Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom op onze stagemarkt. Howest probeert al heel wat jaren de brug tussen IT-opleidingen en het werkveld te verkleinen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw onze stagemarkt, deze gaat door op 19 september 2024.

Inschrijven is pas mogelijk van mei 2024.

Deelnemende bacheloropleidingen

De studenten Toegepaste Informatica worden opgeleid tot functioneel gerichte, creatieve en veelzijdige informatici. Tijdens de opleiding specialiseren zij zich als solution engineer met een welbepaalde focus.

 • De AI Business Professional adviseert, integreert en ontwikkelt innovatieve data-driven oplossingen.
 • De Cyber Security Professional organiseert, controleert en implementeert de beveiliging van informaticasystemen en spoort cybercrime op.
 • De ICT & Blockchain Consultant installeert en configureert bestaande IT- oplossingen en integreert ze binnen de bestaande omgeving. De Software Engineer ontwerpt adaptieve, evolutionaire softwaresystemen.
 • De Software Engineer ontwerpt en maakt websites, cloud software, mobiele apps... software komt in vele vormen en verandert continu. Aan de basis hiervan liggen dezelfde principes. Tijdens onze opleiding leren ze deze concepten van dichtbij kennen en hoe ze toegepast worden in de praktijk.

Meer informatie

MCT is een IT bachelor met een uniek onderwijsconcept. Studenten leren de volledige ketting van een IoT applicatie van user interface tot artificial intelligence en augmented reality kennen door project gebaseerd onderwijs.

Na een stevige basis in zowel coding, data analyse, UI design en IoT communicatie technologie kiezen MCT-studenten in het 4de semester voor één van de specialisatietrajecten: AI-engineer, Next Web Developer, Smart XR Developer of IoT Infrastructure engineer. Tijdens elk semester worden MCT-studenten uitgedaagd om hun verworven competenties te benutten in een project. Op die manier leren MCTers technische kennis omzetten in een werkend product, en beheersen ze team work, project management en CI/CD in "real world" omstandigheden. Reeds in het tweede jaar voeren ze innovatie projecten (“industry project”) uit met en voor het werkveld, van dichtbij gecoached door hun docenten.

Meer informatie

Deelnemende graduaatsopleidingen

WDD-studenten worden opgeleid tot Digitale Vormgevers: Web Development & Design.

Ze verzamelen kennis en vaardigheden om front-end websites te bedenken, te ontwikkelen en aan te passen aan hun doelpubliek. Photoshop; Illustrator, XD, HTML, CSS en Javascript zijn hun pieces-of-cake.

Een website technisch opzetten, zorgen voor de visuele content, social video’s editen, user testing, de media en teksten van websites online beheren,… zijn voor hen allemaal geen probleem.

Meer informatie

De studenten Systeem- en Netwerkbeheer verzekeren de continuïteit van de IT-infrastructuur door oplossings- en resultaatsgericht werk. Ze installeren, configureren en beveiligen besturings-en computersystemen; automatiseren taken a.d.h.v. scripting en houden systeemdocumentatie bij.

Netwerkinfrastructuur configureren, onderhouden en troubleshooten is geen probleem voor hen.

Daarenboven zet de opleiding sterk in op interpersoonlijke vaardigheden, projectmatig en klantgericht werken. De opleiding is sterk praktijkgericht waardoor directe inzetbaarheid wordt gegarandeerd.

Meer informatie

De studenten Programmeren ontwikkelen en integreren innovatieve desktop-, web- en mobiele applicaties. Zij hebben een diepgaand inzicht in de specifieke programmeertechnologieën en -methodologieën verworven.

Praktijkgerichtheid staat centraal binnen de opleiding: de studenten hebben een sterk technisch profiel met onmiddellijke inzetbaarheid.

Meer informatie

Navormingen

Levenslang leren is een must voor iedere IT-professional. We volgen bij Toegepaste Informatica en Multimedia & Creatieve Technologie de evoluties op de voet zodat we u van een optimaal aanbod kunnen voorzien.  Als professional hebt u nood aan flexibiliteit en dit staat centraal bij het ontwerp van onze opleidingen.

