Graduaat Internet of Things

Graduaat Internet of things
"Get connected!"

Het graduaat Internet of Things is de opleiding van de toekomst, omdat via IoT steeds meer zaken met elkaar geconnecteerd worden. Ben je geboeid door deze materie én steek je graag de handen uit de mouwen? Intrigeren elektriciteit en netwerken je en fascineren de allernieuwste technologieën je mateloos? Dan is deze nieuwe én innovatieve graduaatsopleiding jouw ding!

What’s in it for me?

Je wordt een kei in de installatie, configuratie, integratie en optimalisatie van IoT-toepassingen. Moeiteloos implementeer je moderne technologieën in klassieke elektrotechnische installaties en creëer je meer comfort en veiligheid voor de eindgebruiker.

Je bent dus niet gewoon bezig met techniek, je maakt het leven van mensen ook gewoon aangenamer!

Ervaring of voorkennis zijn voor dit graduaat Internet of Things overigens geen must. Maar een technische achtergrond (in elektriciteit of netwerken/IT) geeft je uiteraard een voorsprong, en enige handigheid is toch gewenst: uiteindelijk word je een volbloed IoT-technicus.

Waar kan je later aan de slag?

Na je Graduaat Internet of Things ben je zo goed als zeker van een job. Ten eerste omdat er heel veel vraag is naar kwaliteitsvolle technici die zowel de taal van elektriciteit als van netwerken & IoT spreken! En ten tweede omdat je een brede kijk op de materie ontwikkelt: binnen de opleiding heb je geleerd hoe je allerlei nieuwe IoT-toepassingen moet toepassen in kantoorgebouwen (Smart Office), bedrijven (Smart Factory), huishoudens (Smart Home) en/of de stad (Smart City). Sectoren waarin jij bijgevolg meteen aan de slag kan!

Nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze opleiding.

Avondtraject via Syntra West

Howest en Syntra West werken structureel samen op het vlak van Internet of Things. Het partnership biedt flexibiliteit in twee richtingen: enerzijds de mogelijkheid om met een certificaat aan Syntra West een graduaatsdiploma te halen aan Howest door het volgen van twee bijkomende modules, anderzijds de mogelijkheid om een IoT-getuigschrift te behalen van Syntra West via een flexibel avondtraject.

De samenwerking tussen Syntra West en Howest biedt geïnteresseerde (werk)studenten de flexibiliteit om een opleiding in avondonderwijs te volgen volgens een aangepast traject. De graduaatsopleiding van Howest gaat door in dagonderwijs, maar Syntra West maakt de combinatie tussen overdag werken en ’s avonds les volgen mogelijk. De meerwaarde van de samenwerking met Howest voor de 3-jarige avondopleiding tot IoT-technicus van Syntra West in Kortrijk zit in het gedeelde netwerk in het werkveld en de uitwisseling van kennis en expertise op dit domein.

Meer info voor aangepast avondtraject

Passie voor jouw toekomst​

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen. ​

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.​

Jouw toekomst

Een IoT-opleiding en het bijhorende diploma vormen samen een sleutel die heel wat deuren opent. Dat je snel een job vindt, is namelijk zo goed als zeker.

Onze troeven

Het graduaat in het IoT heeft ondanks zijn gebalde curriculum (twee jaar) heel wat troeven in petto. Met toekomstgarantie als rode draad.

Meet & greet

Vind je geen antwoord op je vraag op deze site? Wil je graag meer te weten komen over de opleiding Internet of Things? We helpen je graag verder!

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

72157712473254963

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Campus Kortrijk Weide - The Penta

The Penta ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. De ideale bereikbaarheid combineren we met perfect uitgeruste leslokalen, een familiale sfeer en persoonlijke begeleiding. In Kortrijk geniet je ook mee van de kruisbestuiving met de opleiding uit de pijlers Design & Technologie en Bedrijf & Organisatie

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk
+32 56 28 70 00
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Wil je op de hoogte blijven over deze opleiding?

We informeren je heel graag via mail. Laat hieronder gewoon even je gegevens na.
Vul hieronder je adres in.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Wat is Internet of Things?

IoT is een verzamelnaam voor slimme apparaten die verbonden zijn met het internet - zowel thuis, op kantoor als in het openbaar domein.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een graduaatsopleiding duurt twee jaar, met veel aandacht voor stage en werkveldprojecten.

Ik heb geen technische vooropleiding, is dat een probleem?

Helemaal niet, je moet vooral geboeid zijn door IoT en graag de handen uit de mouwen steken.

Is voorkennis nodig?

Het is geen must, maar enige handigheid is wel gewenst. Je wordt namelijk opgeleid tot volbloed IoT-technicus!

Welke modules telt het programma?

We starten met een basis elektriciteit en netwerken. Die integreren we vervolgens in de IoT-modules.

Hoe worden lessen ingevuld?

Een theoretische basis is belangrijk, maar die passen we direct toe in labo’s waar je individueel wordt begeleid.

Af en toe organiseren we een workshop slechts op een van beide campussen waardoor je je moet verplaatsen naar deze campus.  Omwille van het gespecialiseerde karakter kan het zijn dat een module op slechts 1 campus ingericht wordt.

Wat moet dat allemaal kosten?

Iedere student heeft een laptop nodig. Daarnaast heb je de opleidingsspecifieke studiekostprijs (persoonlijk materiaal ...) en uiteraard het inschrijvingsgeld.

Meer informatie over de kostprijs van de opleiding

Zal ik gemakkelijk werk vinden?

Graduaten IoT zijn gegeerd, je zal dus vlot een job vinden als technicus!
 

Voor welke jobs kom ik in aanmerking?

IoT-toepassingen in bedrijven, thuis en het openbaar domein zijn in opmars. In al die omgevingen kan je snel aan de slag!

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de graduaatsopleiding Internet Of Things op sociale media