Skip to main content

Associate Degree in Accounting Administration

Do you want to show off in offices and companies with a bit of accounting magic? Do you have an eye for detail, an ear for customer questions, and nerves of steel when it comes to deadlines? Are you analytical, precise, punctual but also flexible, and do you like to have a close look at the digits beyond the decimal point? Look no further: the Associate Degree programme in Accounting Administration will suit you perfectly!

This programme is only available in Dutch. Find out more here.

Howest - Graduaat Accounting Administration

Herken je jezelf in een van deze profielen?

Vind het profiel dat het beste bij jou past en laat ons je begeleiden bij het kiezen van jouw traject.

Anna

Anna

Anna studeerde af als bachelor in Bedrijfsmanagement, met als afstudeerrichting KMO Management. Ze werkte twee jaar als assistente in de voorbereiding van de audit bij een onderneming uit de Big Four. Recent maakte Anna de overstap naar een familiaal accountantskantoor, waar ze aanvoelde dat ze specifieke kennis van accounting miste. Anna wil in korte tijd haar kennis van accounting en fiscaliteit bijspijkeren. Omdat ze dagelijks midden in de praktijk staat, is het tweejarige traject 'Leer en Werk' voor haar ideaal.

Mo

Mo

Mo werkt momenteel als managementassistent in een accountantskantoor. Hij behaalde een diploma secundair onderwijs en heeft ervaring als administratieve duizendpoot in verschillende ondernemingen in de horecasector. Om in de toekomst de switch te kunnen maken naar dossierbeheerder, is Mo gestart met het driejarige modeltraject.

Su

Su

Su werkt als treinbegeleider bij de NMBS en wil graag een toekomst in de accountingsector uitbouwen. Su koos voor het vierjarige traject, zodat ze na drie jaar de overstap kan maken naar de accountingsector en haar volledige stageperiode op haar werkplek kan lopen. In de eerste drie jaar wil Su onderzoeken of de opleiding en het werk bij haar passen, zonder risico's te nemen.

Charles

Charles

Charles startte tien jaar geleden met een bacheloropleiding, maar moest deze wegens zijn privésituatie stopzetten. Inmiddels is zijn situatie veranderd en is Charles begonnen met een volledig traject op maat om zijn graduaatsstudie te voltooien. In het verleden behaalde Charles enkele creditbewijzen en in combinatie met zijn werkervaringen zijn er een aantal vrijstellingen toegekend.

Quality assurance in every programme

Quality assurance is embedded in the daily operation of our entire programme. We continuously and systematically improve the quality of each course. The involvement of students, field professionals and alumni is crucial here.

Accounting Administration is a new Programme and had an Initial Accreditation in 2018 conducted by NVAO. U can find the report here (in Dutch). In 2025-2026 the programme will have an accreditation by the NVAO.

Opleidingskwaliteitszorg aan Howest