Overslaan en naar de inhoud gaan

Kurt Callewaert, expert cybersecurity aan Howest, mocht gisteren de award van Cyber Security Reseacher / Educator of the year in ontvangst nemen. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke bijdrage van Kurt Callewaert aan het cybersecurity-onderwijs en -onderzoek in België.

Kurt Callewaert is valorisatiemanager Digitale Transformatie aan Howest. In deze rol maakte hij de voorbije jaren een aanzienlijke impact op zowel de academische wereld als de IT-industrie. Zijn toewijding aan het opleiden van de volgende generatie cybersecurity-experts bleef op de Belgium Cyber Security Awards niet onopgemerkt.

Onafhankelijke bekroning

Dit initiatief beloont en erkent professionals in de cybersecurity in België. De awards richten zich op individuen die een meetbare en significante bijdrage hebben geleverd in hun vakgebied. Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijk panel van experts. Naast de bestaande categorie 'Cyber Security Personality of the Year', werden dit jaar drie nieuwe awards uitgedeeld, waaronder de Educator/Researcher of the Year die Kurt Callewaert dus als eerste in ontvangst mocht nemen.

"Deze erkenning is niet alleen een persoonlijke eer, het is ook een erkenning voor het harde werk van het hele team bij Howest”, zegt Kurt Callewaert. "De award onderstreept de voortdurende inspanningen van Howest om een leider te zijn op het gebied van innovatief onderwijs in België”, vult algemeen directeur Frederik D’hulster aan. “Het is onze missie om studenten te voorzien van de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om de uitdagingen van de digitale wereld in de toekomst aan te gaan. Deze award bevestigt dat we met Howest op de goede weg zijn."

Kurt Callewaert Cyber Security Reseacher / Educator of the year
Silhouet van een hacker

Unieke bachelor

In het academiejaar 2024-2025 start Howest eerste hogeschool in België met de nieuwe bachelor Cybersecurity. Studenten zullen er leren om bedreigingen te detecteren, hoe ze cybercriminelen te slim af kunnen zijn, hoe ze data en processen kunnen beschermen tegen aanvallen en hoe ze deze aanvallen in de toekomst kunnen vermijden.

Howest heeft had al jaren een keuzetraject binnen de bachelor Toegepaste Informatica en breidt dit nu dus uit naar een volwaardige bachelor.