Overslaan en naar de inhoud gaan

In de week van 16 tot 21 maart vindt een 6-daags festival over technologie & innovatie plaats. Ook in Kortrijk is er van alles te beleven. Tussen 18 en 21 maart kun je met je klas via een parcours op het Buda-eiland alles ontdekken over gametechnologie en het onderwijs van de toekomst. Dit gebeurt in de vorm van interactieve exposities en installaties, en het is helemaal gratis!

Praktisch

Het parcours van FTI by Hangar K op het Buda-eiland is volledig gratis te bezoeken, mits reservatie.
Op de verschillende locaties geven gidsen meer uitleg op maat van je klas, de leerlingen kunnen vervolgens de expo zelf ontdekken en beleven. (Aan de interactieve delen is ook extra begeleiding voorzien.)

Wil je nog meer uit jullie bezoek aan het FTI-festival halen? Combineer dan het parcours met één van onze workshops. Op die manier worden de leerlingen nog dieper ondergedompeld in de technologieën van de toekomst!

Bekijk hieronder alle info & schrijf jouw klas in!

Logo FTI Flanders Technology & Innovation

Programma

Maandag 18 maart 2024

Dinsdag 19 maart 2024

Woensdag 20 maart 2024

Donderdag 21 maart 2024

Workshops

Projection mapping

Bij de opleiding Devine ben je aan het juiste adres voor een visueel spektakel. Maak kennis met de spannende wereld van projection mapping en ontdek hoe je meeslepende visuele ervaringen creëert die zo op een lichtfestival thuishoren. Je leert hoe je MadMapper, software ontworpen voor projection mapping, kan gebruiken om animaties en video’s op 3D-objecten en oppervlakken te projecteren. Laat je creativiteit de vrije loop en verken een nieuwe vaardigheid op het gebeid van digitale kunst!

Praktisch

Projection Mapping

How to make a game?

Neem deel aan onze motion capture workshop en werp een blik achter de schermen van bewegingsregistratie en gameontwikkeling! Ontdek de fascinerende processen achter het vastleggen van animaties met motion capture en hun vertaling naar software. Daarnaast biedt onze demo een leerzaam inzicht in de stappen van gameontwikkeling in de industrie.

Workshop bestaat uit twee delen:

  • How to make a game - demo (1u)
    Een presentatie specifiek over het volledige ontwikkelingsproces van een game in de industrie.
  • Live set-up in a motion capture studio (1u)
    We voorzien speciale attributen die onze software registreert en ready-to-use zijn om het hele proces van een motion capture animatie uit te leggen. Dit is meer een interactieve sessie waarbij de attributen gedragen kunnen worden en directe visuele feedback te zien is van de animaties.

Praktisch

game ontwikkeling

Een virtuele reis door het menselijk lichaam

Ontdek de toekomst van leren in de anatomie met onze innovatieve workshop! Tijdens deze boeiende sessie zetten we virtual reality (VR) in om de traditionele leerervaring naar een hoger niveau te tillen. Stap in de fascinerende wereld van het menselijk lichaam en ervaar anatomie op een geheel nieuwe manier.

In deze workshop worden deelnemers uitgenodigd om de grenzen van traditioneel onderwijs te doorbreken. Met behulp van geavanceerde VR-technologie worden anatomische structuren in 3D gepresenteerd, waardoor deelnemers een diepgaand begrip kunnen ontwikkelen. Leer leren terwijl je daadwerkelijk in het lichaam duikt!

Praktisch

ergo_VR

Hoe ziet de droomstad van de toekomst eruit?

Een nieuwe stad bouwen? Dat vereist stedenbouwkundig en ruimtelijk ontwerp, met aandacht voor duurzaam wonen, leven en werken. Denk daarbij aan thema’s als bouwen, water, mobiliteit, energie, vergroening, reconversie, transitie, architectuur, ontspanning, en meer. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met vragen en uitdagingen die betrekking hebben op deze topics.

Deze workshop past in een waaier aan vakken en heeft raakvlakken met Aardrijkskunde, Burgerschap, PO, STEM, Architectuur,…

Praktisch

BE

Gen Z

Bedenk een communicatiecampagne! Makkelijker gezegd dan gedaan. In deze workshop maak je kennis met brainstormtechnieken die zijn afgestemd op Generatie Z, de jongeren van vandaag. Je doorloopt in kleine teams een brainstormroute om samen na te denken over een boeiende communicatiecampagne die jongeren enthousiast maakt (bv. om andere jongeren warm te maken voor je school, de sportclub…). Hierbij kom je tot concrete ideeën en oplossingen. Vervolgens pitch je deze op overtuigende wijze. Zo ervaar je de kracht van brainstormen en ontwikkel je next-level brainstormskills die ongetwijfeld in de toekomst van pas zullen komen.

Praktisch

Genz

AI superpowers

‘Onze laatste uitvingen: AI en het einde van het menselijk tijdperk’ is een gerenommeerde bestseller die aanzienlijk veel discussie heeft veroorzaakt. Artificiële intelligentie (AI) zit nog niet op het punt waar het ons in elk aspect kan overtreffen ‒ het stadium van ‘superintelligentie’. Maar hoe ver staat AI dan wel? Hoe verhouden onze hersenen zich bijvoorbeeld ten opzichte van chatGPT, dat gebaseerd is op miljarden webpagina’s? Door ons begrip van zowel het menselijk brein als van AI te verbeteren, kunnen we ons uitrusten met ‘AI superkrachten’!

Deze workshop bestaat uit een keynote ‘AI Superpowers’ én een interactief gedeelte waarin leerlingen kunnen experimenteren met praktische AI-toepassingen, robots, XR/VR en slimme energiesturingen.

Praktisch

AI keynote

Kan energie-innovatie de toekomst verbeteren?

Ben jij klaar om een verschil te maken in de wereld van morgen? Dompel jezelf onder in een boeiende reis door de energietransitie, waarbij we de ontwikkelingen in hernieuwbare energie en slimme energiesturingen verkennen. Ontdek hoe technologieën zoals zonne-energie, wind en slimme netwerken onze planeet kunnen redden. Leer van experts hoe jij kan bijdragen in deze revolutie en laat je inspireren door de mogelijkheden die de toekomst biedt.

Deze workshop bestaat uit een keynote ‘Kan energie-innovatie de toekomst verbeteren?’ én een interactief gedeelte waarin leerlingen kunnen experimenteren met praktische AI-toepassingen, robots, XR/VR en slimme energiesturingen.

Praktisch

energie keynote
Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.