Postgraduaat Data Protection Officer

Howest Postgraduaat Data Protection Officer
"De Europese GDPR (The General Data Protection Regulation) wet heeft als doel om gegevens van Europese burgers te beschermen. Sedert mei 2018 is de wetgeving van kracht, en nog voldoen de meeste bedrijven hier niet aan. Zware boetes kunnen opgelegd worden als persoonsgegevens buit gemaakt worden door onbevoegden."

Data protection of gegevensbescherming (soms verkeerdelijk privacy genoemd) wordt steeds belangrijker in elke organisatie. Persoonsgegevens zijn een essentieel bedrijfsmiddel geworden, maar hoe neem je als organisatie de juiste beslissingen over deze verwerkingen en hoe blijf je binnen het wettelijke kader? Hoe bescherm je de rechten van de betrokkenen en hoe reageer je op hun verzoeken? Welke informatie moet je melden aan jouw klanten, surfers, werknemers, leveranciers zodat zij op de hoogte zijn van jouw verwerkingen?

Tijdens dit postgraduaat worden naast de GDPR (General Data Protection Regulation) nog andere relevante topics behandeld, zoals E-privacy, de camerawetgeving, relevante CAO’s en diverse nationale wetten. Wat zijn de wettelijke grondslagen voor diverse verwerkingen? Wat met gevoelige gegevens zoals gezondheid? Mag ik mijn werknemers filmen op de werkplaats? Mag ik een emailadres van een ex-werknemer nog een tijd verder gebruiken en monitoren? Welke regels moet ik volgen bij samenwerking met een andere partij, binnen of buiten de EU? Moet ik elk datalek melden?

Een DPO of andere data protection professional combineert business, wettelijke en technische kennis. In de praktijk heb je natuurlijk meestal één expertise, maar de ervaring toont dat een succesvolle DPO ook in de andere domeinen voldoende onderlegd moet zijn. Deze opleiding heeft als doel om deze multidisciplinaire brug te zijn. Formeel is een DPO een onafhankelijk adviseur, maar deze training gaat voldoende diep zodat je ook de uitvoerende en beslissende rol kan opnemen.

Howest Academy organiseert de combinatie van de 8 masterclasses en de praktische case als een postgraduaat. Wil je liever één of meerdere specifieke masterclasses volgen die nauw aansluiten bij jouw functie of waarin je extra interesse hebt, dan ben je eveneens welkom bij Howest. Meer informatie

    Ontdek de opleiding Data Protection Officer

    Programma

    Na deze opleiding kan je praktisch aan de slag als DPO of als DPO adviseur. Als organisatie heb je het voordeel dat je eigen case meteen degelijk is uitgewerkt en bijgestuurd door experten.

    Praktisch

    Deze opleiding is gespreid over 8 zaterdagen om werk en studie te kunnen combineren. Eindevaluatie op basis van eigen business case.