Overslaan en naar de inhoud gaan

Word de digitale vormgever van de toekomst

  • Ben je een creatieve doener?
  • Wil je je creatieve ideeën vertalen in verbluffende grafische ontwerpen, gebruiksvriendelijke websites, video’s en interactieve 3D?

In de graduaatsopleiding Digitale Vormgeving groei je uit tot de digitale vormgever van de toekomst. Die werkt voor zijn opdrachtgevers digitale (multimediale) toepassingen uit van creatief tot technisch ontwerp. Tijdens deze twee jaar durende opleiding verzamel je alle kennis en vaardigheden om front-end websites, social video’s, immersive content of online en offline grafische designs te bedenken, te ontwikkelen, vorm te geven en aan te passen aan het doelpubliek.

Om je te laten uitgroeien tot een breed inzetbare vormgever met tegelijk een sterke specialisatie vullen we de basisopleiding Digitale Vormgeving aan met vijf mogelijke keuzetrajecten:

De keuzetrajecten Online & Offline Graphic Design zijn voornamelijk designgericht, focussen op grafisch creatieve skills en gaan door in Brugge.

De keuzetrajecten Web Development & Design zijn voornamelijk webgericht, focussen op web development én design en richten we in op onze campus in Kortrijk.

Howest - Web Development & Design (keuzetraject) Graduaat Digitale Vormgeving
Online & Offline Graphic Design + Foto & Video Skills
Keuzetraject

In dit keuzetraject start je vanaf semester 2 naast grafisch ontwerp met coole video’s monteren, grafische animaties maken en krachtige foto’s nemen.

Online & Offline Graphic Design + 3D Modeling Skills
Keuzetraject

In dit keuzetraject start je vanaf semester 2 naast grafisch ontwerp met het maken van knappe illustraties, aantrekkelijke displays en uitnodigende beursstanden in 3D.

Web Development & Design + Front-End Web
Keuzetraject

In het keuzetraject Front-end Web Design (in Kortrijk) word je een specialist in webontwikkeling. Je leert over fotografie en fotobewerking zodat jij unieke content voor websites kan creëren.

Web Development & Design + Video Content Creation
Keuzetraject

Ben je gek van stories, social video, vloggen, TikTok en greenkey? In het keuzetraject ‘Video Content Creation’ (in Kortrijk) bekijk je de creatieve en technische aspecten van online videocreatie vanuit het oogpunt van een webdesigner

Web Development & Design + 3D Augmented Reality
Keuzetraject

Wil je graag een webervaring opsmukken met interactieve en realistische belevingen? In het keuzetraject 3D Augmented Reality (in Kortrijk) ga je aan de slag met 360° content, waarbij het beeld verrijkt wordt met virtuele informatie.

Jouw lesrooster

Het lesrooster hangt af van jouw keuzetraject.

Je vindt hierover meer informatie op de detailpagina's van de keuzetrajecten.

Helemaal op maat van jouw keuze!

Het opleidingsprogramma hangt af van jouw keuzetraject.

Je vindt hierover meer informatie op de detailpagina's van de keuzetrajecten.

Raadpleeg de ECTS-fiches van deze opleiding

Kwaliteitsvolle opleiding

Kwaliteitszorg zit ingebed in de dagelijkse werking van onze opleidingen. We verbeteren continu en systematisch de kwaliteit van onze opleidingen. De betrokkenheid van studenten, werkveld en alumni is hierbij cruciaal. Lees meer over de kwaliteitszorg van onze opleidingen.

De graduaatsopleiding Digitale Vormgeving is een nieuwe opleiding en doorliep in 2023 een Toets Nieuwe Opleiding uitgevoerd door de NVAO. Het rapport van deze Toets Nieuwe Opleiding is hier te raadplegen. In 2027-2028 doorloopt deze opleiding een accreditatie door de NVAO. Na deze accreditatie volgt de opleiding de zesjarige kwaliteitszorgcyclus van onze eigen regie.

Recent afgestudeerden van de graduaatsopleiding Digitale Vormgeving zijn tevreden over de kwaliteit van de gevolgde opleiding. Consulteer hier enkele kerncijfers over de tevredenheid van de afgestudeerden in Brugge en Kortrijk.

Howest - Online & Offline Graphic Design (keuzetraject) Graduaat Digitale Vormgeving
Kostenraming

We geven je een raming van de studiekost van de opleiding Digitale Vormgeving aan Howest. We maken daarbij een onderscheid tussen de algemene studiekost en de opleidingsgebonden studiekosten.

Lees meer

Studiefinanciering

De sociale dienst van Stuvo staat klaar om je in alle discretie te ondersteunen bij financiële vragen. Bekijk samen of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Lees meer

Inschrijven

Je kan je vanaf 1 maart registreren voor 2024-25. Na het afsluiten van de registratie ontvang je een mail met alle info nodig voor je definitieve inschrijving. Reserveer nu al jouw plek bij Howest!

Lees meer

Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Kom langs op onze infodagen

Dit zijn de eerstvolgende infodagen:

Alle infodagen

Meer info?

Ontvang de brochure per post
Schrijf je in op de nieuwsbrief van deze opleiding.

Student met brochure van Howest

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus