Toegepaste Bedrijfseconomie (keuzetraject)

Bachelor Bedrijfsmanagement

Toegepaste Bedrijfseconomie (keuzetraject)
"Een bedrijfsopleiding als een Zwitsers zakmes: na deze opleiding ben je multi-inzetbaar in elk bedrijf en elke organisatie."

Je bent:

  • geïnteresseerd in all things digital
  • geïnteresseerd in economie en management
  • innovatief
  • aan het twijfelen om aan de universiteit te starten maar vindt dit dan te theoretisch
  • de student die sterk is in wiskunde, economie en wetenschappen.

Je begrijpt hoe alles binnen een organisatie met elkaar verbonden is en weet hoe je processen kan bijsturen en optimaliseren. Dankzij jou vallen heel wat puzzelstukjes in elkaar.

Ons studieprogramma bestaat uit een gezonde mix van bedrijfskundige vakken, werkplekleren en leren werken met de meest recente software tools die de performantie van elk bedrijf verhogen.

Waar kom je terecht?

Met een diploma ‘Bedrijfsmanagement – Toegepaste Bedrijfseconomie’ kan je veel kanten uit:

  • Zowel bedrijven als overheid
  • Kmo’s tot multinationals
  • Zowat alle sectoren

Met een brede waaier aan mogelijke functies en afdelingen: Projectmanager, verkoop, aankoop, planning, Marketing, ICT, HR, Business Analist, ERP- , WMS- of CRM-consultant. 

Troeven

Na je studies meteen aan de slag? Ontdek onze troeven die van jou het zwisters zakmes van een organisatie maakt.

Jouw toekomst

Heb je een diploma Bedrijfsmanagement Toegepaste Bedrijfseconomie op zak? Ontdek welke jobs en mogelijkheden tot verder studeren je hebt.

Let's do it!

Afstuderen met een diploma Bedrijfsmanagement Toegepaste Bedrijfseconomie bij Howest betekent dat je heel wat werkervaring opdoet tijdens je studies.

Leer ons kennen

Binnen de opleiding brengen docenten een pak expertise mee uit het bedrijfsleven. Zij komen uit de praktijk of staan er nog met een voet in.

Rudi Fredericq

Rudi Fredericq

Rudi Fredericq is het voorbeeld van leven lang leren, wat zich onder andere uit in vier diploma’s: Handelsingenieur, Master in Business Information Systems, Postgraduaat Applied Artificial Intelligence, Postgraduaat Digitale Sportmarketing.

Na 12 jaren in de businesswereld, waaronder 8 jaren bij Microsoft, koos hij ervoor om zijn passie en ervaring in de digitalisering te delen met zijn studenten. 

Stel je vraag

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik de opleiding Toegepaste Bedrijfseconomie volgen aan Howest?

Je wil nog geen keuze maken tussen marketing, logistiek, financiën …? Je bent een doener en houdt van praktijkervaring opdoen in het bedrijfsleven? Kortom, werken én leren is jouw ding? 

Met een diploma Toegepaste Bedrijfseconomie krijg je een mooi alternatief dat haalbaar voor je is.
 

Kan ik ook buitenlandse ervaring opdoen?

Zowel in het buitenland studeren als een buitenlandse stage behoren tot de mogelijkheden.

Kan ik na de opleiding nog verder studeren?

Ga je na het behalen van je bachelordiploma niet direct in op de vele jobaanbiedingen, kies dan om via een schakelprogramma alsnog je universitaire studies aan te vatten. Ga je toch direct in op die mooie jobaanbieding, dan kan je nog een specifieke jobgerichte navorming volgen. Levenslang leren wordt namelijk de norm.