Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is weer zo ver. De opleidingsteams van Energiemanagement, Sustainable Energy Management, Internet of Things, Digitale Vormgeving/Web Development & Design, Multimedia & Creatieve Technologie én Creative Technologies & AI organiseren op donderdag 20 juni 2024 in Kortrijk Smart Tech Howest meets the industry, hét event waar alumni en professionals worden samengebracht voor een boeiende avond met studentenprojecten, short talks en netwerking.

Programma

  • NIEUW: Volg enkele Short Tech Talks over onder andere AI, Energietransitie, Next Web Development, Smart Home, ... (vooraf inschrijven is noodzakelijk)
  • Laat je inspireren door geavanceerde technologische oplossingen
  • Ontmoet studenten die innovatieve projecten realiseren i.s.m. werkveldpartners
  • Ontdek hoe je gebruik kan maken van onze onderzoekcel en -labs (Energietransitie, AI, 5G-lab, …)
  • Laat je smaakpapillen verwennen aan onze foodtruck
  • En vooral: geniet van een blij weerzien met heel wat alumni, werkveldpartners en oud-docenten!

Deelnemende opleidingen

1. Short Tech Talks

Tussen 17u en 19u geven onze docenten je een mooi aanbod van een aantal korte Tech Talks over de hedendaagsee technologieën die in onze opleidingen aan bod komen. Elke sessie duurt 15 minuten bieden we 2 keer, je stelt zelf je programma samen. Elk half uur kan je dus een andere sessie meevolgen. Let wel, het aantal plaatsen per sessie is beperkt, registreer je dus tijdig! Deze sessie kan je gratis meevolgen.

Sessie A: 5G, een stand van zaken!

Wat is er nu eigenlijk al uitgerold van de 5G technologie?

Welke toepassingen kunnen we nu al realiseren? Een paar use-cases van uit het 5G lab van Howest en daarbuiten.

Door: Tom Decavele
Timing: 17u15 & 18u15

Sessie B: Applied IoT voor datacaptatie

Datacaptatie is noodzakelijk voor de uitbouw van een smart home, smart cities of smart factory. Via een Edge device kunnen we de data van verschillende bronnen centraliseren, preprocessen,... en versturen naar de cloud.
Heb je echter verschillende Edge devices staan dan is een remote management systeem noodzakelijk. In deze demo laten we zien hoe we via Azure IoT Edge runtime onze Edge devices remote kunnen beheren.

Door: Henk Bostyn
Timing: 17u15 en 18u15

Sessie C: Netwerken in een smart home

Als technicus kom je naast het elektrische aspect ook in aanraking met netwerken bij klanten. Hoe pak je een netwerk aan bij een klant? Wat is segmentatie, hoe beveilig je netwerken en waarom is dat nodig?

In deze sessie bespreken we de do's & dont's zodat je een inzicht krijgt in de stand van zaken van veilige netwerken voor klanten.

Door: Hans Ameel
Timing: 17u15 en 18u15

Sessie D: Intro tot Generative AI

ChatGPT is niet meer weg te denken uit de media. Maar dit AI model is slechts één voorbeeld uit de Generatieve AI familie.

In deze sessie gaan we in op de basis van wat Generatieve AI is en hoe taalmodellen werken. We bekijken wat hun limitaties zijn en proberen in te schatten wat hun invloed zal zijn op onze toekomst.

Door: Gilles Depypere
Timing: 17u15 en 18u15

Sessie E: Native web transitions

Met de nieuwe View Transition API krijgen we de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier vloeiende overgangen tussen verschillende onderdelen of pagina's van een web applicatie te maken. En dat zonder complexe javascript of externe libraries. We tonen je hoe dit werkt.

Door: Simon Coudeville
Timing: 17u45 en 18u45

Sessie F: MLOps

Hoe krijg je een AI model in productie? Waar hou je best rekening mee als je een eigen gemaakt model aan je eindgebruikers ter beschikking wil stellen? Met MLOps kan je jouw AI modellen automatiseren van data verwerking tot en met de deployment. Cloud tools helpen ons om on-demand servers op te spinnen, optimaal te benutten en maar te betalen voor de tijd die nodig is.

