Overslaan en naar de inhoud gaan

BRIDGES by MENTORS onderzoekt welke voorwaarden nodig zijn om studenten van hogeronderwijsinstellingen te motiveren en te mentoren om contact te leggen met studenten uit andere landen.

Het project biedt "Internationalisation at Home" voor de regio, door internationale studenten in contact te brengen met burgers met een andere achtergrond. Begeleide interactie stellen internationale hogeschool-studenten, groepen en individuen in de regio in staat om contact te maken en samen te werken in de mentoractiviteiten.

De impact zal veel verder gaan dan de duur van het project: de deelnemers hebben gemeenschappelijke waarden en verschillende perspectieven kunnen bespreken en hebben soft skills verworven in communicatie en interculturele gevoeligheid. Tegelijkertijd werden hun verhalen gehoord en stimuleerde deelname aan dit project gelijkheid en het gevoel van welzijn. Deze invloeden zullen de mentaliteit van individuen veranderen. Organisaties worden beïnvloed omdat ze met dit mentorprogramma kunnen werken aan participatie en sociale inclusie in hun regio en integratie van internationale studenten. De resultaten worden gedeeld, zodat alle instellingen voor hoger onderwijs in Europa kunnen werken aan het overbruggen van kloven tussen groepen in een regio door mentoring.

Er is een consortium samengesteld van vijf instellingen voor hoger onderwijs, een mentororganisatie en een kwaliteitsborgingsorgaan uit België, Bulgarije, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Nederland. Er nemen 30 universiteitsdocenten, 240 internationale studenten, 180 vertegenwoordigers van organisaties en 30 directeuren/managers deel.