Ontdek ons rijk aanbod aan navormingen!

 • AI For Healthcare (semester)
  Contactpersoon: johan.de.gelas [at] howest.be (Johan De Gelas)
 • AI@home (1 jaar)
  Contactpersoon: johan.de.gelas [at] howest.be (Johan De Gelas)
 • AI@home Pro (vervolgtraject AI@home, 1 jaar)
  Contactpersoon: Johan.de.gelas [at] howest.be (Johan De Gelas)
 • Creative Technologies & AI (1 jaar, Engelstalig)
  Contactpersoon: johan.de.gelas [at] howest.be (Johan De Gelas)
 • Cyber Security Professional (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: gene.vangampelaere [at] howest.be (Gene Vangampelaere)
 • Deploying AI@home (weekend en avondonderwijs)
  Contactpersoon: johan.de.gelas [at] howest.be (Johan De Gelas)
 • Web3 masterclasses (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: gene.vangampelaere [at] howest.be (Gene Vangampelaere)
 • Postgraduaat Applied Artificial Intelligence (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: gene.vangampelaere [at] howest.be (Gene Vangampelaere)
 • Postgraduaat Data Protection Officer
  Contactpersoon: gene.vangampelaere [at] howest.be (Gene Vangampelaere)
Revit

Praktische informatie

 • De stagemarkt zal dit jaar plaatsvinden in de evenementenhal Depart Kortrijk. Er is gratis parkeermogelijkheid dicht bij de evenementenhal (parking 4, Graaf Karel de Goedelaan Kortrijk)
 • Kostprijs: €121 (inclusief BTW)
 • Heb je vragen over de stagemarkt? Contaceer ons via stagemarkt [at] howest.be (stagemarkt[at]howest[dot]be)

Programma

 • 12u00 - 13u00: broodjeslunch voor deelnemende bedrijven.
 • 13u00 - 17u00: speeddates tussen bedrijven en studenten.

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij annulatie meer dan 10 dagen voor het evenement, is geen vergoeding verschuldigd. 
 • Bij annulatie tussen 10 en 5 dagen voor het evenement, zal een administratieve vergoeding van 50 % van het inschrijvingsgeld aangerekend worden. 
 • Bij annulatie op de 5de dag of minder dan 5 dagen voor het evenement en op de dag van het evenement zelf, zal het volledige inschrijvingsgeld aangerekend worden.

Veelgestelde vragen

Beide opties zijn goed:

 • Student neemt initiatief en contacteert het stagebedrijf voor een vervolggesprek. Ik moedig in die zin ook studenten hiervoor aan. Meestal gaat de student dan nog even ter plaatse en wordt de stage verder besproken.
 • Een stagebedrijf mag natuurlijk ook zelf initiatief nemen en één of meerdere studenten contacteren voor een tweede gesprek. 
 • Het kandidaat stagebedrijf kan één of meerdere stageprojecten (voor meerdere opleidingen) registreren via de stagetool van Howest (eventueel met vermelding van de voorkeurstudent) Raadpleeg eventueel de uitgebreide handleiding.

Om elk stagebedrijf de kans te bieden op een geschikte student, streven we naar maximaal twee stagestudenten per stagebedrijf. In overleg kunnen we uitzonderingen maken voor grote organisaties of bedrijven.  

Een bachelorstudent kan in dit academiejaar op twee momenten stage lopen telkens voor 15 weken:  

 • In de reguliere stageperiode (stageperiode lente): eind februari 2024 t.e.m. half juni 2024
 • In het eerste semester (stageperiode herfst): half september 2023 t.e.m. half januari 2024

Een graduaatsstudent loopt gedurende 12 weken stage gedurende het lentesemester (februari – juni)  

Bekijk specifieke periodes per opleiding

Een bacheloropleiding bereidt je voor op een breed spectrum van beroepsdomeinen, bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Een bachelor student kan afstuderen na 3 jaar. 

Een graduaatsopleiding legt de focus op één specifiek beroepsprofiel en bestaat uit werkplekleren, wat theorie, veel praktijk en oefeningen. Een graduaatsstudent kan afstuderen na 2 jaar.