Overslaan en naar de inhoud gaan

Écht proeven van het hoger onderwijs? Dat doe je tijdens de openlesdagen.

Wil je in het echt ervaren hoe we lesgeven aan onze hogeschool? Geen beter moment om dat te ontdekken dan tijdens de openlesdagen van Howest. We geven je vijf redenen om tijdens de krokusvakantie aan te schuiven bij onze studenten voor een of meerdere echte lessen.

Je volgt échte lessen

Op onze infodagen vertellen we je heel graag over de bruisende sfeer en de persoonlijke manier van lesgeven aan Howest. Tot daar de theorie. Van de praktijk proeven doe je tijdens de openlesdagen in de krokusvakantie. In een echt lokaal volg je samen met echte studenten een echte les in het domein dat je interesseert.

Tijdens de openlesdagen zie je met je eigen ogen wat wij in onze brochures of op onze website schrijven.

Howest studenten in The Penta

Je zit samen met onze studenten

We organiseren de open lessen niet speciaal voor laatstejaars uit het middelbaar. Het zijn de normale lessen die onze studenten krijgen in de eerste lesweek van het tweede semester. Als ‘gelegenheidstoeschouwer’ krijg je dus een waarheidsgetrouw beeld van hoe het er in de les aan toegaat.

Tegelijk kan je vragen stellen aan je ‘medestudenten voor één dag’.

  • Hoe zwaar is de opleiding?
  • Wordt de theorie goed uitgelegd?
  • Krijg je genoeg ondersteuning bij de praktijklessen?
  • Blijft er nog vrije tijd over?

Je maakt kennis met onze manier van lesgeven

Howest is een warme hogeschool met een heel persoonlijke aanpak. Dat voel je in de lessen. Bij ons geen eenrichtingsverkeer of monoloog van de docent. We hebben het meer voor interactie en laten ruimte voor vragen. Je ontdekt ook dat de lectoren onze studenten bij naam kennen. Dat is alvast één gelijkenis met het middelbaar.

Naast het tempo en de stijl van lesgeven krijg je tijdens de openlesdagen ook inzicht in de inhoud van de opleiding. Blijf je de hele les geboeid luisteren? Dan gaat het de goede kant uit met je studiekeuze. Ben je wat bang dat je te weinig voorkennis hebt om mee te kunnen volgen met de huidige studenten? Geen nood, tijdens de krokusvakantie starten we aan het tweede deel van het jaar. Veel lessen zijn dus inleidende lessen van een nieuwe module.

Je kan de campus verkennen

De openlesdagen gaan door op onze campussen in Brugge en Kortrijk. Je ziet dus hoe een aula er vanbinnen uitziet. Voor of na je ‘proeflessen’ kan je de rest van de campus verkennen. Loop even binnen in de bib, check het studentenrestaurant of kies een plekje in de hal om de gezellige drukte onder de studenten te bekijken.

Proef je de vibe? Dan is onze missie geslaagd. Smaakt het naar meer? Dan verwelkomen je heel graag in september.

Studenten starten aan Howest

Je komt dichter bij je studiekeuze

Tijdens de openlesdagen kan je naar hartenlust switchen tussen verschillende opleidingen. Houd je een beter gevoel over aan een van de gevolgde lessen? Dan ben je weer een stap dichter bij je finale studiekeuze. En dat is al helemaal zo als studenten en lectoren je vragen ook nog eens beantwoorden zoals je had gehoopt.

Goed om weten met oog op het maken van je studiekeuze:

Openlesdagen aan Howest

Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Hou dan van maandag 12 tot vrijdag 16 februari 2024 wat plaats over in de agenda om een les te komen meevolgen. Het programma van de openlesdagen komt in januari online. Vanaf dan kan je ook inschrijven.

Ontdek het programma