Onvergetelijke game-ervaring voor laatstejaars scholieren deze zomer!

Deze zomer gaan Junior Argonauts vzw, de Howest bacheloropleiding DAE en Hangar K de samenwerking aan om volop te investeren in jongeren. Samen zorgen we er voor dat scholieren uit het vijfde en zesde middelbaar een week lang ondergedompeld worden in de wereld van de game-industrie.
Dankzij de experten van onze bacheloropleiding DAE (Digital Art and Entertainment), maken ze kennis met de gamingmarkt en worden ze stap voor stap begeleid om hun game te ontwerpen. We maken hiervoor gebruik van de veelgebruikte game engine Unreal Engine.
 
Vijf dagen lang ontdekken de jongeren samen met indie game developers van DAE de wereld van de game development, maken ze kennis met allerlei software en tools die vereist zijn om een game 'from scratch' op te bouwen en krijgen ze een introductie over de verschillende type jobs binnen de gamingsector.

We starten het kamp met een brainstorm over welk genre game ze willen maken en organiseren een workshop over de prijszetting en leren hen alles over de kosten van een game waarna ze aan de slag gaan met een eigen business case om voeling te krijgen met de bedrijfswereld. De deelnemers worden creatief aan het werk gezet en bedenken zelf hun logo, naam en marketingstrategieën. We bieden steeds een mix van groepswerk en individuele begeleiding aan. 
We verwachten van de jongeren op woensdag een prototype zodat wij een inzicht kunnen krijgen in hun ideeën. Die dag krijgen ze de kans om een voorproef te tonen van hun werk. Op vrijdag tonen ze wat ze gecreëerd hebben en eindigen we met een pitch over hun project.

Hangar K zet zich in om sprekers en een bedrijfsbezoek te organiseren voor onze deelnemende laatstejaars.

Meer info en het inschrijvingsformulier zijn hier te vinden.