Overslaan en naar de inhoud gaan

Jouw ultieme upgrade

Verdiep je accountingvaardigheden van A tot Z.

Een volledige upgrade van je kennis en praktische vaardigheden in het boekhouden komt aan bod. Deze micro degree biedt een verdieping aan jouw accountingvaardigheden en stelt je in staat om expertise te ontwikkelen in analyse en advies.

Goesting om accounting te studeren, maar niet meteen in de mogelijkheid om de volledige graduaatsopleiding te doorlopen? Dan kies je voor een micro degree. Dit is een combinatie van opleidingsonderdelen die 18 studiepunten tellen.

Combineer de opleiding met je job. Je studeert in alle vrijheid dankzij blended learning: een mix van zelfstudie, lessen en coaching.

Zodra je de mico degree behaald hebt, kan je aan de slag om een accountant bij te staan.

Wil je verder studeren? Het behaalde micro degree is een onderdeel van de opleiding graduaat in de accounting administration.

Is dit niet wat je zoekt? Dan hebben we nog een micro degree assistant accountant.

Wat ga je leren?

  • Je kan zelf aan de slag met een softwarepakket om de volledig flow van een vennootschap te doorlopen.
  • Elk onderdeel van de levenscyclus van een onderneming wordt toegelicht.
  • Alle fiscale handelingen zal je tot een goed einde brengen.

Voor wie?

  • Wil je heel snel inzetbaar zijn in een accountantskantoor, financiële afdeling van een onderneming, overheidsdienst?
  • Je hebt interesse in de accountingsector.
  • Je wil graag aan de slag als assistant accountant, digital accountant.
  • Je volgt een praktijkgerichte opleiding die je op heel korte termijn klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.
accounting administration

1ste semester

Integratieproject (9 SP)

Het integratieproject biedt een ervaring met een praktijkdossier waarbij je de volledige flow doorloopt, vanaf de opstart van de vennootschap tot aan het eindproduct, de jaarrekening.

Daarnaast krijg je de verantwoordelijkheid om alle fiscale procedures uit te voeren, vanaf de eerste btw-aangifte tot het indienen van de vennootschapsbelastingen, met aandacht voor de juridische verslaggeving. In samenwerking met het werkveld en coaching van de lectoren.

2e semester

Start-up begeleiding 2 (6 SP)

We nemen de levenscyclus van een onderneming onder de loep waaronder de opstart, keuze van de ondernemingsvorm, startersadvies en het financieel plan. Je analyseert de cijfers van verschillende dossiers met future proof digitale tools.

Daarnaast bestuderen we fusies en reorganisaties vanuit de praktijk. Gastcolleges, softwarepakketten, en coaching van de lectoren ondersteunen je bij het succesvol uitwerken van cases aangereikt door het werkveld of door jouw eigen werkplek.

Toegepaste analyse (3 SP)

We berekenen en analyseren kernratio’s om de nodige voorspellingen te maken en klantgericht advies te bieden.

Datum en locatie

Toelatingsvoorwaarden

  • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs of een ander toegelaten diploma

  • Indien je niet over het juiste diploma beschikt, kan je na het slagen van de toelatingsproef instappen

  • De verworven creditbewijzen leveren je vrijstellingen op in de opleiding graduaat in de accounting administration

  • Bij de inschrijving van een micro degree schrijf je in onder een creditcontract en maak je gebruik van je leerkrediet

Vlaams opleidingsverlof & kmo-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof met de volgende code: ODB-X09468.

Deze opleiding komt in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille onder het thema beroepsspecifieke competenties (erkenningsnummer: DV.O241438). De steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be.

Kostprijs

536,40 euro

Aanspreekpunt

Lieselot Casier, lieselot.casier [at] howest.be (lieselot[dot]casier[at]howest[dot]be)

Inschrijven

Je inschrijving afronden voor het academiejaar 2024-2025 kan vanaf 1 juli 2024 op de infodagen op de campus, online en elke werkdag op afspraak in het studentensecretariaat van de Howest-campus waar jouw opleiding doorgaat. Je inschrijving verloopt online via de online registratie.

Welke documenten hou je klaar?

  • Tijdens de online registratie wordt een kopie van je ID gevraagd (voor en achterkant).
  • Je zal ook een kopie van je diploma hoger onderwijs moeten uploaden.

Online inschrijven

Na je registratie

  • Na het voltooien van de online registratie ontvang je een mail met alle informatie nodig om je inschrijving te vervolledigen.
  • Je dossier wordt eerst verwerkt en gecontroleerd door Howest. Pas daarna worden je contract en de vraag tot betaling van het studiegeld en extra studiekost elektronisch bezorgd.
Infodag
Zaterdag 31 augustus
VAN 10u TOT 16u
Meer info

Ontmoet Howest Academy

Dit zijn de eerstvolgende infodagen voor Brugge:

Overtuigd? Schrijf je in!

Heb je jouw keuze gemaakt? Wij kijken ernaar uit om je op te nemen in onze Howest-community! 

Alle informatie over inschrijven vind je via onderstaande link. 

Schrijf je in

Studenten in pauze met koffie op de campus

FAQ

Vind je niet wat je zoekt of heb je specifieke vraag over deze opleiding. Neem gerust contact met ons op.

Lieselot Casier

Lieselot Casier

Indien je een laptop koopt via Howest, kan je bekijken welke laptop de opleiding aanraadt. Indien je een laptop hebt of zelf een nieuw toestel wil kopen, dient deze minimum te voldoen aan dezelfde specificaties.

Bekijk welke laptop de opleiding aanraadt

Wil je graag een semester in het buitenland studeren? Of spreekt een internationale stage jou aan? Dat kan! Je ontdekt alle mogelijkheden om binnen Howest naar het buitenland te gaan op deze pagina. Tijdens je studies maken we jouw buitenlands avontuur samen concreet! 

Bij werkplekleren, met een bijna de helft van de studiepunten een belangrijke onderdeel van de opleiding, kom je rechtstreeks in contact met het werkveld.

Zo kan je je opgedane kennis, vaardigheden en attitudes toepassen en verrijken. Hierbij word je gecoacht en begeleid door de lectoren en het werkveld. Er is een wisselwerking tussen praktijk en onderwijs, waardoor je een degelijke basis opbouwt en klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt.

Tijdens het laatste semester van de opleiding ga je op stage, waar je ondergedompeld wordt in de praktijk en proeft van de werksfeer. Tijdens deze langere stage word je een echte medewerker binnen het team.

Vanaf dag één gaan we de digitale weg op en gebruiken we actief de computersoftware. Je hoeft geen voorafgaande computerkennis te hebben, wel gezonde goesting om in een digitale omgeving te werken.

In heel wat opleidingsonderdelen wordt gewerkt met eigen ontwikkeld cursusmateriaal dat we online ter beschikking stellen via onze digitale leeromgeving.

Voor een aantal opleidingsonderdelen kunnen er boeken aangekocht worden tijdens de boekenverkoop op de campus. Je kan die ook zelf aanschaffen. Een laptop wordt tijdens heel wat lessen actief gebruikt en is dus een absolute must.

Onze lectoren zijn er voor jou: ze begeleiden je van heel dichtbij en trachten je zo goed mogelijk op te volgen tijdens jouw leerproces.

Binnen onze graduaatsopleiding wordt gewerkt met heel wat permanente evaluatie, die voldoende gespreid wordt over het semester. Naast de begeleiding binnen de verschillende opleidingsonderdelen de opleiding kan je een beroep doen op de talentcoach van Stuvo.