deze praktijkgerichte graduaatsopleiding ga je dus heel vaak zelf aan de slag. Veel oefenen en onmiddellijk feedback krijgen, dat is de sleutel tot succes.

  Dankzij de permanente evaluatie laat je doorheen het semester zien wat jij kan. Het aantal kennisexamens is daardoor beperkt. Je hoeft ook geen grote hoeveelheden leerstof uit handboeken te verwerken.

  Leren op de werkplek

  In het eerste jaar loop je al 5 weken stage. In de stage in het tweede jaar krijg je 15 weken de kans om je skills verder uit te diepen. Doorheen je opleiding staan daarnaast boeiende bedrijfsbezoeken en inspiratiedagen op het programma.

  Je werkt aan projecten voor inspirerende organisaties. Onze lectoren hebben bovendien een uitgebreide praktijkervaring. Zij weten daardoor wat bedrijven écht nodig hebben.

  Specialiseren in het tweede jaar

  In het eerste jaar krijg je een brede basis marketing en communicatie. Op die manier ontdek je wat jou het meeste boeit. In het tweede jaar specialiseer je je ofwel in marketing, ofwel in communicatie:

  • Ben je eerder een salestype en wil je je commerci√ęle flair aanscherpen? Dan kies je best voor Marketingsupport.
  • Wil je liever creatieve communicatieconcepten uitwerken en content cre√ęren? Dan is Communicatiesupport je ding!

  Talenkennis

  Talen zijn in Marketing- en Communicatiesupport geen blokvak, maar een werkinstrument. Ons doel is dat jij je vlot leert uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

  Na twee jaar durf je gesprekken voeren in het Frans en Engels. Ook korte teksten voor sociale media en website vloeien moeiteloos uit jouw toestenbord.

  Kies je campus

  Het graduaat Marketing- en Communicatiesupport wordt aangeboden in Kortrijk én in Brugge. Je kiest dus zelf waar je je opleiding volgt. Na het eerste jaar kan je zelfs probleemloos overstappen van de ene campus naar de andere.

  Dicht bij huis of op kot, op onze bruisende campussen voel jij je sowieso snel thuis.

  Samenwerken

  Howest heeft een breed aanbod van¬†samenwerkingsmogelijkheden met studenten.¬†Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor¬†re√ęle cases¬†aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen.¬†

  Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

  Bekijk onze onderzoeksprojecten

  In een graduaatsopleiding ligt de focus op werkplekleren. Samenwerkingen met bedrijven en organisaties staat hier dus centraal.

  Een¬†kort project, een volledige projectweek of een semester lang samenwerken¬†met een groep graduaatsstudenten? Contacteer¬†onze opleidingen¬†voor een samenwerking op maat. ‚Äč ‚Äč

  Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

  Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe idee√ęn! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen.¬†Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder √©√©n dak¬†aan de uitbouw van hun eigen project.

  Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

  Laptops
  Student ontwikkelt skills in video en fotografie tijdens workshop.

  In Marketing- en Communicatiesupport krijg je les van lectoren die een pak praktijkervaring hebben. Je leert de verschillende skills en talen door vooral zelf aan de slag te gaan in de lessen en tijdens de vele stages. Tijdens mijn twee jaar in deze opleiding ontdekte ik daardoor dat ik graag met video bezig ben.

  Ik kreeg in het graduaat uiteraard ook de basis van marketing en communicatie mee, scherpte mijn grafische en digitale vaardigheden aan en ontwikkelde mijn talenkennis. Hierdoor voelde ik me klaar om ook nog de stap richting de bachelor Marketing te zetten.

  Atef Baza
  Alumnus Marketing- en Communicatiesupport

  Overtuigd? Schrijf je in!

  Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

  Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

  Schrijf je in

  Studenten in pauze met koffie op de campus

  FAQ

  Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

  Sylvie Desmet

  Sylvie Desmet

  Opleidingsverantwoordelijke

  Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

  Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

  Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

  Je kan de opleiding Marketing- en Communicatiesupport volgen in Brugge en Kortrijk.  'Learning by doing' is in deze opleiding zeer belangrijk. Gastcolleges, workshops en samenwerkingen met studenten over de campussen heen maken daarom deel uit van het opleidingsprogramma. De Kortrijkse studenten moeten zich hierdoor soms verplaatsen naar de campus van Brugge en uiteraard verwachten we de studenten van campus Brugge  soms ook in Kortrijk. De bijkomende kosten hiervoor zijn opgenomen in de raming van de studiekosten. 

  Het aantal examens is in MCS beperkt, omdat we¬†vooral inzetten op¬†permanente evaluatie. Zo word je non-stop gecoacht, opgevolgd en ge√ęvalueerd door je lectoren. Je weet dus op elk moment waar je staat en kan jezelf constant¬†bijsturen. Aanwezigheid tijdens de lessen is dus een must.¬†

  Je kan inderdaad zelf een stageplaats aanbrengen als je dat wil. Studenten kunnen echter ook kiezen uit ons ruime aanbod stageplaatsen in uiteenlopende sectoren, bedrijven of organisaties. 

  Het type bedrijf waar je stage loopt is minder belangrijk dan wat je op de stageplaats effectief moet doen. Je taken moeten namelijk voldoende gevarieerd zijn en aansluiten bij wat je leert in je opleiding. In het ideale geval kan je op je stageplaats uitblinken in wat je geleerd hebt en tegelijkertijd heel wat bijleren.