“Ben jij geïnteresseerd in vastgoed? Wil je weten hoe je huizen, winkels of kantoorpanden kan kopen, ontwikkelen of beheren? Dan is de specialisatie Real Estate Advisor iets voor jou.”

Je bent:

 • Sociaal en open-minded
 • Kritisch en nauwgezet
 • Probleemoplossend
 • Klantgericht en commercieel

Wie kiest voor Real Estate Advisor, verdiept zich in een dynamische en veelzijdige sector. Je leert hoe de vastgoedmarkt werkt en welke factoren de waarde van vastgoed bepalen. Je leert onderhandelen en taxeren maar ook bouwkundige, juridische en fiscale aspecten van vastgoed komen aan bod. 

Daarnaast krijg je een stevige basis van zowel verzekeringen en finance. Op die manier kan jij jouw klant ruimer adviseren over zijn totaalvermogen. Je weet welke risico’s de klant loopt, hoe hij zich best verzekert en hoe hij zijn vermogen overdraagt naar een volgende generatie.

Kortom: door deze verdieping in vastgoed in combinatie met de basis van verzekeringen en finance, word je een unieke specialist.

Deze studie biedt daarnaast veel mogelijkheden voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je leert zowel zelfstandig werken als in teamverband, communiceren en kritisch denken. Je volgt de trends in je sector op de voet, je bent klaar voor de toekomst en digitale innovatie schrikt je niet af.

Met je analytische skills en je commerciële flair ben je een persoonlijke consultant en vertrouwenspersoon.

FV

Jouw lesrooster 

Elke week heb je 20 à 24 uur les. De lesuren sluiten zo goed mogelijk op elkaar aan. Hieronder kan je een voorbeeld lesrooster consulteren. Dit kan per academiejaar uiteraard afwijken. Het definitief lesrooster wordt in september gecommuniceerd. 

Voorbeeld lesrooster

Eerste jaar

In je eerste jaar krijg je veel modules die voor elke student bedrijfsmanagement essentieel zijn. Deze algemene managementmodules worden aangevuld met een aantal specifieke modules uit jouw afstudeerrichting of keuzetraject. Bovendien maak je al kennis met het werkveld.

Tweede jaar

Tijdens je tweede opleidingsjaar ligt de nadruk op de specifieke modules uit jouw keuzetraject of afstudeerrichting. Hierdoor word je een specialist in jouw domein. Bovendien zet je in het tweede opleidingsjaar al jouw eerste stappen in het werkveld.

Derde jaar

In het derde jaar ben je helemaal klaar voor het werkveld! Stages, projecten en de bachelorproef zorgen ervoor dat je met en voor het werkveld werkt in jouw derde jaar. Daar ligt dan ook de nadruk op. Dit wordt aangevuld met een aantal specifieke modules uit jouw keuzetraject of afstudeerrichting. Hierdoor word je volledig klaargestoomd voor je eerste job!

Student met het werkveld

Diploma op zak?

Na het afronden van de studie Financiën & Verzekeringen – Real Estate Advisor zijn er talloze mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je kan werken in verschillende sectoren zoals de bouw, makelaardij, projectontwikkeling, vastgoedbeheer, enz. Je kan je specialiseren in bijvoorbeeld residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, vastgoedfinanciering of duurzaam vastgoed.

Kortom: een studie in vastgoed biedt jou een uitdagende en interessante carrière.
Je komt in een groeiende sector terecht met veel mogelijkheden. De vastgoedwereld is een boeiende en snel evoluerende wereld. Hierdoor blijf je als professional continu uitgedaagd en kun je je ambities waar maken.

Met een bachelor in het Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Financiën & Verzekeringen heb je de commerciële competenties, de gespecialiseerde kennis en digitale skills om een mooie loopbaan uit te bouwen. 

