Overslaan en naar de inhoud gaan

De European Master in Sustainable Energy System Management (SESyM) is een initiatief van EUREC (association of European Renewable Energy Research Centres) samen met een consortium van hoger onderwijsinstellingen met name de Hanzehogeschool Groningen (NL), de Hogeschool West-Vlaanderen (BE), de Universiteit van Zaragoza (SP), Limerick Institute of Technology (IE) en de Universiteit van Pisa (IT).

EUREC heeft een belangrijke stem in Europa omtrent het onderzoek naar duurzame energie en het aanreiken van advies omtrent het heel actuele energievraagstuk. Binnen deze opdracht wordt ook de European master SESyM aangeboden om mensen klaar te stomen een actieve rol te spelen in het domein van energietransitie. Dit is immers een transdisciplinaire aangelegenheid geworden waar zowel technologische, economische, juridische als sociale en milieukundige uitdagingen centraal staan.

In deze professioneel gerichte master worden studenten opgeleid om een innovatief energie business plan te ontwerpen, evalueren en implementeren. Via realistische en authentieke bedrijfscasussen en projecten kan je vanuit systeembenadering duurzame energie uitdagingen aanpakken.

Het feit dat dit een European masteropleiding is, betekent dat de student gedurende het opleidingstraject in minimum 2 Europese landen moet gestudeerd hebben.

Voor alle info over het volledige opleidingsprogramma, hoe registreren en inschrijven, de praktische organisatie verwijzen we je door naar de officiële website van deze master: https://sesym.eurec.be/

Howest organiseert in deze SESyM-master het specialisatiesemester (semester 2): Sustainable Energy & Digital Transformation aan.

SESyM

Drie semesters = anderhalf jaar

Het programma bestaat uit 3 semesters (core – specialisation (keuze) – thesis) van telkens 30 studiepunten. De opleiding telt in totaal 90 studiepunten.

De master staat open voor studenten met een (professioneel) bachelordiploma uit de volgende studiedomeinen:

  • Bedrijfskunde en Economie (vb. bedrijfsmanagement, netwerkeconomie, …)
  • Natuurwetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen
  • Sociale wetenschappen
  • Politieke wetenschappen
  • Architectuur

Toelating gebeurt op basis van een motivatiedossier (CV, motivatiebrief, referentiebrief werkgever/hoger onderwijsinstelling), …) en bewijs van voldoende Engelse taalbeheersing (IELTS 6,5 of gelijkwaardig).

De toelating aanvragen doe je via https://sesym.eurec.be/

Op jouw maat

Het core semester (september tot januari) bevat de basis inzake economie en business concepten om innovatieve energieprojecten te ontwerpen en implementeren, alsook de wettelijke kaders en technische aspecten van de energiebusiness. Dit semester wordt aangeboden in Groningen (Hanzehogeschool) en Ierland (Limerick Institute of Technology). In het tweede semester (specialisation) kan de student kiezen tussen Kortrijk (Howest) of Groningen, elk met een eigen thema. Howest biedt in deze context het semester ‘Sustainable Energy & Digital transformation’ aan.
Het thesis-semester kan zowel in een bedrijf als in een onderzoeksinstelling in Europa gevolgd worden.

Via dit aanbod kan elke student volgens talent en interesse zelf zijn/haar traject samenstellen.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding

Online Infomoment voor de Master SESyM

Heb je de online infomomenten gemist? Geen nood, je kan de infosessie online herbekijken: Online infosessie van Eurec.

Teamslink Online infomoment SESyM
Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Kortrijk:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest