Sport Business Management (keuzetraject)

Bachelor Bedrijfsmanagement

Sport Business Management (keuzetraject)
"Nu de Belgen steeds meer schitteren in voetbal, wielrennen, basket, hockey,… groeit de vraag naar jonge gedreven mensen met managementvaardigheden binnen de sportwereld. "
  • Je hebt een zeer grote liefde voor de sport!  
  • Je bent hobbysporter  
  • Je hebt reeds de stap gezet naar coach/trainer binnen je club. 
  • Je bent topsporter met een gezonde interesse in de business achter de sport* 

 * wist je trouwens dat je bij Howest het statuut van topsporter kan krijgen waardoor je faciliteiten krijgt om je sport en je studie optimaal te combineren?

Iedereen lijkt tegenwoordig wel aan sport te doen: actief en passief, professioneel en als hobby. Sport is echt big business geworden. Het is een megasector met specifieke do’s & don’ts.  

Je wordt ondergedompeld in alle aspecten van de bedrijfskunde.  Bovendien pas je deze vanaf dag één toe op de specifieke sportwereld. En dit in de modules: 

  • Sports Landscape 
  • Sport & Sales 
  • Sponsoring in de sport 
  • Sports Analytics & Fan Industry 
  • … 

Uiteraard doe je ook hier aan werkplekleren vanaf het eerst semester, waarbij je in contact komt met de meest gekende sportreuzen.

Waar kom je terecht? 

De vraag uit de brede sportsector naar beter management, meer knowhow en meer professionaliteit is groot. Met je diploma Sport Business Management zal je dus echt gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Je kan aan de slag bij sportclubs, sportverenigingen en sportfederaties, maar ook bij producenten van sportartikelen, sponsors in de sportsector, mediabedrijven of sportmarketingbureaus

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Onze troeven

Als toekomstig sportmanager word je onmiddellijk ondergedompeld in de praktijk. Ontdek onze bedrijfsbezoeken, cases, projecten, stagemomenten...

Jouw toekomst

Heb je een diploma Bedrijfsmanagement Sport Business Management op zak? Ontdek welke jobs en mogelijkheden je kan kiezen!

Let's do it!

Afstuderen met een diploma Bedrijfsmanagement Sport Business Management bij Howest betekent dat je heel wat werkervaring opdoet tijdens je studies.

Leer ons kennen

Rudi Fredericq

Rudi Fredericq

Rudi Fredericq is het voorbeeld van leven lang leren, wat zich onder andere uit in vier diploma’s: Handelsingenieur, Master in Business Information Systems, Postgraduaat Applied Artificial Intelligence, Postgraduaat Digitale Sportmarketing.

Na 12 jaren in de businesswereld, waaronder 8 jaren bij Microsoft, koos hij ervoor om zijn passie en ervaring in de digitalisering te delen met zijn studenten. 

Stel je vraag