Interessegebieden
Thema's
 • ISOC- Integrated Security Operations Center

  Het Integrated Security Operations Center (ISOC) lost een prangend probleem voor onderzoek rond artificiële intelligentie op, namelijk de beschikbaarheid van gepaste en voldoende omvangrijke datasets om het AI-algoritme op te trainen en te testen. 

 • Strategische en case-specifieke cyberbeveiliging voor Industrie 4.0 van KMOs (CyberSecurity4.0)

  CyberSecurity4.0 ontwikkelt een laagdrempelig, inzetbaar kader, richtlijnen en tools, een demonstrator en leeromgeving voor de cyberbeveiliging van KMOs in een Industrie 4.0 context.

  Dit stelt KMO's in staat om hun geconnecteerde productiesystemen en Industrie 4.0-toepassingen adequaat te beveiligen.

  Het project richt zich op de meest kwetsbare en minst geadresseerde domeinen van cyberbeveiliging voor Industrie 4.0: 1) OT-technologie (de link met het productiesysteem), 2) gegevensuitwisseling en 3) beveiliging van de toeleveringsketen.

 • UPSKILL - Training Lab Blue Energy

  Om de groei en ontwikkeling van de economisch belangrijke sector ‘Blue Energy’ mee te ondersteunen, wordt - samen met POM West-Vlaanderen - een state-of-the art opleidingscentrum uitgebouwd in Bluebridge in het Ostend Science Park. Daar worden digitale skills (i.c. de analyse, interpretatie en gebruik/verwerking van big data) en technische skills (i.c. operations & maintenance van een windmolenturbine) in een gesimuleerde, maar realistische omgeving aangeleerd. 

 • Vlaams Beleidsplan Cyber Security

  In kader van het Vlaamse Impulsprogramma rond CyberSecurity (CS), dat gestart is in 2019, wordt een programmaonderdeel voor flankerend beleid voorzien (in principe 3M€ op jaarbasis). Dit flankerend beleid bevat een onderdeel opleiding, en een onderdeel outreach en brede communicatie.