Verder studeren

Je hebt al een bachelordiploma op zak, maar je wil je toch nog verder verdiepen in een extra domein? Je bent op zoek naar een extra troef om je profiel te boosten? Je wil alles te weten komen over finance, verzekeringen of vastgoed? Dat kan! Via een verkort traject van de opleiding bedrijfsmanagement Financiën & Verzekeringen, ontpop je je tot Allround Advisor, Financial Advisor, Insurance Advisor of Real Estate Advisor.

Daarnaast kan je binnen onze hogeschool nog een bijkomende bachelor Bedrijfsmanagement behalen in een verkort traject. Door de stevige basis aan bedrijfsmanagementvakken die bij elke afstudeerrichting terugkomt, kan je in een zeer korte periode (1/1,5 jaar) een tweede bachelorsdiploma bedrijfsmanagement behalen.

Uiteraard kan je ook nog gaan voor een masterdiploma. Via een schakelprogramma kan je gemakkelijk doorstromen en kan je toch nog die master halen waar je misschien al zo lang van droomt. 

Dagonderwijs

Het dagtraject kan je volgen als voltijds dagstudent. Je hebt dan 20u à 24u per week les. Daarnaast studeer je en werk je aan werkveldprojecten.

Heb je reeds een opleiding gevolgd en heb je vrijstellingen? Of wil je een dagtraject combineren met een (deeltijdse) job? We kunnen een traject op maat van jouw situatie samenstellen. Meer informatie kan je hiervoor verkrijgen via de trajectbegeleider van de opleiding dhr. Lieven Theys (lieven.theys [at] howest.be). 

Kostprijs
Kostprijs

Wat kost jouw inschrijving? En heb je recht op een studietoelage?

Lees meer

Starten in februari
Starten in februari

Je hebt het gevoel dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt, maar je wilt niet bij de pakken blijven zitten? Start een nieuwe opleiding in februari! Het kan!

Lees meer

Inschrijven
Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 6 mei
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Studenten krijgen uitleg over opleiding aan Howest

Troeven van de opleiding

Je volgt een praktijkgerichte en future proof opleiding

De opleiding is doorspekt met concrete projecten en opdrachten; voor jou als Real Estate Advisor in hoofdzaak in het domein real estate. Je wordt gecoacht door mensen uit de bedrijfswereld en ervaart hoe projectmanagement er in de praktijk aan toegaat. Tijdens dergelijke projecten werk je in team, soms internationaal, en ga je planmatig aan de slag.

De opleiding is – behalve praktijkgericht – ook future proof:

 • We houden de vinger aan de pols, met extra veel aandacht voor digitale skills die een troef zijn in deze snel evoluerende sector.
 • Je bent open-minded en staat mee aan het roer van digitale innovatie in jouw sector.
 • Je volgt de trends in je sector op de voet en bent klaar voor de toekomst: smart contracts, blockchain, artificiële intelligentie en virtual reality schrikken je niet af.
 • Je bent een expert in de nieuwste digitale technologieën en kan hiermee het verschil maken.

Bij ons ben je een doener: je start je eerste job met een stevige brok praktijkervaring. Je bent gegeerd op de arbeidsmarkt door je ‘21st century skills’ en onmiddellijke inzetbaarheid

Je wordt een unieke specialist in vastgoed met een brede kijk

Als Real Estate Advisor kan jij met jouw uitgebreide expertise van de vastgoedsector een waardevolle bijdrage leveren voor jouw klanten. Door je verder te gaan specialiseren in een bepaald gebied zoals commercieel vastgoed, residentieel vastgoed, vastgoedontwikkeling of vastgoedbeheer, kan jij advies op maat verlenen.

Door jouw bredere kijk in de domeinen verzekeringen en finance, kan jij je onderscheiden van andere professionals.
Je kan jouw klanten eveneens ondersteunen en adviseren binnen deze twee domeinen. J
e bouwt een sterke relatie op met jouw klanten en helpt jouw klant bij het opzetten van een duurzame, langdurige relatie op basis van vertrouwen en betrouwbaarheid. Dit zorgt voor continuïteit in de dienstverlening en stelt klanten in staat om gedurende hun hele leven op jou als adviseur te vertrouwen voor advies en ondersteuning.

