Graduaat Internet of Things

Graduaat Internet of things
"Get connected!"

Het graduaat Internet of Things is de STEM opleiding van de toekomst, omdat IoT steeds meer zaken via internet met elkaar verbindt. Ben je geboeid door deze materie én steek je graag de handen uit de mouwen? Fascineren de allernieuwste technologieën zoals makerlab, slimme energiesturing, next-gen domotica je? Dan is deze nieuwe én innovatieve graduaatsopleiding jouw ding! 

What’s in it for me?

Je wordt een kei in de installatie, configuratie, integratie en optimalisatie van IoT-toepassingen. Moeiteloos implementeer je moderne technologieën en creëer je zo meer comfort en veiligheid voor de eindgebruiker.

Je bent dus niet gewoon bezig met technologie, je maakt het leven van mensen ook gewoon aangenamer!

Ervaring of voorkennis zijn voor het graduaat Internet of Things overigens geen must. Met deze opleiding word je een volbloed IoT-technicus. Handigheid komt van pas, aangezien het toch de bedoeling is dat je op het einde van de rit een hands-on IoT-installateur wordt die in oplossingen denkt en doet. 

Waar kan je later aan de slag?

Na je Graduaat Internet of Things ben je zo goed als zeker van een job in dit knelpuntberoep. Ten eerste omdat er heel veel vraag is naar kwaliteitsvolle technici die zowel de taal van elektrotechnologie als van netwerken en IoT spreken! En ten tweede omdat je een brede kijk op de materie ontwikkelt: binnen de opleiding heb je geleerd hoe je allerlei nieuwe IoT-toepassingen moet toepassen in huishoudens (Smart Home), kantoorgebouwen (Smart Office), bedrijven (Smart Factory) en/of de stad (Smart City). Sectoren waarin jij bijgevolg meteen aan de slag kan! 

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze opleiding.

Avondtraject via Syntra West

Howest en Syntra West werken structureel samen op het vlak van Internet of Things. Het partnership biedt flexibiliteit in twee richtingen: enerzijds de mogelijkheid om met een certificaat aan Syntra West een graduaatsdiploma te halen aan Howest door het volgen van twee bijkomende modules, anderzijds de mogelijkheid om een IoT-getuigschrift te behalen van Syntra West via een flexibel avondtraject.

De samenwerking tussen Syntra West en Howest biedt geïnteresseerde (werk)studenten de flexibiliteit om een opleiding in avondonderwijs te volgen volgens een aangepast traject. De graduaatsopleiding van Howest gaat door in dagonderwijs, maar Syntra West maakt de combinatie tussen overdag werken en ’s avonds les volgen mogelijk. De meerwaarde van de samenwerking met Howest voor de 3-jarige avondopleiding tot IoT-technicus van Syntra West in Kortrijk zit in het gedeelde netwerk in het werkveld en de uitwisseling van kennis en expertise op dit domein.

Meer info voor aangepast avondtraject

Online infoavonden starten in februari

Wil je een opleiding starten aan Howest vanaf februari 2023? Dat kan! Tijdens de online infoavonden op 1 en 14 februari staan de trajectbegeleiders voor je klaar om je meer info te geven en antwoord te formuleren op al je vragen.

Maak kennis met de opleiding

Aan Howest ben je aan het juiste adres om in februari een andere weg in te slaan. Misschien is je gekozen opleiding niet wat je ervan verwacht? Of ben je aan het werk, maar wil je liever terug gaan studeren? De lectoren en trajectbegeleiders helpen je graag verder via mail.

Contacteer de trajectbegeleider

Passie voor jouw toekomst​

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen. ​

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.​

Jouw toekomst

Een IoT-opleiding en het bijhorende diploma vormen samen een sleutel die heel wat deuren opent. Dat je snel een job vindt, is namelijk zo goed als zeker.

Onze troeven

Het graduaat in het IoT heeft ondanks zijn gebalde curriculum (twee jaar) heel wat troeven in petto. Met toekomstgarantie als rode draad.

Meet & greet

Vind je geen antwoord op je vraag op deze site? Wil je graag meer te weten komen over de opleiding Internet of Things? We helpen je graag verder!

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

72157712473254963

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Campus Kortrijk Weide - The Penta

Je krijgt les op de gloednieuwe campus The Penta. Die ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. De ideale bereikbaarheid combineren we met perfect uitgeruste leslokalen, een familiale sfeer en persoonlijke begeleiding. In Kortrijk geniet je ook mee van de kruisbestuiving met de opleidingen uit de pijlers Design & Technologie en Bedrijf & Organisatie. 

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk
+32 56 28 70 00
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Wat is Internet of Things?

IoT is een verzamelnaam voor slimme apparaten die verbonden zijn met het internet - zowel thuis, op kantoor als in het openbaar domein.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een graduaatsopleiding duurt twee jaar, met veel aandacht voor stage en werkveldprojecten.

Ik heb geen technische vooropleiding, is dat een probleem?

Ervaring of voorkennis zijn voor het graduaat Internet of Things geen must. Met deze STEM opleiding word je een volbloed IoT-technicus. Handigheid komt van pas, aangezien het toch de bedoeling is dat je op het einde van de rit een hands-on IoT-installateur wordt die in oplossingen denkt en doet.

Welke modules telt het programma?

We starten met een basis elektrotechniek en IT & netwerken. Die integreren we vervolgens in de IoT-modules.

Hoe worden lessen ingevuld?

Een theoretische basis is belangrijk, maar die passen we direct toe in labo’s waar je individueel wordt begeleid.

Af en toe organiseren we een workshop slechts op een van beide campussen waardoor je je moet verplaatsen naar deze campus.  Omwille van het gespecialiseerde karakter kan het zijn dat een module op slechts 1 campus ingericht wordt.

Wat moet dat allemaal kosten?

Iedere student heeft een laptop nodig. Daarnaast heb je de opleidingsspecifieke studiekostprijs (persoonlijk materiaal ...) en uiteraard het inschrijvingsgeld.

Meer informatie over de kostprijs van de opleiding

Zal ik gemakkelijk werk vinden?

Graduaten IoT zijn gegeerd als erkend knelpuntberoep, je zal dus vlot een job vinden als technicus!
 

Voor welke jobs kom ik in aanmerking?

IoT-toepassingen in bedrijven, thuis en het openbaar domein zijn in opmars. In al die omgevingen kan je snel aan de slag!

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de graduaatsopleiding Internet Of Things op sociale media