Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeks­projecten

SSB

SSB

De projectdoelstelling van Smart Services Bridge is het ontwikkelen van verbanden en synergieën tussen bedrijven, meer specifiek KMO's/MKB's, en het hoger onderwijs in de Grensregio Vlaanderen-Nederland om het innovatievermogen in de regio te stimuleren.                          

EDHUBCO

Evoluties en competenties van leerlingen en studenten helder en overzichtelijk in kaart krijgen. Dat wil dit onderzoek in samenwerking met secundaire scholen bereiken. 

BRUGGEBEWEEGT

Het project Brugge Beweegt is een structurele samenwerking tussen Howest en Stad Brugge om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen. Brugge Beweegt is een dienstverleningsproject waar initiatieven rond beweging, gezondheid en sport ingekleurd worden d

FLEXICAP

Flexicap wil de collectieve inzichten rond de invoering van de digitale meter ontsluiten en op die manier hedendaagse oplossingen voor de verbruiker creëren om de energiefactuur beter te beheersen. De focus van dit project ligt op de optimalisatie van hernieuwbare/duurzame energi

VersnelAI

Dit project toont de Vlaamse kmo de best practices om matuurder om te gaan met hun data. Met behulp van de meest efficiënte technologiën zorgen we ervoor dat ongestructureerde data wordt omgezet in waardevolle big data en wordt bekeken hoe daarop een AI model kan gebouwd worden.

NursEduPal@Euro

An international consortium collaborates on innovation in palliative care education of bachelor-degree nurses.

NursEduPal@Euro

Een internationaal consortium werkt samen aan innovatie in palliatieve zorg onderwijs voor bachelors in de verpleegkunde.

Sleepcoach

De opleidingen TGW en TP werken in tandem aan de creatie van een programma om gezonde slaap te bevorderen. Organisaties kunnen dit programma op termijn gebruiken in het kader van mentaal welzijn en fysieke gezondheid op het werk.

TRAJECTWERKENDEN

Howest, Voka en Alert! werken samen een proeftuin van een kwalificerend opleidingstraject uit (graduaatsopleiding hr-support) voor werkstudenten. Het doel van het project is om een flexibel traject op te maken, met de nadruk op blended learning.

PoST-IT

In PoST-IT worden drie expertises binnen Howest op een vernieuwende wijze verbonden: (1) politiserend werken, (2) evaluatie en impact van sociale interventies en (3) data-wetenschappen. Politiserend sociaal werk betreft de processen en praktijken die publieke dialoog rond sociale