Door: Jens Krijgsman
Timing: 17u45 en 18u45

Sessie G: Welke hardware kies je voor AI

Er worden heel wat AI-toepassingen ontwikkeld en in productie gezet, maar welke hardware heb je hiervoor nodig? We geven je een overzicht. Hoe doen de grote jongens zoals ChatGPT het? Kies je voor cloud computing of on-premises, en welke kosten komen hierbij kijken?

Door: Esli Heyvaert
Timing: 17u45 en 18u45

Sessie H: Slimme energieoplossingen met AI

In deze sessie verkennen we de AI-pipeline binnen de energiewereld, geïllustreerd met praktische use cases. We bespreken hoe energiedata wordt verzameld en voorbereid voor AI-algoritmes, en welke resultaten we kunnen bereiken met deze modellen.
Leer hoe deze technologieën bijdragen aan innovatieve, efficiënte en duurzame energieoplossingen voor jouw organisatie.

Door: Arne Bauwens
Timing: 17u45 en 18u45

2. Ontmoet studenten die innovatieve projecten realiseren i.s.m. werkveldpartners

De studenten hebben het afgelopen jaar heel wat innovatieve projecten gerealiseerd, meestal in samenwerking met het werkveld. Kom en ontdek de vele mooie realisaties van onze studenten.
De studentenprojecten kan je doorlopend bekijken van 17u tot 19u.

Studenten Web Development en Design

De studenten WDD hebben de afgelopen weken stage gelopen in bedrijven. Ze stellen hun werk voor aan de hand van een posterbeurs. Ga in gesprek met de studenten over hun realisaties.

Studenten Energiemanagement

Deze studenten helpen de energietransitie waar te maken. Hoe kan je je laadpaal slim aansturen? Welke technische oplossing hebben ze uitgewerkt tijdens de energie audits van bedrijven?

Eindwerken IoT-studenten

De studenten in het graduaat internet of things realiseren tijdens hun stage ook een project voor hun bedrijf. De resultaten kan je bekijken tijdens dit event. De studenten geven graag meer uitleg over hun project.

Project One - 1MCT & 1CTAI

Project One is de eerste integratiemodule van de studenten uit 1MCT en 1CTAI. Studenten werken hun eerste project zelfstandig uit met coaching van de docenten. Ze kiezen zelf een onderwerp om mee aan de slag te gaan. Projectmanagement, makerlab, smart devices, ... Ontdek de verrassende resultaten tijdens dit event.

Industry Project - 2MCT

Het Industry Project, een traject van 4 à 5 weken, is het sluitstuk van het tweede jaar MCT. De opgedane kennis uit de vorige modules wordt tijdens deze projectweken in de praktijk omgezet in een externe case van bedrijven.
De projecten situeren zich in de context van web development, AI & machine learning, XR Development en IoT.

3. Netwerken en foodtruck

Na de Short Tech Talks en het ontdekken van de innoverende studentenprojecten is het tijd om innerlijke mens te versterken met een burger en een drankje.

Praat rustig verder met een student, docent of onderzoeker over één van onze onderwerpen. Maar je kan ook lekker ontspannen met je medestudenten, alumni of werkveldpartners.

Vanaf 18u30 opent onze foodtruck (a volonté) en vanaf 20u voorzien we een ijsje.
Dit gedeelte is niet gratis, hiervoor betaal je een bijdrage van €20 (burgers en frieten a volonté, een drankje en een ijsje). Vooraf registeren en betalen is noodzakelijk voor de praktische organisatie van de foodtruck!

Drankjes aan de bar kan je enkel betalen met Payconiq, we aanvaarden geen cash geld.

Burger Bossuwé

Praktisch / Locatie

  • Datum en uur: donderdag 20/06 vanaf 17 uur (later aansluiten is ook mogelijk), we sluiten de bar af om 22u
  • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Core (Sint-Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk)
  • Parking: Parking 4 in de Graaf Karel de Goedelaan is beschikbaar.
  • Cashless: op de avond zelf kan je alleen met payconiq betalen voor de drankjes. we kunnen geen cash aanvaarden.
campus Kortrijk Weide Gebouw A

Registratie

Verzeker je van je plaats in één van de Short Tech Talks.

Rerervereren voor de Foodtruck is noodzakelijk. Betalen doe je online via Eventbrite.

Selecteer tijdens de registratie de verschillende Short Tech Talks die je wil volgen, ook de foodtruck dien je apart aan te duiden!

Registreer nu!
Interreg Art-IE