Door een sterke focus op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, je enthousiasme voor ondernemerschap en je skills als unieke consultant, ben je gegeerd door het werkveld.  

Inschrijven

Je kan je nu reeds online registreren. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Kwaliteit

Howest heeft de voorbije jaren een sterke kwaliteitscultuur opgebouwd. Onze gedeelde waarden Serve – Empower – Care dragen bij tot het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool.

Lees meer

Samenwerken

Howest heeft een breed aanbod van samenwerkingsmogelijkheden met studenten. Samen met onze studenten zoeken we naar oplossingen voor reële cases aangebracht door onze partners. Tijdens die samenwerking zie je de studenten aan het werk, beoordeel je mee hun werk en indien het klikt, kan je hen aanwerven na afstuderen. 

Howest anticipeert via onderzoek ook op de behoeften van de maatschappij in het algemeen en het brede socio-economische werkveld in het bijzonder. De hogeschool kiest bewust voor nieuwe profielen en innovatieve niches. Op die manier werkt de onderwijsorganisatie mee aan het ombuigen van de fameuze West-Vlaamse braindrain in een braingain.

Bekijk onze onderzoeksprojecten

Een bachelorproef, een brainstorm, een projectweek of een semester lang samenwerken met een groep studenten? Contacteer onze opleidingen voor een samenwerking op maat. ​ ​

Wil je een stageproject indienen en zo in contact komen met vers Howest talent? Gebruik hiervoor het Howest stageplatform.

  Kruisbestuiving is belangrijk voor nieuwe ideeën! Daar zijn we ons volledig van bewust. Daarom investeert Howest in incubatoren op de verschillende campussen. Studenten, onderzoekers, maar ook externe starters werken er onder één dak aan de uitbouw van hun eigen project.

  Bovendien organiseren we onze incubatoren thematisch. Dat zorgt voor zeer veel specialistische kennis op één centrale plaats. Combineer dit met de nabijheid van andere starters en er ontstaat een frisse dynamiek, een open vizier en kruisbestuiving. Studenten aan Howest die werken aan hun eigen bedrijf kunnen een gratis werkplek krijgen in één van de incubatoren.

  Laptops
  The Level

  Hét grote pluspunt bij Howest is de persoonlijke aanpak. De lectoren kennen elke student en volgen je nauw op. De gebouwen van Howest hebben bovendien een ziel. Op de bruisende campussen heerst een gemoedelijke sfeer onder studenten en lectoren. Ook bij het administratief personeel en Stuvo staat de deur altijd open.

  Aan deze hogeschool leer je niet enkel in boeken, je stapt ook de wereld in en oefent in de praktijk. De uitgebreide stages bereiden je voor op de arbeidsmarkt. Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk of kan je verder studeren als je dat wil.

  Evy Schacht
  Howest Alumna 2021

  Overtuigd? Schrijf je in!

  Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

  Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

  Schrijf je in

  Studenten in pauze met koffie op de campus

  FAQ

  Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

  Indien je een laptop koopt via Howest, kan je hier bekijken welke laptop de richting aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties. 

  Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

  Financiën & Verzekeringen aan Howest is een boeiende opleiding vol afwisseling en doorspekt met praktijk. Je staat zelf aan het stuur en bepaalt welke richting je uit wil: financieel, verzekeringen of vastgoed of een combinatie ervan. We gaan er prat op dat je een degelijk pakket aan kennis meekrijgt en een rugzak vol soft skills zodat jij als new young professional het verschil kan maken. 

