Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling

Howest Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling
"Jouw engagement voor duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking"

Duurzaamheid en internationale solidariteit, iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals de klimaatverandering aanpakken, armoede beëindigen en zorgen voor betaalbare en duurzame energie. We moeten mondiaal en solidair samenwerken om die uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Via het postgraduaat duurzame ontwikkeling kun jij je professionaliseren in deze complexe thema’s en je steentje bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving.

We bieden je vier maanden input via tal van experten en vier maanden verdieping via een stage in binnen- of buitenland.

Volg het postgraduaat als extra opleiding: een extra getuigschrift, kennis en een onvergetelijke ervaring. Of volg een of enkele modules als bijscholing (per module vier à vijf lesdagen en een opdracht met maatschappelijke meerwaarde).

Het postgraduaat is een gezamenlijke opleiding van hogescholen Howest en Vives, met de steun van de Provincie West-Vlaanderen. De opleiding legt de basis voor verdere betrokkenheid bij duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking, in het beroepsleven of als vrijwilliger.

De lessen gaan telkens door op donderdag en vrijdag, van 9u00 tot 17u10 in Campus Kortrijk Weide - Gebouw A

Ontdek de opleiding Duurzame Ontwikkeling

Programma

De opleiding bestaat uit 4 maanden input (vanaf 22/09/22) en 4 maanden verdieping (vanaf februari 2023). De lessen vinden telkens plaats op donderdag en vrijdag, van 9u tot 17u10 in Howest campus Kortrijk Weide (Sint-Martens-Latemlaan 2B in Kortrijk).

Stage

Tijdens de stagevoorbereiding zoek je mee naar een stageorganisatie. Je krijgt hierbij veel keuzevrijheid en de nodige ondersteuning. In de brochure van de opleiding vind je voorbeelden van stageplaatsen.

Praktisch

De opleiding brengt een groep mensen van diverse achtergronden, studierichtingen en leeftijden samen. Al wie een bachelor- of masterdiploma heeft, uit gelijk welke studierichting, kan zich inschrijven voor dit postgraduaat. De opleiding staat open voor zowel pas afgestudeerden als mensen met werkervaring.