Overslaan en naar de inhoud gaan

De Howest-onderzoeksgroepen DAE Research en Business en Media willen met AI-UPD8 een levend kennis- en expertisecentrum zijn en blijven voor elke Vlaamse kmo die met vragen zit rond generatieve AI, geïnspireerd wil worden of begeleiding nodig heeft bij de implementatie.

Elke dag verschijnen er nieuwe tools die alternatieve manieren aanbieden om het creatieve productieproces bij game-, film-, media-, communicatie- en marketingbedrijven te automatiseren, vernieuwen en/of versnellen. Dat brengt bij onze Vlaamse bedrijven uit de creatieve sector naast mogelijkheden ook veel vragen en onzekerheden mee. Om het potentieel van generatieve AI optimaal te benutten, zal elk bedrijf op maat van zijn creatieve productieprocessen moeten beslissen wat bruikbaar is en op basis van zijn beleid wat wenselijk, verantwoord is. Daarvoor is er dringend nood aan een overzicht van alle soorten tools zodat bedrijven wegwijs raken in de wildgroei, moet er genoeg kennis over die tools beschikbaar zijn én zijn praktische voorbeelden wat je er wel/niet mee kan bereiken in de dagelijkse werking noodzakelijk.

AI-UPD8 wil elke Vlaamse kmo ondersteunen die met vragen zit rond generatieve AI, met inspiratie en begeleiding.


AI-UPD8 wil elke Vlaamse kmo ondersteunen die met vragen zit rond generatieve AI, met inspiratie en begeleiding. We ontsluiten inzichten online, organiseren inspirerende events en verwelkomen je in een leergierige community. De primaire doelgroep is de creatieve sector (game-, film-, media-, communicatie- en marketingbedrijven). De secundaire doelgroep is een bredere groep kmo's uit andere sectoren met nieuwsgierigheid/interesse voor de toepassing van generatieve AI in marketing of ontwerp en gebruik van spraak, tekst, beeldbewerking, video, chatbots, ….