  De opleiding Financiën & Verzekeringen is heel gevarieerd. Naast een brede bedrijfseconomische basis focussen we op 4 specialisaties: bank en beurs, verzekeringen en risk, vastgoed en financial planning. Je leert van alles wat en de mix van deze domeinen zorgt ervoor dat je jouw inzichten heel snel kan toepassen in de praktijk.

  Bovendien krijg je les van specialisten, staan er vaak commerciële trainingen, bedrijfsbezoeken en gastsprekers op het programma en werk je heel vaak samen met de bedrijfswereld. Al tijdens je opleiding werk je aan reële dossiers, los je vraagstukken voor de sector op en geef je advies. Je staat met één voet in de praktijk en bewijst dus echt al je meerwaarde! 

  Wie Financiën & Verzekeringen studeert, maakt kennis met een mix van specialisaties: bank en beurs, verzekeringen en risk, vastgoed en financial planning. Je krijgt inzicht in de sector en leert de knepen van het vak om een echte specialist te worden: je weet precies welke risico’s een klant loopt, hoe hij zijn beleggings- en financieringsportefeuille best samenstelt, welke verzekeringen voor hem aangewezen zijn, hoe hij kan investeren in vastgoed en hoe hij zijn vermogen optimaal opbouwt en overdraagt naar een volgende generatie.

  Met je analytische skills en je commerciële flair ben je een persoonlijke consultant en vertrouwenspersoon. Je volgt de trends in je sector op de voet en bent klaar voor de toekomst: smart contracts, cryptocurrencies, blockchain en artificiële intelligentie schrikken je niet af. 

  Vooropleiding speelt op zich niet zo’n grote rol, de 'goesting' is belangrijker. We starten van nul en bouwen geleidelijk aan kennis op. Voor wie twijfelt, bieden we instapcursussen aan. 

  Neen, we zetten eerder in op cijfervaardigheid. ASO- en TSO-studenten kunnen dit zeker aan en er is een instapcursus als je twijfelt.

  Het diploma Financiën & Verzekeringen aan Howest is erkend door de FSMA, zowel voor bank als voor verzekeringen, en geeft toegang tot het wettelijk beschermd beroep van verzekeringsbemiddelaar en -distributeur, bemiddelaar in bank- en beleggingsdiensten en distributeur van financiële instrumenten (Wet Willems en Wet Cauwenberghs). 

  Dat betekent dat je geen bijkomende examens meer moet afleggen, je dient enkel nog één jaar relevante werkervaring aan te tonen voor je je erkenningsnummer kan aanvragen om als zelfstandige in deze sector aan de slag te gaan. 
  Daarnaast kan je tijdens je opleiding ook al het attest Kredietbemiddeling behalen, zodat je een stapje voor hebt op de arbeidsmarkt. 

  Ja, dat kan! Na het behalen van je bachelordiploma kan je de BIV-stage aanvatten en het examen voor vastgoedmakelaar-bemiddelaar en/of vastgoedmakelaar-syndicus afleggen. 

  Dat kan inderdaad. Met je diploma Financiën & Verzekeringen op zak, kan je je verder verdiepen in een ander specialisatietraject binnen Financiën & Verzekeringen door de modules van die specialisatie te volgen en 15 studiepunten extra op te nemen. 

  Er is zeker nog voldoende vraag naar jong afgestudeerden met een diploma Financiën & Verzekeringen. Niet alleen je grondige kennis van de financiële sector, maar ook je digitale skills en knowhow zorgen ervoor dat je klaar bent voor de veranderende arbeidsmarkt. Door de trends op de voet te volgen en je te verdiepen in innovaties zoals smart contracts, blockchain, digital platforms en AI ben je klaar voor de toekomst!

  De verzekeringstussenpersoon is een knelpuntberoep. De sector zoekt verschillende profielen: er is niet alleen nood aan commerciële talenten, maar ook back-office staan er heel wat vacatures open. Verdiep je je graag in dossiers en geef je graag advies, dan is een job in de verzekeringssector zeker iets voor jou!