Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest, dé Web3-hogeschool in Europa

Web3, de derde generatie van het internet, staat voor een fundamentele evolutie naar een meer gedecentraliseerde, transparante en gebruikersgerichte digitale wereld. Gebaseerd op technologieën zoals blockchain en Solid, belooft Web3 nieuwe manieren van interactie, communicatie en transactie in een breed scala aan sectoren.

Het potentieel van Web3 strekt zich uit van de financiële wereld met DeFi tot volledig gedecentraliseerde sociale netwerken, maar ook tot meer traditionele sectoren. Denk aan het verbeteren van de efficiëntie en transparantie in supply chains, het tokeniseren van fysieke activa, administratieve vereenvoudiging, en het creëren van veilige datakluizen.

Met de opkomst van Web3 groeit ook de vraag naar gespecialiseerde professionals die over de technische kennis en vaardigheden beschikken om deze nieuwe systemen en applicaties te ontwikkelen en te beheren. De afgelopen jaren heeft Howest intensief ingezet op de integratie van Web3-technologieën in haar onderwijsprogramma's.

Web3.0 illustratie

Web3 masterclasses

Op basis van ons onderzoek en onze expertise op het vlak van Web3 bieden we je onderstaande opleidingen aan met een uitgesproken focus op Web3.

Elk van deze drie opleidingen zorgt ervoor dat jij met jouw toegepaste profiel toegevoegde waarde creëert, de efficiëntie van bedrijven verhoogt en ze relevant houdt in een wereld van razendsnelle digitalisering.

Masterclass Basics of Web3

In deze masterclass ga je diep in op de fundamentele principes van Web3, en krijg je een diepgaand begrip van cruciale concepten zoals eigendom, privacy, beveiliging en decentralisatie.

Lees meer

Masterclass Secure Blockchain Development

Deze uitgebreide cursus biedt een meeslepende leerervaring die je in staat stelt om met vertrouwen blockchain-applicaties te bouwen en te implementeren, wetende dat ze zijn beveiligd tegen kwetsbaarheden en bedreigingen.

Lees meer

Masterclass Identity in Web3

In deze masterclass ga je diep in op de principes van self-sovereign identity (SSI), en krijg je een diepgaand begrip van verifiable credentials.

Lees meer

Vragen over ons Web3-aanbod?

Onze experten helpen je graag verder!

Shane Deconinck

Shane Deconinck

Web3 Lead

Wim Van Renterghem

Wim Van Renterghem

Curriculumverantwoordelijke Web3