Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest streeft naar de ontwikkeling en openstelling van geavanceerde onderzoeksinfrastructuur om Vlaamse ondernemingen, overheden, organisaties en burgers te ondersteunen tijdens hun digitalisering. Howest gaat in dat kader een WEB3 & Metaverse Experience Lab oprichten.

Het WEB3 & Metaverse Experience Lab zal een state-of-the-art platform bieden voor onderzoekers en bedrijven om blockchain-, Solid- en Metaverse-projecten uit te voeren, voortbouwend op de uitgebreide expertise van de Howest-onderzoeksgroep Security & Privacy en Business Management. Het lab zal de verspreiding van deze technologieën bevorderen, waarbij kennis met andere onderzoeksinstellingen en partners wordt gedeeld om digitale interacties veiliger, efficiënter en privacyvriendelijker te maken.

Deze technologieën kunnen door de naadloze integratie met de blockchaininfrastructuur ook onmiddellijk gedecentraliseerd aangeboden worden.

De infrastructuur zal niet alleen bestaande onderzoeksprojecten en toepassingen faciliteren (zoals projecten Future Flemish Pig en Businessmodellen in de metaverse, deelname aan European Blockchain Service Infrastructure netwerk, aan EBSI-NE en DC4EU), maar ook nieuwe projecten en mogelijkheden bieden voor innovatie en samenwerking tussen onderzoeksgroepen binnen en buiten Howest (zoals CitiVerse en secuweb-SOLID).